dieta - 20142 przepisów (strona:679/1343)

“Smaki Izraela”-recenzja 119

Niemnem. Jej rodzice jak większość mieszańców tego kurortu wynajmowali kwatery letnikom. Jej wspomnieniem z dzieciństwa są przepyszne zapachy dochodzące z kuchni, gdy goście, którzy ze względu na koszerną dietę nie mogli stołować się na mieście, gotowali sobie domowe obiady w kuchni jej rodziców. W ten sposób dorosła już Nida postanowiła, że swój pobyt w Izraelu poświęci na zbieranie przepisów, żeby

Ugotowane pozamiatane
Pavlova 168

deser, który tygryski lubią najbardziej.  Bezę z tego przepisu robiłam już kilka razy i zawsze wychodziła idealnie chrupka na wierzchu i puszysta wewnątrz. I jak tu utrzymać dietę, kiedy tyle przepisów jeszcze do wypróbowania ;)   Beza 4 białka szczypta soli 220 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu ryżowego Włączamy piekarnik bez termoobiegu by w trakcie ubijania

Emskie Smaki
Otrębowy Chlebek 139

Bardzo fajny zamiennik , zamiast zwykłego chleba proponuje chlebek otrębowy , super się sprawdza na diecie , bądź kiedy dbamy o zdrowe żywienie , chlebek można robić na różne sposoby i dodawać różne składniki , wszystko według uznania .                   Otrębowy Chlebek     Składniki       1 szklanka otrębów mielonych

Mój Smak
Kanapeczki z Rukolom 113

Bardzo fajny pomysł na kolację , bądź na śniadanie , smakuje świeżo i lekko , chlebek jest otrębowy , super się sprawdza na diecie , można taki chlebek podawać z różnymi dodatkami ,tu proponuję z serem i rukolą .            Składniki Dwie bądź trzy małe kromki chlebka otrębowego  Serek granulowany o niskiej zawartości tłuszczu  Rukolę  wedłyg uznania

Mój Smak
Batony musli 129

Batony musli  Batoniki musli  W ramach wiosennej diety postanowiłam zrobić zdrowe, pożywne batoniki musli, te sklepowe mnie nie przekonują, czytając ich skład głowa zaczyna boleć. Ze zdrowiem niewiele mają wspólnego, mnóstwo w nich cukrów i składników, które ciężko wymówić. Te wykonane samodzielnie w domu są z pewnością mniej kaloryczne, a przy tym mamy pewność co jest w nich

Aromatyczne Podróże
Żywność probiotyczna – Donna Schwenk 112

pomagają zwalczyć przeróżne dolegliwości zdrowotne. Gdy czytałam całą pierwszą część książki, wszystko wydawało się tak logiczne, że od razu pomyślałam sobie, czemu wcześniej nie wprowadziłam tych produktów do stałej diety. Chociaż, myślę, że i tak nie jest u nas tak źle bo kefir zawsze mam w lodówce, a od ogórków kiszonych chyba jesteśmy uzależnieni ;) Ale to zdecydowanie za mało

Mienta blog
Strączki - recenzja książki Marysi Banach 114

wielka skarbnica wiedzy oraz źródło ciekawych przepisów. Wszystkie składniki są łatwo dostępne, więc bez problemu można je dostać w każdym sklepie. Dodatkowo, jeśli nie macie przeciwwskazań zdrowotnych - warto swoją dietę wzbogacić o rośliny strączkowe.   Książka została bardzo ładnie wydana i aż chce się ją trzymać w dłoniach - wyszukując ciekawe oraz apetyczne przepisy. Zawiera 216 stron , więc jest co wertować

Di gotuje
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 190

znalazł się tylko jeden deser, co oznacza, że wakacje tworzą zapotrzebowanie na pomysły na dobry obiad. W sierpniu był istny festiwal słodkości, ale chyba większość jest na diecie. :P  Wrzesień nie będzie intensywny, ze względu na wyjazd, ale na pewno pojawi się sporo przepisów na dania wytrawne. :)  Moje kulinarne (i nie tylko) plany na wrzesień to:   Bułgarskie

