dietetyczne - 10800 przepisów (strona:269/720)

Super cienkie wafle Good Food- test 158

jednej paczki na 3 części, można je śmiało zmieścić nawet w kopertówce (przynajmniej mojej). Są doskonałym uzupełnieniem śniadań- zarówno tych w domu jak i zabieranych do szkoły i pracy. Dietetyczna przekąska, z udziałem której możemy stworzyć kanapki czy desery. Ja przegryzałam nimi owocowe gazpacho, przygotowałam śniadaniowe kanapeczki z twarożkiem, sałatą, pomidorem i rzodkiewką oraz z pastą z wątróbki, a także

Kuchnia w czekoladzie
Deser z nasionami chia. Najlepszy! 184

Najsmaczniejszy i najlepszy deser z nasionami chia! Dietetyczny deser na bazie owoców, bez dodatku cukru i bez tłuszczu! Jest bardzo aromatyczny, sycący po prostu bardzo pyszny! Wykonałam go z owoców, które uwielbiam i bez których nie wyobrażam sobie siebie w kuchni.  Borówka amerykańska- źródło antyoksydantów, ma zbawienny wpływ na wzrok, jest pyszna, chyba w każdej możliwej postaci. Mango- bomba

SMYKWKUCHNI
Szparagi na parze i szybki sos holenderski – z blendera 223

młody kalafior – delikatne i smaczne same w sobie. Sos holenderski to kapryśny zawodnik. Ale nie wtedy, gdy weźmie się go znienacka i za łeb – blenderem! Dzisiaj na talerzu dietetyczne warzywa – 100g ugotowanych szparagów to tylko 18 kalorii, 100g kalafiora – 25 kalorii. Malutko! Szparagi to przede wszystkim potas, magnez, fosfor i wapń. W kalafiorze znajdziemy potas, magnez, mangan i bogactwo witamin

Karo in the Kitchen
Pasta alla Norma – pozdrowienia ze słonecznej Sycylii! 207

matron bakłażany powinno się smażyć w głębokim oleju – jak frytki. Jednak bakłażan to jedno z niewielu warzyw, które można porównać do gąbki. Okrutnie chłonie tłuszcz. Moja opcja jest bardziej dietetyczna – albo grilluję bakłażany skropione odrobiną oliwy, albo smażę je partiami, po kilka plastrów, na paru łyżkach mocno rozgrzanego oleju. Smażymy je do miękkości i do czasu aż lekko zbrązowieją. Ściągamy

Karo in the Kitchen
Ciastka Pszenno - owsiane w czekoladzie 176

razem zrobiłam ciastka bez mąki na otrębach pszennych i owsianych . Pyszne dietetyczne ciasteczka  polane czekoladą . Składniki na ciastka Pszenno - owsiane  3 szklanki otrębów  owsianych  1 szklanka otrębów pszennych 200 g śmietany 18% 6 łyżek  miodu płynnego 2 jajka 3 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Różowa kuchnia
Tosty francuskie! 158

Tosty francuskie z chałki, smażone na maśle oblane ulubionym truskawkowym dżemem własnej roboty, zdecydowanie niedietetyczne danie! Zdecydowanie pyszne! Zaskoczyło mnie smakiem, nie sądziłam, że będzie aż tak dobre! Warte grzechu! ;-) Zapraszam! Tego typu smakołyki pamiętam jeszcze dobrze z czasów dzieciństwa, ale wtedy smażyło się w ten sposób chleb lub bułki, podawało z miodem lub dżemem mamy roboty. A piwnice

SMYKWKUCHNI
DYNIA JAKO AFRODYZJAK I NIE TYLKO – mnóstwo ciekawostek! 181

Miąższ dyni stanowi doskonały środek przeciwwymiotny dla ciężarnych. Ciekawostka! W Azerbejdżanie odwar z kwiatów dyni jest wykorzystywany do leczenia trudno gojących się ran. Mieszkańcy Tybetu stosują dynię w żywieniu dietetycznym chorych na wątrobę, nerki i serce, a także na zapalenie żołądka, nadkwasotę, owrzodzenie żołądka i dwunastnicy. – Ze względu na małą zdolność wiązania azotanów z gleby dynia jest lepszym

