matiasy z twarogiem... 194Składniki: matiasy 5 sztuk, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, cebula 1 mniejsza, szczypiorek 1 pęczek, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, twaróg 25 dag, śmietana
W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na zimno w biszkopcie 227Jak już wiele razy wspominałam, że serniki są moimi ulubionymi ciastami. Łatwe, szybkie i proste! Odkryłam coś innego, specjalnego... Sernik na zimno w biszkopcie! Rewelacja! Składniki
Truskawkowa Fiesta
Zupa meksykańska z mięsem, fasolą i kukurydzą 201Pożywna, smaczna, ostra i prawdziwie meksykańska zupa z mięsem, fasolą i kukurydzą! Pełna aromatycznych przypraw i warzyw czyli witamin i minerałów. Rodem z Meksyku! Soczyście czerwona
Czarnawisienka
Zimny deser - Muffiny "Wiosenna łąka" 191Lody dla...ups. Muffinki dla ochłody! Pyszny, wiosenny, kolorowy i myślę, że całkiem zachęcająco wyglądający deser nawet dla tych na diecie. Niskokaloryczny i prosty w wykonaniu
Czarnawisienka
filety dorsza i pstrąga z patelni... 196Składniki: filet z dorsza 2 sztuki, filety z pstrąga 2 sztuki, mąka pszenna 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżka, pieprz cytrynowy 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2
W Mojej Kuchni Lubię
Zupa krem brokułowo-pietruszkowa 231Nadeszła wiosna, więc pora korzystać z dobroci natury! W roli głównej brokuł i pietruszka. Niesamowite połączenie! Składniki: 1 brokuł 1 duża pietruszka 1 mała marchew 2
Truskawkowa Fiesta
Multigrano z lekkim sosem warzywno-pieczarkowym (na jogurcie) 335Dziś zapraszam Was na pyszny, a do tego zdrowszy pomysł na obiad. Multigrano z lekkim sosem warzywno-pieczarkowym (na jogurcie). Taki obiad przygotowuje się naprawdę szybko
Słodkie okruszki
Koktajl z sałatą i awokado 191Składniki: 1/2 awokado 5 liści sałaty 1 łyżka soku z cytryny 1 jabłko 250 ml wody 1 banan mały kawałek imbiru Jabłko obrać ze skórki usunąć
Moja Galeria Smaku
Surówka z rukoli 184Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemyslenia
Piersi z kurczaka w curry 222Piersi, które marynują się całą noc w aromatycznych przyprawach, pieczone w rękawie. Mają piękny kolor i są niezwykle aromatyczne. Bardzo delikatne w smaku i lekkostrawne. (function
Kulinarne przemyslenia
Kokosowy pudding chia z musem z mango 206Ostatnio nasiona chia robią furorę w internecie, więc postanowiłam na własnej skórze wypróbować czy faktycznie warto w nie zainwestować. Nie przypuszczałam, że w połączeniu z kremowym
Czekoladowa muffinka
Papryka w oliwie i ziołach 164Znakomity dodatek do kanapek, jak również sałatek. Taką paprykę możemy przechowywać w lodówce przez długi czas. Oliwa w której papryka leżakuje, może być wykorzystywana na różne
Kulinarne przemyslenia
sos musztardowy do parówek... 246Składniki: masło 3 łyżki, mąka tortowa 3 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, woda zimna 3/4 litra, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, musztarda
W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z sosem z bakłażana i pomidorów. Czy można jeść skórkę z bakłażana? 187Wydawać by się mogło, że bakłażana trzeba obrać przed przygotowaniem, bo twarda i gruba... Jestem zdecydowanie na nie!!! Skórkę należy zostawić ponieważ zawiera błonnik oraz związki
wysmienity
Fit sałatka z kurczakiem w sezamie 480Dzień dobry, dziś mam dla Was danie, które podane na ciepło może zastąpić obiad, a na zimno świetnie sprawdzi się na kolację, lub do zabrania do
Cynamonowe szczęście