Pulpeciki z indyka w kremowym sosie z kurkumą i marchewką Pulpeciki to chyba każdy lubi, a już szczególnie uwielbiają je dzieci. Moja dzisiejsza propozycja to mięciutkie
Blog z ApetytemTo jedne z moich ulubionych ciasteczek, które nigdy mi się nie znudzą! Są baaardzo delikatne, kruche i cudownie pachną. Czekoladowo-kokosowy posmak sprawia, że naprawdę niesamowicie
Di gotujePożywna i bardzo zdrowa Sałatka z selera naciowego, surowego brokuła, jabłka, żurawiny, orzechów włoskich i pestek dyni z makaronem pełnoziarnistym , polana dressingiem z oleju rydzowego, oliwy
Moja DelicjaOrzechy nerkowca uwielbia cała nasza rodzinka. Są miękkie, delikatne, lekko słodkie. Podjadamy je między posiłkami, dodajemy do granoli na śniadanie, używamy do pesto (zobacz przepis na
Moja DelicjaDziś przychodzę z recenzją już ostatniej książki z bardzo pouczającej serii. Wcześniej publikowałam dwie inne książki - Gęby, dzioby i nochale oraz Amory, zaloty i
Radość kipiąca uśmiechem.Mięciutkie i słodko pachnące drożdżowe rogaliki z waniliowym twarożkiem oprószone cukrem pudrem to słodkość której nie odmówią zarówno dzieci jak i dorośli, przypominają wakacje u babci
Wanilia i KardamonMakaronowe muszle Giuseppe Pyszne makaronowe muszle Giuseppe to danie wyróżniające się smakiem . Do ich przyrządzenia używamy sera z niebieską pleśnią , który ma bardzo intensywny smak i
Ogrodnik w podróżyJuż Wam prezentowałam przepis na idealne gofry - klik . Jest on naprawdę najlepszy oraz uniwersalny, więc tym razem chciałabym przedstawić jego wersję wytrawną, a mianowicie gofry z
Di gotujeSkładniki 1 duży brokuł 2 ziemniaki 1 podłużny serek śmietankowy Hochland sól, świeżo zmielony pieprz grzanki do podania Sposób Brokuł umyć, podzielić na różyczki, głąb
Kuchenne aromatyTe pyszne ciasteczka przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym, ale nie tylko miłośnikom zdrowych słodyczy. Idealnie też sprawdzą się w przypadku osób zmagających się
Di gotujePyszny i zdrowy, czekoladowy krem z awokado, banana i kakao, słodzony syropem klonowym. Do przygotowania kremu potrzebujemy dojrzałe awokado i dojrzałego, ale nie przejrzałego banana. Jeśli
Moja DelicjaZawsze lubię zaglądać przez szybę piekarnika, gdy piekę karpatkę czy ptysie. Ciasto tak spektakularnie rośnie, że pierwszą karpatkę którą upiekłam, można było nazwać himalajką. Parzone
Obiad gotowyCodzienne gotowanie i planowanie menu dziś zaprowadziło mnie do zup. Ochota na rosół jest zawsze, szczególnie ostatnio gdy po spacerach potrzeba zdrowej i porządnej rozgrzewki. To
Zasmakuj KuchniZrobiona z troski o najbliższych, z serca, ze zdrowych warzyw, dobrze dobranych przypraw i dodatków. Wystartowała pierwsza na urodzinach Męża, by wzbudzić dalszy apetyt… Elegancko
Zasmakuj Kuchni