wędliny i sery - po 3 dag z każdego asortymentu na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki , marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i oczywiście domowy smalec, ogórki
Kulinarny karnet ChristopheraKolejny dowód na to, że ciasta Siostry Anastazji zawsze się udają. Kremowy sernik z chrupiącą kokosową bezą jest pyszny i na pewno częściej będzie gościł na
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaGulasz z cukinią już był . Pora , by cukinia odgrywała główną rolę :) Zapiekana cukinia jest krucha a zarazem rozpływająca się w ustach :) Zapraszam na
Domowa Kuchnia u MamyOstatnio mam ogromny problem z tym co zrobić na obiad. Pomysłów ciągle brak. Wczoraj z pomocą przyszła mi kartka z kalendarza, z tyłu był przepis na
Pani domowaKto nie lubi sernika? Chyba nie ma takiej osoby. Nawet te, które mówią, że ciast nie jadają to twierdzą, że sernik i szarlotkę akurat lubią. A
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŚwięta zbliżają się wielkimi krokami i pewnie sporo osób przegląda blogi w poszukiwaniu czegoś fajnego na świąteczny stół. Moja propozycja to ciasto miodowe przełożone gotowaną masą
Kuchnia domowa AniSkładniki:3-4 porcjeciasto: 350g mąki 1 bardzo duży,ugotowany ziemniak 35g drożdży 3/4 szklanki mleka sól szczypta cukru olej sałatka: cukinia ogórek pomidor czerwona papryka
Gorący kąsekwygląda typowy amerykański, domowy obiad? Otóż miałam przyjemność spędzić dzień ze znajomym i jego rodziną. Zostaliśmy zaproszeni na obiadokolację i przyznam, że byłam zachwycona. Sam dom był przepiękny, jak taki obrazek z filmów. Jedzenie bardzo dobre, gospodarze zaserwowali nam obiad w formie bufetu, a w nim pieczone ziemniaki i różne dodatki: boczek, masło, śmietana, ser oraz warzywa - brokuły, fasola
Zgrabne Gotowaniepodania tej potrawy. ” Kto nie kocha hamburgerów? Pewnie znajdą się tacy. Ale hamburgery przygotowane w domu, to co innego. Pyszne domowe bułki… domowy majonez… od podstaw - prawdziwe, domowe hamburgery. Nie mają one nic wspólnego z fast foodem. Na to danie trzeba, niestety, poświęcić trochę więcej czasu. W tym przepisie, prym wiodą bułki. Z poniżej podanych proporcji upiekłam(...)przekroiłam na 3 części i podpiekłam (też na patelni grillowej). Teraz pora na składanie hamburgerów: spód bułki – sos – drobno posiekana cebula – pokrojona sałata lodowa – plaster sera żółtego – mięso – ponownie bułka – sos – cebula – sałata – pokrojone korniszony – mięso – i na wierzch górna część bułki. Podstawą tego dania jest bułka
mojewypiekiinietylkoUwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki makaronowe, mogłabym je jeść codziennie. Aż tak sobie nie folguję ale zawsze na spotkanie w większym gronie robię jakąś nową sałatkę. Czasem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatypowym smarowidłem do domowych kanapek, lub po prostu przekąską, którą można podać jako dodatek do różnego rodzaju sałatek lub dipa do pokrojonych warzyw. Oczywiście jeśli macie ochotę, taka pastą można też wypełnić ugotowane na twardo jajka, żeby tradycji stało się zadość :). Na blog znajdziecie również inne pyszne pasty i smarowidła: Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami
Kulinarne przygody Gatitypaprykowe frytki domowej roboty . No cóż tu więcej pisać, mój syn jest zachwycony gdy dostanie takiego hamburgera, mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. Składniki na ok 5 hamburgerów: pierś z kurczaka 1 szt. (czyli dwie połówki :) ) cebula 1 szt. jajko 1 szt. bułka namoczona w mleku lub bułka tarta ok 2 łyżek ser topiony w plastrach
Kuchnia Vikipuszki lub domowej --- klik) Mąkę wraz z proszkiem i cukrem rozcieram w palcach do konsystencji wilgotnego piasku. Dodaję jajko, żółtko i zagniatam gładkie ciasto. Formę 21x 26 (średni prostokąt) wykładam papierem do pieczenia, wylepiam dno ciastem. Wstawiam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Wyjmuję z piekarnika, wylewam na wierzch masę serową. Ser ucieram z żółtkami i cukrem
W kuchni Karmel-itkipierś kurczaka smażona w pestoJak wiadomo Pesto alla genovese to zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech, którego
Bon Appetit Małgorzatyburgerownie zasypały polskie miasta. Ponieważ mojego męża szczególnie pochłonął ten burgerowy trend, toteż nie jedną kombinację już przerobiliśmy. Dzisiaj propozycja (z pewnością nie ostatnia), z samodzielnie upieczoną bułeczką i domowym sosem bbq. Pamiętajcie o dobrej jakości wołowinie! Warto wybrać do burgerów mięso lekko ukrwione i poprzerastane tłuszczem, a najlepiej połączyć 2-3 rodzaje (np. antrykot, łopatka, rostbef). Dzięki temu usmażone(...)składniki na 4 burgery: 4 bułki hamburgerowe 600 g wołowiny mielonej sól morska pieprz duża cebula szalotka łyżeczka musztardy francuskiej olej Dodatki (jakie lubicie): rukola pomidor ogórek konserwowy cebula ser cheddar Przygotowanie: SLIWKOWY SOS BBQ Wszystkie składniki wrzuć do wysokiego naczynia i zblenduj do otrzymania jednolitego płynu. Przelej wszystko do rondelka i gotuj do zgęstnienia (około 20 minut). Pamiętaj
Kierunekuchnia