Dzisiaj zapraszam Was na domowy budyń z owocami przygotowany na bazie kaszy jaglanej i mleka ryżowego. Deser jest prosty do przygotowania, gęsty, kremowy i bardzo sycący. Idealnie smakuje podany mocno schłodzony :) Ponadto deser jest bez laktozy i bez cukru! Składniki na 2-3 porcje: 1/2 szklanki kaszy jaglanej (100 g) 2 szklanki mleka ryżowego szczypta soli 1 mały banan
UgotowaćKusząca soczysta czerwień truskawek pachnących słońcem aż zachęca by zrobić deser na słodko, bo o tej porze szkoda czasu na długie pieczenie. Tym razem postawiłam na truskawki na gorąco z zimnymi waniliowymi lodami na spodzie z owsianych ciasteczek, z dodatkiem bitej śmietany, szybki deser a smak poezja! Składniki: 4 pucharki: 40 dag świeżych truskawek 2 łyżki cukru 1 łyżka
Wanilia i Kardamonlepszego w upalne dni niż lody? Najlepsze są te mocno owocowe – zrobione w domu. Bardzo ciekawy smak lodów zapewnia ananas – z dodatkiem banana tworzy lekko słodki orzeźwiający deser. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: 300 g obranego ananasa 1 banan 4 łyżki mleka (roślinne) 1 łyżeczka soku z limonki Sposób przygotowania
Via GustoSernik na zimno z kokoskami. Biała piwonia. Śnieżny puch to lekkie ciasto bez pieczenia, coś pośredniego między sernikiem, a ptasim mleczkiem domowej roboty. Wygląda bardzo efektownie
dolcevitainmykitchenLekki, orzeźwiający deser, doskonały gdy mamy ochotę na coś słodkiego. SKŁADNIKI 1 szkl. zielonego soku, np. Pycholandia ½ op. budyniu śmietankowego kilka biszkoptów 1 serek waniliowy (200g), 1 łyżka galaretki wiśniowej, herbatniki albo inne ciastka na wierzch 2 łyżki galaretki agrestowej WYKONANIE W ¼ szkl. rozrabiamy budyń, resztę zagotowujemy, dodajemy budyń. Biszkopty nasączamy dowolnym sokiem, układamy(...)budyń. Studzimy. Galaretkę wiśniową rozrabiamy w ¼ szkl. wody. Serek mieszamy z tężejącą galaretką wiśniową, wylewamy na zieloną masę. Galaretkę agrestową rozrabiamy w 1/3 szkl. wrzątku, tężejącą wylewamy na wierzch deseru
słodki bratekPyszny i niebanalny deser na wyjątkowe okazje. Zaspokoi podniebienia najwybredniejszych smakoszy. Polecam z całego serca. My od razu je pokochaliśmy. Waniliowe lody w połączeniu ze świeżymi truskawkami, polane czekoladą to deser doskonały :) Jeśli nie wykorzystacie wszystkich ptysiów z lodami, można je przechować w szczelnym pojemniku a następnie podać z bitą śmietaną. Ptysie: szkl wody 100 g masła szczypta soli
Smakołyki AsiLekki deser na bazie jogurtu greckiego, przełożony musem z dojrzałych, słodkich truskawek przygotujesz w kilka chwil. To deser niskokaloryczyny, z niewielkim tylko dodatkiem bitej śmietany. Śmietana nadaje mu lekkości, a jogurt w tym połączeniu awansuje do rangi super smacznego kremu. Kilka minut i deserki gotowe! Polecam! Składniki na 3-4 porcje: 250 g jogurtu greckiego 100 g śmietany kremówki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lubię, jak są jakieś okazje obdarowywać swoich najbliższych nie tylko prezentem, ale i czymś słodkim. Ten tort przygotowałam właśnie na taką okazję- Dzień Matki. Szczerze powiedziawszy
Kuchnia w czekoladzieOsobiście nie jestem fanatyczką ciast bez pieczenia jednak i w mojej kuchni zdarzają się takowe desery. Dzisiaj wszystkim dobrze znane ciasto 3 bit, które jest świetnym deserem o każdej porze roku. Słodki kajmak przełamany masą budyniową i śmietaną z gorzką czekoladą daje nietuzinkowy efekt smakowy. Koniecznie się na niego skuście. Ciasto 3 bit - bez pieczenia Składniki: 1 duże opakowanie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisię sezon na truskawki. A u Nas dzisiaj na przekór, no może nie na przekór a za namową młodszego syna i promocyjna cena skłoniła mnie do przygotowania tego pysznego deseru jakim są banany w cieście z dodatkiem wiórków kokosowych . Przygotowanie tego deseru zajmie nam kilka minut, chrupiąca panierka i kremowe wnętrze przypadnie do smaku każdemu łasuchowi Składniki: 5 bananów 250ml
