domowy makaron - 2626 przepisów (strona:85/176)

Trójkolorowy makaron z sosem pomidorowym w dwu wersjach 176

mięsa, ale żeby w sosie było mięso" . Cóż, czasem domowym mięsożercom należy się odrobina luksusu. Trzeba więc było wymyślić coś, co będzie szybkie i nie będzie wymagało gotowania dwu obiadów i pobrudzenia podwójnej ilości garnków.Efekt mięsno - wegetariańskich starań poniżej.Wersja dla mięsożerców: Wersja dla mięsoopornych:Składniki:30 dkg makaronu pomidorowo-szpinakowego4 średni pomidory3 łyżki koncentratu pomidorowegosól i pieprz

Magiczna kuchnia Darii
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 2 147

spogląda na port przyległy do parku i wieżę Tokio Tower wzorowaną paryską wieżą Eiffla. Dania z mięsem Prefektura Shizuoka – Gyudon: miska ryżu, smażona wołowina z cebulą w słodkawym sosie. Domowe jedzenie z kuchni japońskiej. Obiad w zajeździe na 5. stacji szlaku Subashiri na górę Fuji. Kioto   – Shoyu ramen: rosół z dodatkiem sosu sojowego, z jajkiem na miękko i dużą(...)Kioto – kurczak grillowany. Kioto – Oden: mięso w kapuście, zimowa kuchnia japońska. Forma przypomina naszego gołąbka. Kioto – makaron z boczkiem i sosem pomidorowym, japońska kuchnia włoska. Shizuoka – Sauerkrau: niemieckie kiełbaski, kwaszona kapusta i niemieckie piwo. Wspomniany wcześniej Octoberfest. Tokio – Omuraisu: omlet z ryżem, proste domowe jedzenie. Meido cafe, Akihabara Kioto – Okonomiyaki: Placek grillowany z kapustą. Kioto – pierożki z mąki ryżowej pokryte

Kuchcik gotuje
Pesto z natki pietruszki z makaronem 141

konsystencji ½ paczki ulubionego makaronu Dodatkowe pestki i ewentualnie natka do posypania Makaron wrzucam do osolonej wody i gotuję według przepisu. Natkę pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam do specjalnego pojemnika w zamrażarce, gdzie umieszczam np. obierki z marchewki itp. a potem gotuję z tego domowy wywar warzywny. Posiekaną natkę wkładam do naczynia blendera lub do pojemnika

Figa S-makiem
Pesto z natki pietruszki z makaronem 139

konsystencji ½ paczki ulubionego makaronu Dodatkowe pestki i ewentualnie natka do posypania Makaron wrzucam do osolonej wody i gotuję według przepisu. Natkę pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam do specjalnego pojemnika w zamrażarce, gdzie umieszczam np. obierki z marchewki itp. a potem gotuję z tego domowy wywar warzywny. Posiekaną natkę wkładam do naczynia blendera lub do pojemnika

Figa S-makiem
Pesto z natki pietruszki z makaronem 131

konsystencji ½ paczki ulubionego makaronu Dodatkowe pestki i ewentualnie natka do posypania Makaron wrzucam do osolonej wody i gotuję według przepisu. Natkę pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam do specjalnego pojemnika w zamrażarce, gdzie umieszczam np. obierki z marchewki itp. a potem gotuję z tego domowy wywar warzywny. Posiekaną natkę wkładam do naczynia blendera lub do pojemnika

Figa S-makiem
Tydzień w moim telefonie XXXXXIX 138

obowiązki domowe, które lubisz wykonywać ? Sprzątać lubię i gotować oczywiście :) 2  Dwa obowiązki domowe, których nie lubię wykonywać ? Rozpalanie pieca oraz prasowanie :) 3 Czy lubię gotować ? Jeśli tak, to jaka jest moja ulubiona potrawa? Widać po blogu czy lubię gotować :) a najbardziej chyba makarony :) 4 Moje dwa triki a'la Perfekcyjna Pani Domu ? Jeden to mycie luster pianką(...)golenia :) czyli żadna para im nie straszna, a drugi to chyba solenie makaronu, ziemniaków czy warzyw dopiero po zagotowaniu wody. Od niedawna to praktykuję i powiem, że na prawdę oszczędzamy czas na gotowanie. 5 Dwóch ulubieńców domu ? Moje biurko i toaletka oraz lodówka :) nowa :) 6 Mieszkanie czy dom ?  Mieszkałam i w bloku i w domku, więc mam porównanie :) Wybrałabym