Cooking Monster
Niskowęglowodanowy budyń czekoladowy 187

budyniu? Tak, ale gotowany bez soli. Cukinia jako słodki krem czekoladowy? Tego chyba jeszcze nie było, a szkoda - pyszna, słodka i całkowicie niewyczuwalna. Taki deser spodoba się osobom na diecie niskowęglowodanowej. Najlepsza będzie organiczna cukinia od sprawdzonego dostawcy np od babci! :) Budyń idealnie sprawdza się jako krem do przełożenia naleśników :) Składniki: 1/2 dużej cukinii 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka miodu

Chocolate Muffin Blog
Mocno kokosowe ciastka z płatkami zbożowymi (z olejem, wiórkami i cukrem kokosowym) 109

przyjemnie chrupiące. Zwykły cukier zastąpiłam kokosowym (do nabycia np. tu - klik ), który ma niższy indeks glikemiczny (IG 35) od innych rodzai i doskonale nadaje się dla osób będących na diecie cukrzycowej. Obok oryginalnego smaku, zawiera też mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Bogaty jest m.in. magnez, potas, cynk oraz żelazo oraz witaminy: C, B1, B2, B3, czy B6. Osobiście jestem jego zwolenniczką

Di gotuje
NADZIEWANY BAKŁAŻAN – DON’T STARVE – pieczony bakłażan z farszem grzybowo-warzywnym 167

lepszego smaku cebulę oraz bułkę tartą, ser i jajko jako spoiwa do farszu. Kompozycja idealnie pasuje do specyficznego smaku i mięsistej struktury bakłażana. Wygląda na to, że survivalowa dieta też może dobrze smakować Także stwórzcie sobie stanowisko z garnkiem z rzeźbionych kamieni, węgla oraz patyków, przygotujcie niezbędne składniki i zabierajcie się za gotowanie! Zobacz, jak bakłażan wygląda w grze

Nerds Kitchen
Sok z pigwy wg Aleex 133

wszystkich witamin najwięcej zawiera witaminy C (15 mg w 100 g), która wzmacnia układ odpornościowy. Pigwa to owoc, który w okresie jesienno-zimowych zachorowań, powinien stać się obowiązkowym składnikiem diety. Zawiera bowiem dużo witaminy C oraz wiele innych witamin, a także pierwiastki mineralne, które skutecznie wzmacniają odporność organizmu i wspomagają układ odpornościowy w walce z grypą i przeziębieniem. Organizm wspomagają

W mojej kuchni
Bezglutenowe ciasto z jabłkami (apple pie) i malinami 157

pieczywo lądują w koszykach zarówno tych, którzy są uczelni na gluten, jak również tych całkiem zdrowych, którzy podążając za modą rezygnują z jedzenia glutenu często bez konsultacji z lekarzem. Dieta bezglutenowa stała się tak popularna, iż producenci żywności zaczęli na potęgę produkować wyroby bez glutenu. O ile należycie do tych „czytających etykiety”, to nie ma się czym przejmować

Moja Delicja
MALINY - CO WARTO O NICH WIEDZIEĆ? 120

niskim IG i ŁG. Owoce te są bogatym źródłem antyoksydantów . Zawierają m.in. kwas elagowy , który ma działanie:   - antybakteryjne, - antywirusowe, - przeciwbólowe, - uspokajające, - obniżające ciśnienie krwi. Odpowiednia dawka antyoksydantów w diecie m.in. opóźnia starzenie się organizmu, a także chroni przed powstawaniem nowotworów. Przechowywanie: maliny zachowują świeżość w lodówce przez około 2 dni. Zamrażanie: maliny należy delikatnie opłukać, osuszyć, rozłożyć na tacy

Vroblewska-fitlife
Szybkie kanapki z pasztetem 123

Jest także bogatym źródłem witaminy B12. Dodatkowo drób zawiera stosunkowo niewielkie ilości tłuszczu (do tego umiejscowionego w łatwo usuwalnej skórze). Dlatego też mięso bez skóry zalecane jest osobom na diecie niskocholesterolowej lub niskoenergetycznej. Natomiast wątróbki to doskonałe źródło prowitaminy A potrzebnej do utrzymania zdrowej skóry oraz zabezpieczenia przed infekcjami. Pasztety drobiowe mogą być przyrządzone z mięsa kurczaka, gęsi, kaczki

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania