desery - 58579 przepisów (strona:781/3906)

RECENZJE Koncentrat grzybowy 267

Kolejna odsłona mini recenzji zaowocuje przedstawieniem Wam hitowego produktu jakim jest koncentrat z grzybów leśnych polskiej firmy NASZA CHATA. Myślę że brakowało takiego produktu na polskich

Kuchnia PROzdrowotna
Ciasto z resztek ciast (bajaderkowe) 141

Właśnie dlatego dzisiaj przepis na bajaderkowe ciasto, czyli ciasto z resztek ciast! Bajaderka nie musi kojarzyć się negatywnie. Dobrze "doprawiona" bakaliami, aromatem, marmoladą czy kakao staję się naprawdę pysznym deserem. Kto nie ma ochoty na ciasto, może zrobić małe kuleczki- bajaderki ( klik ).       Składniki: (na blaszkę 20x30 cm) Bajaderkowa masa: 1 kg jasnego nieudanego ciasta, zakalca, babki(...)sprawdzić również słodkość masy. Gdyby była taka potrzeba, dodać kilka łyżek cukru pudru. Bajaderkową masę przygotowujemy według własnych upodobań. Jedni lubi bakalie, drudzy nie, jedni preferują słodsze desery, inni ciut mniej... przede wszystkim masa ma smakować nam! Formę o wymiarach 30x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na spód blaszki umieścić herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę

Nastoletnie Wypiekanie
RECENZJE - ziołowe cukierki Evitta 204

Witajcie!, dziś powstaje nowy dział "recenzje', w którym to pokazywał Wam będę produkty spożywcze polskich producentów którzy wprowadzają na rynek ciekawe towary. Na pierwszy ogień idą

Kuchnia PROzdrowotna
Seromakowiec 229

Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z zapachem pomarańczy, prawdziwą czekoladą, karpiem i makiem! Kiedyś mielenie maku było niezłą przeprawą przez męki, przynajmniej dla mnie i

Ania i Marcin gotują
Ciasto makowe z białek 214

Proste, mięciutkie ciasto makowe na bazie ubitych białek z delikatną nutką wanilii. Maku nie trzeba parzyć ani mielić, co znaczne wszystko upraszcza Gotowe ciasto można posypać

Oryginalny smak
JAK ZROBIĆ SYROP PIERNIKOWY 220

mieć zawsze pod ręką ulubione syropy , nie muszę wtedy kupować gotowych,a moi goście z lubością piją z nimi kawę.Ale nie tylko go można użyć do kawy czy deserów.Dolewamy go do pysznej gorącej czekolady,podgrzane go soku jabłkowego lub grzanego wina.A lody?To będzie najlepszy deser z takim syropem w te mroźne dni.Świetny też będzie jako miły

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z "odświętnym" farszem 156

Myśleliście już co podacie Rodzinie na świąteczny obiad? Moją propozycją jest odświętny kurczak 😃 Skąd taka nazwa? Farsz składa się z trzech składników, które tak mi się

Kuchnia w czekoladzie
Pudding z tapioki ze śliwkami 187

Pyszny i prosty deser, który zachwyci każdego, kto go spróbuje. 800ml. Mleka kokosowego 8 łyżki tapioki 4 łyżki syropu klonowego Laska wanilii Szczypta soli 4 łyżki płatków uprażonych płatków migdałowych 2 łyżki oleju kokosowego Śliwki węgierki Olejek z bergamotki Mleko mieszamy z tapioką i odstawimy na godzinę. W tym czasie dwie łyżki syropu klonowego rozpuszczamy z olejem kokosowym. Dodajemy śliwki

MarcinChef
Recenzja książki i KONKURS „Moje wypieki całkiem nowe przepisy” 165

każdemu z nas należy się czerpanie przyjemności z jedzenia, oczywiście wszystko w granicach rozsądku i z umiarem :). Książka Doroty jest encyklopedią zawierającą ponad 100 przepisów na wypieki, ciasteczka i desery na wszystkie wyjątkowe okazje. Całość podzielona jest na kategorie: ciasta do kawy, ciasta drożdżowe, ciastka, czekolada, desery, serniki, tarty i ciasta kruche, torty i ciasta tortowe, ciasta bez pieczenia oraz