Magiczne Życie Marty
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i szpinakiem 222

padł na zapiekankę ze szpinakiem i kurczakiem. Podobną robię często w restauracji, w której pracuję. Wersja domowa jednak została lekko zmodyfikowana. Idealnie sprawdza się jako szybka i tania kolacja, która z cała pewnością nasyci brzuch nie jednego łasucha. Składniki (na 4 osoby): 300g makaronu 1 filet z kurczaka 200g szpinaku 300ml śmietanki 30% ser żółty sól pieprz czosnek Przygotowanie: Kurczaka

Jacob Tastes
Makaron z grzybami i chrupką szynką babci Basi 263

potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz.. . Spodziewacie się gości … a nie macie czasu na zrobienie kolacji , przygotujcie tę potrawę. Jest gotowa w kwadrans i zawiera łatwo dostępne składniki. To makaron z grzybami

Pysznosci Babci Basi
krem z borowików 130

Kremowa, delikatna ale aromatyczna, słodka, po prostu przepyszna była ta zupa! Mając dużą ilość świeżych borowików nie sposób było jej nie zrobić. Grzybową uwielbiam z makaronem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pasta paprykowa do słoików 221

zasadzie ta pasta zastąpiła w naszym domu ketchup. Jest doskonałym dodatkiem do mięsa, kanapek, kasz (szczególnie bulgur), makaronu, ryżu i oczywiście do pizzy. Została wykonana z czerwonej papryki, czerwonych papryczek chilli, suszonej chilli oraz przypraw i dodatków typu: domowy ocet jabłkowy (można go zastąpić białym octem winnym 6%) i oliwa z chili i czosnkiem. Sos jest gęsty i aromatyczny, swoją

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pesto pietruszkowo bazyliowe 188

Pesto to wspaniały włoski sos, który doskonale komponuje się z rybami, mięsem, makaronem, ryżem… i nie tylko. Składniki na przygotowywane tradycyjnie pesto rozgniata się drewnianym tłuczkiem

mojewypiekiinietylko
Sałatka z makaronem ryżowym i pieczarkami 446

Sałatkę podpatrzyłam na jednej z rodzinnych imprez. W lokalu, ale z bardzo domową tradycyjną kuchnią. Pierwsza wersja miała kawałki grillowanego kurczaka, druga była z pieczarkami. Obie

bistro mama
1489. Rosół z kaszą kuskus 224

Kurczak - a dokładniej to były skrzydełka , już się gotowały..i w sumie miałam gotować makaron do rosołku..ale wyjęłam skrzydełka [ przełożyłam je na patelnię -lubię takie

Moje domowe kucharzenie
Jak zrobić domowy rosół? Sprawdź listę składników 738

kilka ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego, sól, wody – dobrze gotować rosół na tej przefiltrowanej lub źródlanej, by uniknąć np. posmaku chloru. Domowy rosół, czyli sztuka slow food Przygotowując domowy rosół, nie możesz pójść na skróty. Zbyt krótko gotowany wywar po prostu nie nabierze odpowiedniej mocy, a aromaty warzyw, mięsa i przypraw nie zdążą się połączyć. Jak gotujemy? Do zimnej(...)mniejszego garnka. Z sita wybierz warzywa, które możesz ponownie wrzucić do oczyszczonego już rosołu. Podawaj z makaronem (nitki), w towarzystwie świeżej natki pietruszki. Jeżeli wywar gotował się zbyt długo lub zrobił się zbyt intensywny, możesz go rozcieńczyć wodą. Do czego wykorzystać domowy rosół? Prawdziwy bulion to skarb każdego dobrego kucharza. Wykorzystać go można jako bazę do innych zup (np. grochowej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne