Desery robione przez nas w domu są pyszne i smakują najlepiej, wystarczy poświęcić im troszkę czasu ... Przepis na 5-6 pucharków 1 tacka malin 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 375 ml śmietany kremówki 30-36% 240 ml serka homogenizowanego, śmietankowy lub waniliowy Jeśli ktoś jest super łasuchem to jeszcze pół szklanki cukru pudru Kilka tabliczek czekolady do starcia Świeża mięta(...)koniec serek homogenizowany i cukier puder. Układamy warstwowo biszkopty, masę śmietankowa i maliny na przemian, na samej górze maliny i ścieramy czekoladę - zdobimy świeżym listkiem mięty … Deser grzechu wart
Apetyczna babeczkaJeśli jeszcze nie jesteście wielbicielami jaglanki to ten deser wszystko zmieni!. Delikatna w smaku kasza jaglana z bombą smakową jaką daje mus z fig i soku malinowego, daje razem duet doskonały. Figi znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl Składniki: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki soku malinowego 1/2 szklanki wody(...)można kaszę lekko zmiksować. Wodę oraz sok malinowy wlewamy do rondelka i gotujemy z figami. Gdy figi zmiękną zmiksować je z sokiem na gładką masę, do uzyskania konsystencji musu. Deser układać warstwowo. Jeśli macie ochotę na wiosenną dietę zajrzyjcie do tej książki http://bit.ly/Oo6J5p
Apetyczna babeczkawłaśnie jest ten moment! Financier , pomimo zastosowaniu w nim kilku sztuczek, jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a efekt jest zniewalający! To mój ulubiony po panna cotta deser prezentowany na blogu, który na pewno będę powtarzać na różne okazje. P.s. Financier postaw w ramach akcji przygotowywania deserów z gruszkami. Koniecznie zajrzyjcie, co przygotowali pozostali uczestnicy akcji
Chilli Czosnek i OliwaOstatnio nachodzi mnie ochota na bułeczki drożdżowe i tak sobie wymyśliłam, że są idealne na kolację z mlekiem. Co prawda fit nie są ale nie odbierajmy
Niezły MłynekTakie desery to u mnie rzadkość, ale ostatnio wzięło mnie na figi i postanowiłam trochę z nimi poeksperymentować. I tak powstał szybki, lodowy deser. Figi, jogurt, cukier... i 30 minut w zamrażalniku. Odrobina luksusu. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTen przepis to moja wariacja w zabieganym dniu. Nie myślałam, że wyjdzie tak fajnie więc jest się czym pochwalić i jest czego spróbować :D Połączenie
Niezły MłynekPuszyste ślimaki z serem, rodzynkami i lukrem. Idealna pychotka na zimne wieczory przy świeczkach i mleku. Składniki: ciasto 550 g mąki 25 g
Niezły MłynekTorcik jabłkowy to ciasto z mojego dzieciństwa, jest idealny nawet dla małych dzieci, a ja uwielbiam je! Składniki: ciasto 3 szklanki mąki 1 margaryna 1
Niezły MłynekKto nie lubi jabłek? Ja uwielbiam a szczególnie zapiekana. Jak byłam mała zawsze piekła je babcia i wcinałam, aż uszy mi się trzęsły. Nadal je uwielbiam
Niezły MłynekUwielbiam wypieki okolicznościowe :D a szczególnie jak mogę coś przygotować w prezencie dla drugiej osoby. Na urodziny mojej przyjaciółki przygotowałam coś specjalnego i mam nadzieje, że
Niezły MłynekSkładniki: ciasto 7 jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu szczypta soli masa 1 kg
Niezły MłynekSezon na śliwki trwa a my robimy tunele śliwkowe, można ciasto zwinąć i zrobić roladę ale ja wolę je w formie tunelu. Wygląda trochę inaczej
Niezły MłynekDzisiaj nie za słodko ale pysznie, do kawy w sam raz. Składniki: ciasto 2 szklanki mąki pszennej 180 g miękkiego masła 50 g cukru
Niezły MłynekNo to serwuję znowu bezę, ostatnio przygotowałam ją na urodziny mojej siostry i zaczęły się ciągłe pytania kiedy zrobię drugą. Zostały białka więc zrobiłam inną ale
Niezły MłynekKarmelizowane gruszki z kremem z serka mascarpone z migdałami i karmelową kratką. Obiecałam Wam przepis na deser, który przygotowywałam podczas konkursu BlogerChef i oto jest :) Tak wyglądał mój deser, który zgłosiłam do eliminacji do II półfinału. Żałuję bardzo, że nie zrobiłam zdjęcia podczas konkursu, ponieważ w kieliszku do martini prezentował się on świetnie! Poniżej kilka zdjęć, na których pojawił się(...)deser ;) Nieskromnie muszę przyznać, że to jeden z najlepszych deserów jaki sobie wymyśliłam, a jego przygotowanie jest dziecinnie proste i moja siostrzenica Zosia przygotowała go sama bez najmniejszych problemów! Dlatego naprawdę Wam go polecam - znajomi, którzy wpadną z wizytą będą zachwyceni. Deser można jeść jeszcze lekko ciepły, ale można go też przechowywać w lodówce i podawać na zimno. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smaków