Do tego przepisu zabierałam się dość długo. Pastę zdążyłam zrobić kilka i to nie tylko jako pastę z zielonego groszku. Letnia wersja to pasta z bobu
Figa S-makiemZapraszam was do wypróbowania surówki z buraków (jak sama nazwa mówi – surowych). W sezonie przednówkowym, ale oczywiście nie tylko, zajadamy się burakami. U nas cenione
Dorota Smakujekorzystam z mniejszych szklanych pojemników i małych plastikowych foremek do deserów – właśnie one są pokazane na zdjęciach. Foremki są bardzo wygodne, bo mamy już gotowe porcje i moje dzieci lubią wyjadać torcika owocowego bezpośrednio z pojemnika Poza tym, mini torciki świetnie prezentują się na stole i goście na pewno będą zachwyceni nie tylko ich wyglądem, ale także ich smakiem(...)agar w proszku. Mieszamy łyżką aż do rozpuszczenia agaru. Dosładzamy syropem z agawy do smaku. Następnie zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez kilka minut aż zgęstnieje. Dla nas tak przygotowana warstwa owocowa jest wystarczająco słodka i dlatego nie używam w niej syropu z agawy. Poza tym, dodam nieskromnie , proporcje całego tortu tak dobrałam, żeby wszystkie trzy warstwy
Lamarida.plDzisiaj chciałabym podzielić się z Wami naszym ulubionym przepisem na jaglankę, którą cz ę sto przygotowuj ę w sezonie wiosenno-letnim, gdy za oknem słońce
La grande e la piccola cuocaPrzepyszne lody o smaku karaibskiego drinku. W naszej wersji oczywiście bez alkoholu :) Kokos i ananas to ostatnio moje ulubione połączenie smakowe. Uwielbiam ananasowca , ale te lody
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKochani, ćwiczycie ? Uprawiacie sporty ? Jesteście aktywni fizycznie ? Jeśli nie - pora zacząć. Nawet niewielka ilość ruchu i wysiłku fizycznego sprawi, że poczujecie się zdecydowanie
kolorowotorcikowoPaszteciki z pieczarkami, to hit ostatnich tygodni. Przygotowane na szybko, bez szczególnych starań, tak naprawdę, żeby kupione pieczarki nie zalegały w lodówce;) Ku mojemu zdziwieniu zniknęły
Codziennik KuchennyPisałam Wam już, że kocham czereśnie? Gdy tylko znalazłam w sklepie ich koszyczek (2,2kg) w okazyjnej cenie to nie zawahałam się z zakupem. Oczywiście wtedy
Mania WypiekaniaInspiracją do zrobienia tych placuszków było ulepszenie podwieczorka mojego Siostrzeńca, wyszło tak, że smakuje nie tylko dzieciom. Razem z Dominikiem uwielbiamy wszelkiego rodzaju naleśniki
Cooking MonsterWiększość z nas pamięta (kto urodził się najpóźniej pod koniec lat ’70) jak na półkach sklepowych był ocet i ….bezy. Pamiętam jak na własne
Magiczny GarnekOstatnio na moim blogu królują przepisy na placuszki, które są proste i szybkie do przyrządzenia. Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania placków ze startym jabłkiem, które są
UgotowaćJaglane placuszki z otrębami, masłem orzechowym i czekoladą to doskonała propozycja na pożywne oraz jednocześnie lekkie śniadanie, które doda mnóstwo pozytywnej energii. Zapewniam, że
Di gotujeKalendarzowa zima juz nas przywitała. Jest po świętach a nasze brzuchy pełne. Nie musimy jednak rezygnowac z ciastek. Ok... nie mówię żeby zrezygnować całkowicie z czekolady
Kuchnia w oparachPrzepis pochodzi z Krakowa. Pierwszy raz słyszałam o takich pierogach od znajomego. Ciągle chwalił jakie są rewelacyjne. Musiałam je zrobić i są cudne. Podziękuj Rafał swojej
Kuchnia PokoleńRobiliście kiedyś swoje własne kruche ciasteczka? Waniliowe, łamiące się, lekko maślane... po prostu pyszne! Dodatkowo możecie ozdobić je przy pomocy jakiś fajnych stempli. My ostatnio
Kolizje Smaków