bajkowej nazwie to gratka dla wielbicieli wypieków z galaretką. Jest lekkie, pełne owoców, przełamane słodyczą czekolady. Jego przygotowanie jest trochę czasochłonne ale efekt jest tego wart. Polecam szczególnie dla dzieci, na pewno będą zachwycone. *foremka 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę jogurtową: 600 ml jogurtu
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTakie kolorowe babeczki polecam zwłaszcza na przyjęcia dla dzieci, bo jak wiadomo one uwielbiają galaretki. Te słodkie przekąski są malutkie i idealne na jeden kęs. *na około 40 małych babeczek Składniki: na ciasto: 200 g mąki 120 g zimnego masła 1 żółtka 2 łyżki cukru pudru duża szczypta soli na wypełnienie: 500 ml mleka opakowanie kremu do karpatki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRolady najczęściej przygotowuję wtedy, kiedy spodziewam się większej ilości gości. Można je podzielić na sporo kawałków, więc są nie zastąpione np. na przyjęciach dla dzieci. Do środka można wrzucić co tylko chcemy przez co rolada może mieć milion wariantów. Ja bardzo lubię taką ze świeżymi owocami. A jeśli lubicie ciasta z jabłkami to zapraszam po przepis na roladę
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBabeczki to zawsze świetny sposób na szybką słodką przekąskę, zwłaszcza dla dzieci. Te zrobiłam w trochę jesiennym już smaku a dodatek wafelków świetnie się sprawdził. Składniki na 6 sztuk: na ciasto: 140 g mąki 55 g drobnego cukru 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 150 ml jogurtu 5 łyżek oleju
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniainny wygląd. Masy owocowe ułożyły się przypominając wzorek moro i stąd też taka nazwa ciasta. Całość jest bardzo lekka i owocowa. Polecam amatorom serników na zimno a szczególnie polecam dla dzieci- im na pewno się spodoba, w końcu uwielbiają kolorowe desery. *tortownica 26 cm: Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCoś dla amatorów na prawdę mocnej słodyczy! :-) Często zostają mi białka po zrobieniu budyniu dla dzieci (przepis na domowy budyń znajdziecie tutaj: Najprostszy budyń ). Bezy albo ciasteczka bezikowe są zatem dobrym pomysłem na wykorzystanie takich białek. SKŁADNIKI: - 2 białka - szklanka cukru pudru Białka ubijam z cukrem na szklistą, błyszczącą masę. Ubijam dosyć długo, przez ok. 10-15 minut. Wykładam
Wielopokoleniowodużych dawkach także witaminy E Czego moim zdaniem nie warto kupować? Większości suplementów wspomagających odchudzanie (pisałam o tym tu i tu ) Lizaków, drażetek, saszetek, syropów itp. na wzmocnienie odporności dla dzieci. Zawierają cukier, który jest jednym z największych wrogów odporności . Uwaga także na inne szkodliwe dodatki obecne w suplementach, takie jak syntetyczne substancje słodzące (aspartam, acesulfam K) czy barwniki
Powiedz dietom nieserio bać się, że i tutaj lada chwila spadnie śnieg. A ja jeszcze zupełnie nie jestem gotowa... Tymczasem mam dla Was kolejną propozycję na halloweenowy poczęstunek dla dorosłych gości. Dla dzieci zresztą też, choć może im nie odpowiadać wyraźny lawendowy posmak. W żadnym razie nie jest mydlany! Nie martwcie się. Po prostu większość dzieci, które znam, ograniczają się do smaków
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszniutkie owocowe chipsy od Cripsy Natural To chrupiące suszone owoce zdrowe i wspaniałe dla dzieci zamiast zwykłych chipsów. Dzieciom napewno posmakują , wspaniałe małe co nieco do chrupania pełne witamin . Spory wybór smaków , dzis przetestowałam jabłkowe i truskawkowe. Jabłkowe to smak dzieciństwa , kiedy to podjadało się babci suszone jabłka. Truskawkowe zaś to wspaniałe pachnące latem i słoncem truskawki , które po otworzeniu
Gotowanie jest łatweostudzeniu ,pędzelkiem pomalować je po stronie bez dziurek rozpuszczoną gorzką czekolada. Można również zostawić w wersji bez czekolady lub użyć czekolady mlecznej ( z mleczną czekoladą to wersja smaczniejsza dla dzieci, ponieważ nie każde dziecko lubi gorzką ) ;-) Zdjęcia pochodzą z czasów kiedy to jeszcze nie myślałam w ogóle o założeniu bloga ;-) Smacznego! Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki
Radość kipiąca uśmiechem.pierwsze przygotowane w domu, a po drugie nie zawierają, niezdrowej jak dla mnie nutelli, którą zastąpiłam kremem czekoladowo-orzechowym bio ( bez dodatku oleju palmowego). To w wersji dla dzieci, my nastomiast zadowoliliśmy się niskosłodzonym dżemem wiśniowym. Mimo, ze w przepisie ( z tej strony ) nie ma jajka, drożdżówki wyszły bardzo puszyste i delikatne, idealne do kawy na niedzielny poranek. Oczywiście
Mia Cucina Sofietapapryką i ziołami włoskimi. Ziemniaki po obgotowaniu układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (u mnie dwie mniejsze). Każdą ćwiartkę smarujemy przy użyciu pędzelka przygotowaną mieszanką ziołową. Idealna zabawa dla dzieci :) Kiełbasę tniemy na porcje (u mnie 4 kawałki), każdą nacinamy dość głęboko i układamy na blasze wraz z ziemniakami. Blachy wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika
Słodkie okruszkipoukładaj dookoła pucharka,tak ,aby utworzyć wieniec. Dołóż masy owsiankowej. Brzegi gruszki polej sokiem malinowym, powstanie bardzo ładna dekoracja. Ozdób miodem i miętą. Genialne jako zdrowy deser dla dzieci, które nie cierpią owsianki lub jako doskonały początek każdego dnia! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimascarpone. Schłodzić. Oraz: 350 g odsączonych, wypestkowanych wiśni z kompotu 200 g niskosłodzonego, gęstego dżemu wiśniowego 100 ml likieru wiśniowego lub soku z wiśni w wersji dla dzieci Dekoracja: 100 g kandyzowanych wiśni koktajlowych 100 g gorzkiej czekolady czekoladowe gwiazdki Wykonanie czekoladowych płatków: Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać na małe kawałki, wrzucić do metalowej miseczki
maniapieczeniaramach projektu Cheese Snack firmy Zott , chciałabym was zaprosić do spróbowania pysznych serowych przekąsek dla dzieci ( i nie tylko :) ) wersja original i ketchup Cheese Snack to zdrowa przekąska serowa, chętnie jedzona przez dzieci :) Cheese snack to doskonały pomysł na drugie śniadanie do szkoły, ale również na zabranie na wycieczkę lub przy okazji zabawy (Energia zaostrza apetyt. Szczególnie ważne jest wtedy
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...