nadszedł czas na pizzę. U mnie w domu ten popularny fast food przygotowuje zazwyczaj mąż. Wówczas pizza jest pełna dodatków i… jest naprawdę duża. No cóż… uwielbiamy domową pizzę. Na przepis męża jeszcze przyjdzie czas Dziś zapraszam Was na moją wersję pizzy. Szybka pizza z ziołowym kurczakiem. Przygotowanie tej pizzy nie zajmie Wam zbyt wiele czasu, jest łatwa(...)mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnię i posypujemy obficie solą ziołową. Mieszamy, smażymy kilka minut, aż nasze kawałki kurczaka dobrze się zarumienią. Gdy ciasto podrośnie układamy je w blaszce do tortów wysmarowanej margaryną i delikatnie ugniatamy miejsce przy miejscu, aby ciasto wypełniło całą blaszkę. Jeśli nie zależy nam na okrągłej i wyrośniętej ("puchatej") pizzy ciasto możemy po prostu ułożyć na każdej
Słodkie okruszkikokilek lub 4 duże i 3 niskie): 400 g (duży kubek) gęstej śmietany 18% 3 cm imbiru 6 żółtek (białka można wykorzystać do wykonania ciasta na bazie białek, np. tortu Pavlovej ) 1/3 szklanki (200 ml) cukru po płaskiej łyżeczce ciemnego cukru na kokilkę Przygotować naczynie żaroodporne lub głęboką blachę, w której zmieszczą się kokilki. Może to być duża głęboka blacha(...)budzeniu dzieci do szkoły lub przedszkola, przygotowaniu im śniadania, co oznacza zrobienie wcześniejszych zakupów, praniu, prasowaniu, sprzątaniu, odrabianiu lekcji, gospodarowaniu czasu wolnego dzieciom, siedzeniu po nocach, by odrobić prace domowe (zbudować ludziki z kasztanów i żołędzi, przygotować strój na wyimaginowany bal) itp. Nagle mężczyźni orientują się, ile to kosztuje czasu i energii, ale też poświęcenia oznaczającego brak czasu dla siebie
Weekendy w domu i ogrodzieTrufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze… Może nie brzmi zachęcająco, ale to dokładnie tak samo jak z potrawami, w których wykorzystywany jest szpinak. Piękny, zielony kolor
NiePieprz.plTrufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze… Może nie brzmi zachęcająco, ale to dokładnie tak samo jak z potrawami, w których wykorzystywany jest szpinak. Piękny, zielony kolor
NiePieprz.plUwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W mojej kuchni czerwone porzeczki zawsze były na drugim miejscu. U babci w ogródku porzeczkowe krzaki rosły w długim rzędzie, było ich chyba z 9 samych
Obiad gotowyW czerwcu bieżącego roku, miałam okazję pierwszy raz gościć w Smart Studio przy ulicy Hożej 51 w Warszawie, w studiuKulinarnych Wyzwań Fairy, o czy możecie poczytać
W kuchni Karmel-itkiDrink był pyszny! :) Mąż próbował piwa Chang, ale jakoś nie podpasowało :) 11) Z deserów koniecznie spróbujcie mango sticky rice- deser obłędny, który pokochałam całym sercem. Niech się schowają serniki, torty i najlepsze czekolady- nie wierze, że to napisałam! :D Ale tak jest, zjadłabym znowu! :) Woda kokosowa- naturalny izotonik :) Zielona herbata z mlekiem :) Mai Thai Herbata czarna z mlekiem :) Poniżej(...)prostota jest zaskakująca, to specjalna, dosyć klejąca odmiana ryżu, gotowana na mleku kokosowym o słodko-słonym smaku z dodatkiem świeżego mango. Po lewej na dole obłędne lody kokosowe domowej roboty! <3 Tak wyglądała nasza uczta na koniec warsztatów w Kati Culinary Cooking school and Restaurant. Wszystkie zdjęcia, które przedstawiają przygotowanie potraw pochodzą z warsztatów. Od lewej pad thai
Czerwona Porzeczka"Schronisko Smaków Magda Gessler" to znana restauracja w sercu polskich Tatr, której menu oparte jest o najlepsze lokalne produkty i zostało stworzone przez Magdę Gessler. Ale
Kuchnia MagdaLenyWeekend 14.-16.03.2014 minął pod znakiem wspaniałych doznań, przede wszystkim, chociaż nie tylko, smakowych. W tych dniach bowiem uczestniczyłam w popularnym pośród blogerów kulinarnych konkursie o
W kuchni Karmel-itkiKoniec roku to dla mnie ważny czas, w szczególności ostatnie dwa dni. Siadam wtedy z lampką dobrego wina, przy ulubionej muzyce (najlepiej klasycznej) z notatnikiem na
W kuchni Karmel-itkiRyż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością
Kuchnia MagdaLenyalpejskie . Nie zrozumcie mnie źle, to jest naprawdę pyszne ciasto, ale niesamowicie słodkie i najnormalniej w świecie może się przejeść. Polecam je na specjalne okazje, idealnie sprawdzi się jako tort, bo tak naprawdę to ciasto się składa, i piecze tylko biszkopt. Pierwsza warstwa ciasta to biszkopt, potem warstwa kremu o smaku kawowego toffi z bezikami, a na to jeszcze idzie(...)zetnij wierzchnią warstwę (skórkę). Przełóż z powrotem biszkopt do blachy- najlepiej pozbądź się papieru do pieczenia. Posmaruj biszkopt kwaskowatym dżemem- mały słoiczek 200 g wystarczy, u mnie był to domowej roboty malinowy. Krem połącz z pokruszonymu bezikami i przełóż na posmarowany dżemem biszkopt. Na krem przełóż lekko stężałą bitą śmietanę. Całość możesz udekorować startą na tarce gorzką czekoladą. Całość schłódź
greenscarfźródło: KINO I KUCHNIA *** Dokładnie 30 dni temu obejrzałam pierwszy film z kuchnią w tle w ramach tego szalonego projektu. Dlaczego szalonego? Postawiłam sobie cel - obejrzeć
W kuchni Karmel-itkiprzepisów. Stronę wyświetlono prawie 78900 razy. Łącznie zostawiliśmy tu 901 komentarzy. Facebookowy fanpage strony śledzi 837 osób. Najpopularniejsze przepisy to: 1. zielony mus owocowy z jarmużem 2. domowe lody bananowe 3. omlet owsiany Najczęściej wyszukiwane frazy to: " lody bananowe ", " krem z batatów " i " frytki z pietruszki " Najczęściej odwiedana zakładka: " Fit ". Wspaniałe statystyki :) Chciałabym Wam z całego serca podziękować(...)czarnego bzu listki mięty wiórki czekoladowe Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i wkładamy do miseczki. Dodajemy syrop z czernego buz i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane truskawki układamy na powierzchni tortu, wtykajac gdzieniegdzie listki mięty. Boki tortu obsypujemy wiórkami czekolady
Zawsze głodna!