Be Fit Be Strong
Praliny pomarańczowe z bakaliami 179

Jeżeli potrzebujecie pomysłu na deser, a goście przychodzą za 20 minut, to zdecydowanie polecamy nasze pomarańczowe praliny z bakaliami oblane pyyyyszną czekoladą :) Praliny pomarańczowe Przepis na ok. 8-10 sztuk Potrzebujemy: 12 daktyli suszonych duża garść ulubionych orzechów (u nas migdały i nerkowce) sok i miąższ z 1 pomarańczy 1 łyżeczka wiórków kokosowych 1 łyżeczka oleju kokosowego pół tabliczki czekolady

Bananowe Pole
Domowa wędlina + film 131

Domowa wędlina to w wielu polskich domach obowiązkowa pozycja podczas Świąt Bożego Narodzenia a także innych okazji. Gotowany schab jest bardzo aromatyczny i kruchy, pełen smaku

Smakowite Dania
Śledzie z suszoną śliwką i żurawiną 152

Pittem? Chyba by wygrał. Sorry Brad. Dobry śledź jest dobry i żadna siła ani goły facet tego nie zmieni. Śledź jest dobry na kaca, na przystawkę, na obiad, na deser też. Znaczy z tym deserem to się zgodzą tylko panie w ciąży i głębokim PMS-ie. Panowie mogą mieć obiekcję. Najcierpliwszy bez mrugnięcia okiem zniósł moje spożywanie śledzia z białą

ladykitchen
Szaszłyki z mielonego mięsa drobiowego 137

Składników niewiele, a obiad mamy smaczny raz dwa 😉 Przy świątecznej gorączce też przecież zjeść coś trzeba, by mieć siłę "walczyć" dalej. Dla siebie możecie bardziej doprawić

Kuchnia w czekoladzie
Konkurs Mikołajkowy i wyniki! 169

suplementy diety – ekstrakt z czystka , ekstrakt z ostropestu plamistego i ekstrakt z zielonej kawy z dodatkiem L-karnityny . Zadaniem konkursowym jest: 1. Ciekawe opisanie swojego ulubionego deseru FIT w komentarzu, mile widziane zdjęcie – proszę o wysłanie na e-maila bfbsblog@gmail.com (aczkolwiek nie jest to warunek konieczny). 2. Ponadto zapraszam do polubienia mojego fanpage’a na Facebooku . Udział(...)głównym zadaniem było ciekawe jego opisanie Po dość długim zastanowieniu wybrałam zwycięzcę, a mianowicie nagroda trafia do Alicji Wytrzymały z odpowiedzią i zdjęciem: „Moim ulubionym deserem FIT jest zdecydowanie uwielbiane przez wszystkich Brownie! Nie znam osoby, która nie pokochałaby brownie od pierwszego kęsa Jednak starając się być fit i wiedząc, że kawałek tego cuda ma ok. 400 kcal łamie

Be Fit Be Strong
Przekładaniec malinowy 143

Jeśli macie zalegające gdzieś jeszcze na dnie zamrażarki maliny, to proponuję wykorzystać je do tego pysznego deseru. Chrupiące (no, może na początku) ciasto parzone, przełożone śmietanowo-malinowym kremem. Ja nie dodałam do śmietany żadnego zagęstnika, jednak proponuję dodać do kremu żelatynę, by masa przy krojeniu nie wypływała. Ciasto: 70 g masła 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 200 g mąki(...)łączymy razem. Dwa paski ciasta smarujemy masą malinowo-śmietanową i układamy jeden na drugim, przykrywamy trzecim paskiem, który smarujemy odłożoną śmietaną. Wierzch posypujemy pokrojonymi kawałeczkami ciasta i dekorujemy malinami. Deser najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, gdy ciasto jest chrupiące. Z biegiem czasu ciasto mięknie pod wpływem śmietany. Wówczas również jest dobre, ale nabiera całkiem innego charakteru

Smaki Na Talerzu