podkreśliła smak rybnych kotletów. Zaś dodatek kajzerki namoczonej w mleku nadał kotletom pulchności i delikatności. Polecam tez inne przepisy na kotlety rybne: – kotlety rybne z suszonymi pomidorami – dietetyczne kotlety rybne – kotlety z łososia Przepis na najlepsze kotlety rybne. Składniki: 1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta 2 duże filety rybne, dorsz lub mintaj(...)pozostałymi składnikami. Z masy rybnej formujemy owalne kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy rybne kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą rumiane. Do kotletów Piotrek podał sałatkę z pomidorów, ogórków i sałaty lodowej. Ale Wy możecie do kotletów podać swoje ulubione dodatki. Smacznego! The post Kotlety rybne appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOto szybka propozycja obiadowo - kolacyjna. U nas jak zwykle powstała z potrzeby wykombinowania obiadu z produktów znajdujących się w lodówce. Jak zwykle z poprzedniego obiadu zostało
Kuchnia po mojemupyszny i bardzo syty, przede wszystkim za sprawą smażonych na oliwie bakłażanów. Włoskim zwyczajem należy użyć sporej ilości oliwy, którą bakłażany chłoną jak gąbka. Wiem, że nie jest to dietetyczne, ale uważam również, że tylko takie, kremowe dzięki oliwie bakłażany są naprawdę smaczne. Koniecznie wybierzcie oliwę extra virgin, a według mnie do tego dania najlepiej pasuje oliwa Monini GranFruttato(...)jest on podawany po starciu na tarce. Ricotta salata ma charakterystyczny słony smak, który świetnie łączy się w potrawach z warzywami. Pasuje zatem do warzywnych makaronów oraz do sałatek. Na Sycylii dodaje się ją do dwóch regionalnych potraw - pasty alla norma oraz do sałatki z pomidorów i czerwonej cebuli. We Włoszech można go kupić nie tylko na Sycylii, przywiozłam
Chilli Czosnek i OliwaWybierając się w podróż poza wygodnymi butami i wodą warto zaopatrzyć się w jedzenie. Wszak wiadomo człowiek głodny, człowiek zły. Idąc w góry, lecąc samolotem
CzarnawisienkaWłaśnie trwa sezon na truskawki, jeszcze nie musicie się spieszyć bo ich ceny będą jeszcze spadały. Nie znaczy to jednak, że już teraz mamy ich nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dla wielu osób jest to istny koszmar z dzieciństwa. Coś zielonego, bez smaku i niezbyt ciekawej konsystencji, a przecież dobrze przyrządzony szpinak jest pyszny i bardzo
peanutbuttermonsterKasza jęczmienna to prawdziwe bogactwo witamin, przede wszystkim z grupy B, ale także witaminy E, K, PP, kwasu foliowego, krzemu, cynku, wapnia manganu i miedzi. Dzięki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSkładniki: makrela wędzona 1 większa, jajka ugotowane na twardo 4 sztuki "L", cebula 1 średnia, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, majonez 5 łyżek, koperek 1/2
W Mojej Kuchni LubięOstatnio mi się poszczęściło i mam teraz możliwość przetestować kilka produktów dostępnych na stronie przysmaki.pl ;) Cieszę się, cieszę! :) Zwłaszcza, że sklep ma w dyspozycji moje
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSpożywanie kiszonek jest bardzo zdrowe, bo to naturalne probiotyki, a lista warzyw nadających się do kiszenia stale się powiększa. I bardzo dobrze, bo trzeba wiedzieć, że
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo proste i szybkie w wykonaniu danie , a w smaku cudowny kawałek mięsa. Danie ma 355 kcal. 0.5 szkl.ugotowanej szklanki kaszy gryczanej 10 dag.schabu sól i
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiGorąca, aromatyczna zupa to doskonała propozycja obiadu w zimny dzień. Doskonale syci i rozgrzewa, a pikanterię zawdzięcza paście harissa, którą uwielbiam! Może znaleźć się w menu
Smakowity Blog Kulinarnygorgonzoli - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Sałatka z fig z mozzarellą i bazylią - Monika K. z bloga Smaczne - Zdrowe Insalata di rucola e fichi con prosciutto - sałatka z rukoli, fig i szynki parmeńskiej - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Śniadanie a'la Caprese - deliszys z bloga Życie smaczniejsze od zaraz Zupy: Acquacotta – woda gotowana - Agnieszka(...)Pełny talerz Bucatini z pesto z awokado, rukoli i orzechów włoskich - mikimama z bloga Czerwień i błękit Cannelloni z brokułami i mozzarellą - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Dietetyczna lasagna z cukinią i beszamelem na maślance bez masła - Paulina Gruszecka z bloga Jazzowe Smaki Lasagne alla bolognese - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Lasagne ze szpinakiem, mozarellą i pomidorami
Chilli Czosnek i OliwaMiałam zrobić sobie przerwę z blogiem, ale jak na mnie przystało, potrafię zmienić zdanie w ciągu minuty. To jedno z niewielu rzeczy, które przynosi mi... satysfakcję
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWarszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Jej pasja to zdrowy styl życia i od lat interesuję się wpływem codziennej diety na ludzkie zdrowie. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera. Książka ta jest idealna dla osób cierpiących na celiakę oraz tych wszystkich, którzy zdecydowali się na zdrową dietę bezglutenową - nie tylko z konieczności, ale z własnego, świadomego wyboru(...)kolację: - pieczywo bezglutenowe i zamienniki pieczywa - dodatki do pieczywa - na ciepło - na słodko Na obiad: - zupy - dania z mięsem i rybami - dania bezmięsne i wegetariańskie - surówki Przekąski: Sałatki na lekki lunch lub kolację: Desery i wypieki: Każdy przepis jest starannie opracowany , a wszystkie proponowane potrawy są bardzo proste w przygotowaniu i odznaczają się łatwo dostępnymi i niedrogimi składnikami. Przepisy
Di gotujeDziś poszłam na łatwiznę moi Drodzy. I przyrządziłam coś pysznego, dietetycznego! Sznycelki a la cielęce zapiekane z ziemniaczkami w frytfannie Toscana. Generalnie obiad sam się zrobił, no...musiałam obrać ziemniaczki..ugotować kalafiora na parze. Składniki -sznycelki a la cielęce Primavika -ziemniaki -cebula -gotowany na parze kalafior przyprawy Skworcu- do burrito, pieprz ziołowy, estragon, pfeffer gold(...)sznycelki a la cielęce Primavika. Posyp suszonymi pomidorami z czarnuszk i czosnkiem niedzwiedzim Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do momentu , kiedy ziemniak uzyska pożądaną miękkość. Podawaj z ulubioną sałatką, surówką, dodatkami... Sznycelki a’ la cielęce Primavika powstały z myślą o tych, którzy lubią poznawać nowe i ciekawe smaki. Wyprodukowane z seitanu, czyli glutenu z mąki pszennej, nie zawierają
Z Kuchni Do Kuchni