Ostra na Słodko
.1055. warzywne brownie 108

brownie z cukinii z domowym dżemem truskawkowym~ Pomysł na letni, lekki i smaczny obiad?  Wegańskie kotlety z bobu + dietetyczny sos kurkowy! <3  KLIK po przepis

breakfast of dreams
Blondie muffiny z białą czekoladą, migdałami i orzechami nerkowca 193

Obok  brownie muffin z kawałkami czekolady i orzechami laskowymi  są to drugie, niezwykle przepyszne, ale i nieszczególnie dietetyczne muffiny. Nie próbujcie jednak z nimi walczyć, bo to walka z góry przegrana. Wystarczy wyobrazić sobie unoszący się podczas pieczenia zapach białej czekolady, wanilii, masła i orzechów. A potem pierwszy kęs, jeszcze ciepłej muffiny - kęs chrupki, ale delikatny jednocześnie. Podtrzymuję

Życie zamknięte w smaku
Sałatka szopska z pomidorów i ogórków ( specjalność bułgarska ) 197

Lekka, chrupiąca sałatka. Może być wykorzystana w różnych sytuacjach na śniadanie, obiad czy kolację. Prosta w wykonaniu, smaczna i dietetyczna. Składniki: 200 gram ogórków sałatkowych ze skórką 200 gram pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 gram twardego sera typu feta 1 duży pęczek natki pietruszki Sos: 3 łyżki oliwy Sok z ½ cytryny Pieprz Sól Ok. ½ łyżeczki cukru Wykonanie: Ogórki

Smaki Ewy
Ciasto ze śliwkami bez glutenu 226

śliwkami bez glutenowe : W tym cieście najważniejsze jest by wszystko wykonać według wskazówek !!!!!! Inaczej wyjdzie zakalec jak zrobicie po swojemu . Ubijamy całe jaja ze szklanką ksylitolu( inaczej cukier brzozowy dietetyczny ). Aby upewnić się czy konsystencja jest idealna wkładamy palec do masy jajecznej i smakujemy jeśli będą grudki cukru nawet te najmniejsze to dalej miksujemy ( ma być puch bez najmniejszej grudki

Różowa kuchnia
Biała papryka faszerowana soczewicą i warzywami 203

podawać na drugi dzień, odgrzewając w piekarniku. Według mnie są najsmaczniejsze właśnie wtedy, gdy farsz dodatkowo przejdzie zapachem pieczonej papryki. SMACZNEGO! ;) Pomysł na przepis zaczerpnęłam ze strony Moje Dietetyczne Fanaberie

Czerwona Porzeczka
Domowe nuggetsy dietetyczne 394

Wczoraj na fanpage ( link ) opisywałam płatki kukurydziane, które mają przyzwoity skład i o dziwo niską cenę (6,99 zł/1kg). Dzięki tym płatkom powstały dietetyczne nuggetsy. Kruche, soczyste i co najważniejsze - bez dodatku tłuszczu, w przeciwieństwie do tych z KFC. Dobrze sprawdzą się w chwilach słabości i ochoty na fast-foody. Do przyprawienia użyłam papryki i soli

Powiedz dietom nie
Placuszki z kaszy manny 210

misy wlewamy napój waniliowy. Odmierzamy dwie szklanki kaszy manny i wsypujemy do napoju waniliowego , miksujemy Dodajemy żółtka i nadal miksujemy koło 10 minut. Wsypujemy ksylitol ( cukier brzozowy dietetyczny ). Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno , dodajemy do masy i mieszamy łopatką.  Smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor. Podałam z sosem karmelowym

Różowa kuchnia
Cukinia marynowana po francusku 589

Cukinia marynowana po francusku Pyszna i od kilku lat coraz bardziej popularna , na naszych stołach cukinia , naprawdę zasługuje na swoją uwagę , ze względu na walory smakowe jak i dietetyczne .W związku z powyższym ,czas na następny przepis, na zimowe przetwory z udziałem cukinii . Dość prosty , wymaga tylko troszkę cierpliwości . Tak przyrządzona cukinia , to coś pomiędzy klasycznym piklem , a ogórkami

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania