Dziś zapraszam na kluski śląskie w jesiennej odsłonie, z dodatkiem dynii. Dyniowe puree to bardzo wdzięczny dodatek nie tylko do ciast, ale wszelkiej maści klusek. Na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nastała jesień. Ciągły deszcz, ponure dni to skłania mnie, aby przygotować rozgrzewający i pachnący posiłek. Na taką pogodę proponuję naleśniki migdałowe z prażoną gruszką i mnóstwo
Truskawkowa FiestaDzisiaj przepis na pizzę w wersji fit 🙂 Dla wszystkich, którzy nie potrafią zrezygnować z pizzy, a chcą przy tym zachować linię. Ta fit pizza przygotowana będzie
greengoodiesDziś czeka mnie sporo przygotowań przed przyjazdem rodziny, dlatego na krótką słodką chwilę relaksu przygotowałam błyskawiczny zdrowy deser. Polecam i Wam. Zdrowe trufelki z żurawiną , to
Słodkie okruszkiSkładniki: grzyby zielonki 50 dag, grzyby opieńki 50 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "L", tarta bułka 1
W Mojej Kuchni LubięSą to batoniki bez cukru, bez nabiały i bez glutenu. Robi się je w bardzo prosty sposób. Właśnie wypróbowałam na moim synku i jego koledze powiedzieli
Smaki Przyprawy i KolorySkładniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki płatków gryczanych 3 łyżki płatków migdałowych 1/4 szklanki pestek dyni 1 szklanka mieszanki ulubionych orzechów (użyłam ziemnych niesolonych, migdałów
Moja Galeria SmakuSkładniki: pomidory mocno dojrzałe 12 kg, woda - ile potrzeba, sól kamienna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba pomidory umyć, wyciąć tylko czarne gniazdka, ze skórką pokroić
W Mojej Kuchni LubięDanie zainspirowane potrawą którą jadłam niedawno w jednej w łódzkiej restauracji. Ze względu na to, że kaloryczność tamtego dania była zbyt duża ( ser, śmietana ) zmieniłam składniki
Smaki EwyKaki inaczej persymona to owoc, które już pojawił się na sklepowych półkach. Nie grzech go wykorzystać! Postanowiłam upiec ciasto w którym wykorzystałam mąki jaglaną i z
Truskawkowa FiestaKoktajle i smoothi, to cenne źródło witamin tak szczególnie ważnych w jesienne dni. Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne smoothie idealne na jesienne wzmocnienie. Choć dodatek
Słodkie okruszkiJedni ją uwielbiają inni nie znoszą, my z Mężem akurat lubimy bardzo dlatego jesienią i zimą często pojawia się na naszym stole. Czasem tradycyjnie gotowana i
Cynamonowe szczęścieWątróbkę jem bardzo często, tak jak paprykę. Aby wszystko było złożone w jedną wyśmienitą i pożywną całość dodałam komosy ryżowej białej. Smak jest wykwintny! Składniki: 100
Truskawkowa FiestaPewnie większość z Was zastanawia się czy można przygotować pasztet, który będzie przygotowany jedynie z produktów roślinnych – można . Ja osobiście jestem mięsożercą , jednak to danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Od dawna korciło mnie aby zrobić samodzielnie flaczki ale miałam jakieś opory. Okazuje się, że nie taki diabeł straszny. Flaczki wyszły wyśmienicie. Koniecznie zróbcie je w
Smaki Ewy