Lekka sałatka z pożywną komosą ryżową. Danie bezglutenowe i wegańskie. Można podawać je na ciepło i zimno. Myślę, że świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy
Moja Galeria SmakuTylko 3 składniki, już prościej się chyba nie da ;) Sezon na truskawki w pełni, więc grzechem byłoby ich nie wykorzystać. W dzisiejszej propozycji połączyłam je z
Moja Galeria SmakuTo idealna propozycja na lato :) Dodatek mięty i soku z cytryny powoduje, iż koktajl ten jest bardzo orzeźwiający. Żeby zapewnić sobie jeszcze trochę ochłodzenia proponuje dodać
Moja Galeria SmakuLekka, letnia sałatka z makaronem przypominającym ryż. Ten makaron to orzo. Muszę przyznać, że to ciekawe doświadczenie jeść coś co przypomina ryż a smakuje jak makaron
Moja Galeria SmakuOwsianka jest jednym z moich ulubionych śniadań. Jest sycąca i bardzo łatwa w przygotowaniu. Jej bazę stanowią płatki owsiane i mleko (zwierzęce lub roślinne), reszta zależy
Moja Galeria SmakuSkładniki na 1 porcję: 1/3 szklanki płatków jaglanych 1 i 1/2 szklanki wody 1 szklanka mleka (użyłam ryżowego waniliowego) ziarenka z 1/2 granatu syrop klonowy płatki
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 4 łyżki nasion chia 1 szklanka mleka 1,5 łyżki kakao 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu Do dekoracji: 2 kostki
Moja Galeria SmakuTen koktajl, bogaty w białko, idealny będzie przed lub po treningu. Składniki na 2 porcje: 100 g sera białego (użyłam półtłustego) 150 g malin 1 banan
Moja Galeria SmakuPyszny sok dla sportowców i osób ćwiczących. Czerwona porzeczka regeneruje i wzmacnia organizm, działa krwiotwórczo, przeciwgorączkowo, przeciwzapalnie. Sok z czerwonej porzeczki tłumi pragnienie i ma działanie
Pora na pora i pomidoraPłatki (musli) z jogurtem jadam prawie codziennie na kolację. Dlatego też, aby mi się to danie nie znudziło, potrzebuję je urozmaicać. Na targu kupiłam śliwki i
Pyza i SurówkaNazwałabym to szybkim, pełnowartościowym smakołykiem. który nadaje się przed lub po treningu. Ryż zjadam prawie codziennie, ale głownie brązowy, który jest najmniej oczyszczony. Tym razem ryż
Truskawkowa FiestaKiedy nie mam czasu na gotowanie to wybieram najszybsze, a zarazem najzdrowsze dania. Ryby warto wprowadzić do naszego jadłospisu i zjadać kilka razy w tygodniu. W
Truskawkowa FiestaW letnie upalne dni spożywanie gorących dań to nie lada wysiłek. Dlatego też dziś postawiliśmy na coś lekkiego - zimną przystawkę z bakłażana :) Bakłażan to niedoceniane przez
W kuchni KatieBakłażan faszerowany czerwoną soczewicą to wręcz wegetariański klasyk. I ja się skusiłam. Wyszedł pyszny i już nie mam wątpliwości dlaczego jest tak lubiany przez wegetarian i
Poezja smakuMiało to być w ogóle co innego, ale wyszło jak wyszło... Bardzo smaczne ciasto na wytrawnie z szpinakiem i serem feta. Moja propozycja to wykwintny obiad
Truskawkowa Fiesta