jogurtu naturalnego łyżkę sody 2 łyżki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 4 łyżki cukru brązowego 2 łyżki domowego cukru waniliowego – ja mam robiony na cukrze jasnym, brązowym mąka pszenna od 1,5 kg do 2 kg – zależności ile wam zabierze. Odsączony twaróg łączymy ze wszystkimi składnikami w misce. Dodajemy stopniowo przesianą mąkę. Na początku wyrabiam hakami do ciasta. Potem przekładam
ladykitchenSkładniki: FARSZ SZPINAKOWY: cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1
W Mojej Kuchni LubięChrupiące, pachnące wanilią i z ulubionymi dodatkami gofry. Idealne na śniadanie lub deser dla całej rodziny. Przygotowanie: 10 minut Koszt: Tanie Z góry przepraszam za
zdrowo i aktywnieChrupiące, pachnące wanilią i z ulubionymi dodatkami gofry. Idealne na śniadanie lub deser dla całej rodziny. Przygotowanie: 10 minut Koszt: Tanie Z góry przepraszam za
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: mąka tortowa 700 gram, olej rzepakowy 4 łyżki, sól 1 łyżeczka, woda gorąca 3/4-1 litr, kasza gryczana 2 woreczki, twaróg 30 dag, cebula podsmażona 4
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mąka tortowa 3 szklanki, cukier 3 łyżki, jajka 2 sztuki, margaryna 50 gram, mleko ciepłe 1/2 szklanki, drożdże świeże 25 gram, sól - szczypta NADZIENIE: twaróg
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbatniki 200 gram, margaryna 250 gram, cukier 3/4 szklanki, jajka 4 sztuki "L", sok z limetki 2 łyżki, skórka z limonki 100 gram, twaróg 1
W Mojej Kuchni LubięBułki serowe drożdżowe. Mięciutkie, puszyste, domowe. Do tego szklanka gorącego kakao lub mleka i mamy pyszne śniadanie lub kolację. Dzieci uwielbiają takie bułki. Do zrobienia bułek koniecznie musi być ser twaróg. Nie możemy tutaj wykorzystać sera wiaderkowego.Więcej przepisów na bułki znajdziecie w zakładce BUŁKI Ciasto 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 500 g mąki 30 g świeżych
O kuchni z uczuciemczekoladową, znakomity do kawki czy popołudniowej herbatki. No i oczywiście bardzo szybki do przygotowania! 1 kg sera (twaróg podwójnie zmielony - u mnie posiekany w malakserze) 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego herbatniki (typu Petitki) 0,5 tabliczki mlecznej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W garnku z grubym
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKiedyś taki serek robiłam dość często, potem jakoś o nim zapomniałam. A szkoda, bo jest naprawdę smaczny i przede wszystkim własnoręcznie przygotowany, co oznacza
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzepis na to pyszne ciasto znalazłam tutaj..pyszny mięciutki biszkopt..lekko kwaskowata masa serowa,a do tego słodka i pyszna posypka ..nic dodać, nic ująć
Moje domowe kucharzenieSkładniki: CIASTO KRUCHE: mąka tortowa 300 gram, żółtka 2 sztuki "L", cukier 100 gram, margaryna 200 gram SERNIK: jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, twaróg
W Mojej Kuchni Lubięakurat macie w domu lub jaką dostaniecie w najbliższym sklepie. Jednak nie będę ukrywać - z taką domową galaretką sernik będzie smakował o niebo lepiej. Przekonajcie się sami ;) Spód: 170 g ciastek kokosowych lub herbatników maślanych 45 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego lub dobrej jakości sera z wiaderka 230 g cukru pudru 200 ml śmietany
Opowieści z piekarnikaWyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na biszkopt: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju Masa serowa: 700 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 5 jajek 3/4 szklanki cukru 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki budyniu śmietankowego
Domowa cukiernia EwyWyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 40 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli 100 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 50 ml oleju 500 ml mleka 4 żółtka 175 g cukru 2 opakowania budyniu
Domowa cukiernia Ewy