Pyszny, iście jesienno - zimowy pomysł na deser lub drugie śniadanie. Zapiekane jabłko z mieszanką orzechów włoskich i laskowych, płatki owsiane, gorzka czekolada no i oczywiście cynamon
Domowa cukiernia EwyW takie dnie jak ostatnio nic mi się nie chce... Szaro i buro na dworze, humor może poprawić tylko czekolada ;) Tym razem, w wersji płynnej, na
Domowa cukiernia EwyW taki upał miło sobie posiedzieć nad wodą i rozpalić grilla. A na grilla polecają się banany :) Wystarczy nafaszerować je czekoladą i piankami marshmallow i pyszny
Domowa Cookierenka AgiBabeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Barszcz czerwony Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Domowe kakao Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Grzane wino z bakaliami(...)Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczone kasztany Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomarańczowa babka z czekoladą Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka jarzynowa Suszone plastry pomarańczy Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Lepimy pierogi
Moja smaczna kuchniawypieku. Do dzisiejszych deserów wybrałam dwa rodzaje pierników: Katarzynki oraz Pierniki nadziewane w deserowej czekoladzie z serca fabryki. Przygotowałam lekkie desery na bazie owoców dostępnych w zasadzie przez cały rok. Jabłka i gruszki świetnie komponują się z piernikowymi aromatami i smakami. Samodzielne przygotowanie w warunkach domowych nie sprawi nikomu żadnego kłopotu, a składniki są ogólnodostępne. Ugotowane, ale nie rozpadające się
Pieguskowa Kuchniawypieku. Do dzisiejszych deserów wybrałam dwa rodzaje pierników: Katarzynki oraz Pierniki nadziewane w deserowej czekoladzie z serca fabryki. Przygotowałam lekkie desery na bazie owoców dostępnych w zasadzie przez cały rok. Jabłka i gruszki świetnie komponują się z piernikowymi aromatami i smakami. Samodzielne przygotowanie w warunkach domowych nie sprawi nikomu żadnego kłopotu, a składniki są ogólnodostępne. Ugotowane, ale nie rozpadające się
Pieguskowa Kuchniapodać do niej mocno czekoladowe brownie, bo chyba wszyscy znamy tę magiczną moc czekolady, która poprawia nastrój...i wszystko właściwie, bo owalne kształty też poprawia ;P Do tego kocyk jesiennych smaków pod postacią śliwek i cynamonu! To jedno z moich ulubionych połączeń jesienią, które wypełniając domową przestrzeń ciepłym zapachem, działa jak słodka przytulność na wszystkie zmysły. Możecie je wykorzystać
Kuchnia w Słońcu Skąpanawypieku używamy mąki żytniej. A krem? Bardzo prosty w wykonaniu, na bazie twarożku i domowej frużeliny truskawkowej. Całość dobrze wytrzymuje temperaturę pokojową, jednak należy przechowywać deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :) Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki
Chocolate Muffin BlogNiedawno "zaliczyłam" swój pierwszy raz z mlekiem roślinnym domowej roboty. Tak mi się spodobało ich tworzenie, że do tej wyjątkowej kawy postanowiłam użyć jednego z nich. Zdrowa, bezkofeinowa i wegańska wersja Ice coffee, to coś co smakuje o każdej porze roku, ale jak wiadomo- latem najbardziej. Zapiszcie więc przepis, bo nigdy nie wiadomo kiedy się może przydać! Składniki(...)łyżeczki kawy zbożowej Inka z błonnikiem ok 150ml wody 200ml mleka owsianego 3 kosteczki białej, wegańskiej czekolady Sposób przygotowania: Kawę zbożową zalewamy zagotowaną, odmierzoną ilością wody, a następnie przelewamy do pojemnika na kostki (powinno wyjść ok 10-12sztuk). Studzimy, a następnie przekładamy do zamrażarki na kilka godzin. Mleko owsiane podgrzewamy z kostkami czekolady, do jej rozpuszczenia, a następnie zalewamy
Kuchnia w czekoladzieogródku pojawiają się maliny zastanawiam się jak je wykorzystać oprócz domowych przetworów. W jednym z zeszytów znalazłam prosty i szybki przepis na babeczki, do którego można dodać swoje ulubione dodatki, czekoladę, kokos czy owoce. Postanowiłam zrobić z malinami. Takie połączenie jest przepyszne. Składniki: 2 szkl maki 1 szkl cukru 1 jajko 3/4 szkl oleju 3/4 szkl mleka łyżeczka sody oczyszczonej
Motylkowa KuchniaSzukając pomysłów na domowe batony, ciasteczka i w ogóle przekąski trafiłam na bloga Grzegorza Mniam Mniam . Popatrzyłam, poczytałam i zrobiłam. Batony o smaku czekolady i masła orzechowego z dodatkiem płatków kukurydzianych. Batony są bardzo szybkie w przygotowaniu, ale mają jedno ogromne ale są mega mega słodkie. Składniki: 3 tabliczki mlecznej czekolady 3/4 szklanki masła orzechowego 1/2 szklanki miodu
Życie zaczyna się w kuchnijedna to 330 kcal) Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe Ciasto z czekoladą i dżemem pomarańczowym Ciasto dla wielbicieli czekolady i nie tylko Proste i szybkie ciasto czekoladowe Ciasto według przepisu Nigelli Lawson Smacznego!!! Źródło przepisu: książka „Jak być domową boginią. Wypieki i przysmaki kojące duszę” Nigella Lawson Zapisz Zapisz Zapisz
Relaxtimeczekoladą. Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 300 kcal Biszkopt genueński Banany i czekolada = pyszny zestaw Biszkopt z czekoladą, bananami i bitą śmietaną Ciasto idealne na niedzielne popołudnie Ciasto serwowane na drewnianej desce dębowej Smacznego!!! Źródło wpisu: blog Domowa Cukiernia
RelaxtimeWlać do gotującej się kawy i mieszając gotować przez chwilę, do zgęstnienia. Przelać do pucharków. Na wierzch wysypać posiekaną czekoladę. Podawać na gorąco lub po przestudzeniu. Wersję dla dzieci można przygotować z kawą typu inka. Jeśli lubicie takie proste domowe desery, to spróbujcie owsianki czekoladowej z nasionami chia . Jest naprawdę pyszna i sycąca. Idealna na śniadanie dla łasucha. Zapraszam
Codzienna kuchnia niecodziennaletniego mleka 50 g drobnego cukru trzcinowego 20 g świeżych pokruszonych drożdży 90 g topionego masła 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 1 jajko 500 g mąki pszennej typ 500 1 jajko do posmarowania bułeczek Nadzienie: 50 g gorzkiej czekolady 50 g topionego masła 80 g brązowego cukru 2 łyżki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka mielonego kardamonu Wykonanie
Kulinarne przygody Gatity