W garach u GosiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kuleczki raffaello to prosty i smaczny deser dla dużych i małych łasuchów. Wykonane z kaszy jaglanej, a więc są zdrową alternatywą deseru dla osób na diecie W przepisie dodałam roztopioną białą czekoladę, jeżeli chcecie ograniczyć ilość kalorii możecie ją pominąć i dodać więcej miodu bądź cukru trzcinowego. Polecam, takie
Marta GotujePanna Cotta to popularny, klasyczny włoski deser. Jego największą zaletą jest prostota: banalnie się go robi, nie wymaga całej masy składników i smakuje chyba każdemu. Jest idealną bazą, do której świetnie sprawdzi się galaretka, owoce czy owocowe sosy. Dzisiaj proponuję odrobinę lżejszą wersję z domieszką mleka, dzięki czemu jest mniej tłusta. I choć przepis odbiega od oryginału to według mnie(...)masa stężeje (ok. 4h). 6) Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. 7) Kiedy Panna Cotta będzie gotowa rozlać lekko tężejącą galaretkę i ponownie odstawić do lodówki. 8) Gotowy deser można udekorować owocami
Fitsweet.meprostu pyszne tiramisù. Ten klasyczny, włoski deser w wersji ekspresowej zrobi furorę, sprawi mnóstwo przyjemności i na pewno podbije serce ukochanej osoby. Nie bez powodu „tirami sù” znaczy „poderwij mnie” Składniki (4 porcje): 16 (ok. 100 g) podłużnych biszkoptów 1 niepełna szklanka (200 ml) mocnej kawy 3 łyżki likieru amaretto (opcjonalnie) 1 szklanka (250 ml) śmietanki(...)dnie każdego słoika lub szklanki. 3) Na biszkopty nałożyć po dwie łyżki kremu. Przełożyć warstwą 2 namoczonych w kawie biszkoptów i zakończyć dwiema łyżkami kremu. 4) Tak przygotowany deser schłodzić w lodówce przez min. 2 h. 5) Przed podaniem obficie posypać kakao
Fitsweet.meLubię desery, których zrobienie nie wymaga dyplomu mistrza cukiernictwa, a mimo to wygladają efektownie. Ten do takich należy, bezwątpienia cieszy oko i zapewne przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym koneserom galaretki. Smaczna, lekka alternatywa dla ciężkich ciast i kremów, świetnie sprawdzi się na urodzinach pociechy lub umili ciepłe popołudnie w ogrodzie. Składniki (4 porcje): 2 kolorowe galaretki(...)rozlać po równo do pucharków na pierwszą warstwę i ponownie odstawić do lodówki, aż stężeje. 3) Z drugą galaretką powtórzyć pierwsze dwa kroki tworząc 2 kolejne warstwy. 4) Gotowy deser podawać ze świeżymi owocami. Rada: można użyć większej ilości kolorowych galaretek i serków robiąc więcej cieńszych warstw. Każda dodatkowa galaretka i serek to 2 dodatkowe porcje
Fitsweet.mePrzepis autorski (mój). Lubicie budyń? Ja wprost uwielbiam, dlatego lubię go urozmaicać i tworzyć "coś z niczego", a prezentowany deser jest przeeepyszny! Zaręczam, że znika ekspresowo. Koniecznie sami spróbujcie! (2 porcje) 1 opakowanie budyniu waniliowego 500 ml mleka 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1-2 łyżki oleju kokosowego (może być masło) Ponadto: prażone chipsy kokosowe do dekoracji(...)wiórki kokosowe i połączyć z rozmieszanym budyniem. Na końcu wmieszać olej (ew. masło). Mieszać do zgęstnienia i zagotowania się całości. Budyń zdjąć z ognia i przełożyć do miseczek/pucharków. Deser udekorować prażonym kokosem. Spożywać na ciepło, po ostudzeniu lub schłodzeniu
Di gotuje