Tradycyjny sernik na kruchym spodzie, ozdobiony kratką i polany lukrem. SKŁADNIKI Ciasto: (forma 24 x 24 cm) 40 dag mąki 20 dag masła szklanka cukru pudru
RAROSSAZupa pieczarkowa , to jedna z moich ulubionych zup. Robię ją dość rzadko, a z resztą zupy wcale robię rzadko, ponieważ u nas w domu mama jest
Kuchnia Łukaszasamo uczestnictwo, to potwierdzenie umiejętności skutecznego i efektywnego prowadzenia projektów six sigma. Koleżanka opowiadała o tym z taką pasją, pozazdrościć ;) Tym razem ja mogłam Jej zaimponować tylko deserem, ostatni kurs skończyłam dobre pół roku temu ;) Myślę, że mi się udało, bo komu nie zasmakowałyby czekoladowe miseczki po brzegi wypełnione lekko słonym, słodkim kremem z masła orzechowego? Smak niesamowity, połączenie doskonałe(...)Zjadłyśmy wszystko niespodziewanie szybko, a pózniej Lidka przeszła do dalszej dyskusji na temat ostatniego szkolenia... Czemu zrobiłam tylko jeden deser?! ;) Składniki: czekoladowe foremki 1/2 szklanki masła orzechowego 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotować czekoladowe foremki. Masło orzechowe, cukier puder i ekstrakt waniliowy zmiksować do otrzymania gładkiej, plastycznej konsystencji. Masę orzechową nakładać do czekoladowych foremek, schłodzić w lodówce
Domowa cukiernia EwyKolejna fajna propozycja na kolację czy śniadanie. Lekka i z dzienną porcją warzyw, a i jest ryba. 6 porcji Składniki: 1 duża makrela obrana 1
Niezły MłynekZ ponad 90 komentarzy trudno było mi wyłonić 3 zwycięzców ale się udało. Powiem szczerze, że było więcej propozycji które brałam pod uwagę jednak nie spełniły
Niezły MłynekDostałam od Rodziców spory kawałek indyczej piersi i tyle czekała w zamrażarce, aż w końcu się za nią zabrałam. W towarzystwie wędzonego sera, pieczarek i
Kuchnia w czekoladzieZ okazji tygodnia Włoskiego w Lidlu zostały zorganizowane warsztaty z Karolem Okrasą. O tak zdecydowanie po tym spotkaniu zakochałam się we Włoskich smakach. Samo wydarzenie
Niezły MłynekZauważyliście na pewno, że jesteśmy fanami różnego rodzaju placków zjadanych na śniadanie. Zazwyczaj znajduje się w nich mąka :/ Tym razem proponujemy, aby głównym składnikiem była kasza
Ania i Marcin gotująKiedyś zup jadłam bardzo mało. Teraz chyba próbuje nadrobić, ale nie będę ukrywać że mam jednak te swoje ulubione i ta ogórkowa jest właśnie jedną z
Kuchnia w czekoladzieChyba każdy lubi takie przekąski. To jest moja propozycja karnawałowa, jednak tortilla świetnie nadaje się na śniadanie do pracy czy szkoły, jest bardzo lekka no i
Niezły MłynekDomowe burgery to cudowna sprawa. Co prawda, nazywanie ich "fast-food" jest nie na miejscu, bo zabierają zdecydowanie więcej
W kuchni Karmel-itkiDoskonała propozycja obiadowa, szczególnie na duży obiad rodzinny. Takiego klopsa śmiało możecie zjeść z warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno
Niezły Młynekkiedy od dawna jestem dorosła, mogę zrobić go sama i ukroić sobie zdecydowanie większy kawałek niż kiedyś. Tort to tutaj pojęcie względne – ale my używaliśmy go zawsze, bo ten deser od zawsze był robiony na wzór tortu, w okrągłej tortownicy no i… był bardzo elegancki. Stanowił zwieńczenie spotkania, podawany był jako ostatni na ‘dorosłych’ imieninach(...)dalej wciskamy bezy. Nie ma znaczenia czy się połamią, pokruszą – krem je wszystkie poskleja. Możecie je sami połamać na mniejsze kawałki, próbujcie wetknąć ile się tylko da. Górę deseru wyrównujemy łopatką i wciskamy dla ozdoby małe beziki. Tym razem delikatnie, żeby ich nie zniszczyć i nie pokruszyć. Wierzch można dodatkowo posypać przez sitko kawą rozpuszczalną, cappuccino instant lub gorzkim
Karo in the Kitchen