mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że
moj przepis naSkładniki: marchew 3/4 kg, sól 2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, sok z pomarańczy 2 sztuki, masło 1 łyżka, mąka pszenna 1 łyżka marchew obrać, pokroić w
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: marchew 1/2 kg, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, kukurydza w puszce 1/2 puszki, syrop klonowy - ile potrzeba, jogurt bałkański 1 szklanka obrane marchewki, jabłka
W Mojej Kuchni Lubięmojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że
moj przepis naBakłażan faszerowany czerwoną soczewicą to wręcz wegetariański klasyk. I ja się skusiłam. Wyszedł pyszny i już nie mam wątpliwości dlaczego jest tak lubiany przez wegetarian i
Poezja smakuDziś przedstawiam Wam przepis na danie z mojej ostatnio ulubionej kuchni indyjskiej. Wertując moją kolekcję książek w poszukiwaniu natchnienia na łatwy, szybki i pyszny obiad, wpadł mi w oko przepis na curry z kurczakiem i szpinakiem jednego z moich ulubionych autorów Billa Grangera. Generalnie jego książka “Simple honest food” jest kopalnią genialnych, prostych i rewelacyjnych przepisów. Nie pierwszy(...)ryżem jeśli lubisz. Ja za nim nie przepadam, więc wymieniam na inne zapychacze Jeżeli chcielibyście spróbować innych, przetestowanych przeze mnie, pyszności tego autora, polecam kurczaka w sosie karmelowym lub dietetyczny butter chicken , palce lizać! Zapraszam! Scroll down for recipe in English Szybkie curry z kurczakiem i szpinakiem (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
karmelowyDorsz w zielonej herbacie raczej nie należy do klasyki kuchni polskiej i pewnie sama nie wymyśliłabym takiego połączenia, ale dzięki Maćkowi Siąkowskiemu nasze menu wzbogaciło się
Cztery Fajeryprzepis z pewnością przypadnie Wam do gustu. Muffinki wyszły pyszne, są bardzo syte, a najlepsze jest to, że smakują nie tylko na ciepło, ale też na zimno. Z wczorajszego obiadu zostało trochę ryżu, wiec dzisiaj zjedliśmy ryżowo-brokułowe muffinki, które podałam z zasmażaną kapustą pekińską. Składniki na 8 muffinek: – 150g ugotowanego i wystudzonego ryżu – 250g ugotowanych al dente(...)wymieszać dokładnie. Przełożyć do foremek silikonowych i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Bardzo smaczne, proste i w miarę dietetyczne danie i idealnie łączy się z kapustą zasmażaną z warzywami. Polecam Artykuł Muffinki ryżowo-brokułowe pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki ArmineNo nie Kochani, nie wyrabiamy w tym upale i wciąż wcinamy sałatki. Dzisiaj zamarzyła mi się sałatka z tuńczyka awokado i ciecierzycy. Pyszna i pożywna sałatka
codojedzeniaLeczo to zdecydowanie jedno z moich ulubionych letnich i jesiennych dań. Jest p roste, sycące i pyszne. Dodatkowo z każdym dniem staje się jeszcze smaczniejsze
wegujemyUznałam, że w końcu warto by pojawił się tu jakiś przepis. Nawet mój Mąż, który kiedyś ganił mnie za zbytnie zaangażowanie w tę pisaninę stwierdził ostatnio
Kuchnia po mojemuLangosze to specjalność kuchni węgierskiej i słowackiej. Można je tam kupić prawie w każdym barze szybkiej obsługi. Pierwszy raz jadłam je ponad 10 lat temu na
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzekałaś? A więc proszę! Dla Ciebie: Dieta odchudzająca dla kobiet Dzień 2. Mega proste dania razem z dziecinnie łatwymi przepisami. Pobierz PDF Dzień
IzaGotujePo kilku przepisach na potrawy z królika nadszedł czas na zrobienie królika w śmietanie i zamieszczenie przepisu na to danie na blogu. Mięso królika na szczęście
niecodziennikparyPatison to bardzo smaczne, lekkostrawne i dietetyczne warzywo o delikatnym smaku. Zawiera sporo witaminy C i wiele innych dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Co roku wiosną sadzę co najmniej dwa krzaczki. Patisony są łatwe i mało wymagające w uprawie a wydają bardzo obfite plony, którymi cieszę się od sierpnia do października. W mojej kuchni wykorzystuje je na wiele sposobów. Większe(...)słoików i marynuje na zimę. Marynowane patisony są świetnym dodatkiem do przeróżnych sałatek ( można z powodzeniem takim patisonem zastąpić ogórka konserwowego ) bardzo dobrze tez smakują samodzielnie jako dodatek do obiadu, czy kolacji np. do grzanych kiełbasek itp. Polecam :) Składniki - małe patisony - ziele angielskie - pieprz czarny w kulkach - gorczyca - liście laurowe - koper Zalewa ( na 4-5 słojów o pojemności
Kuchnia z widokiem na ogród