W tym roku karnawał rozpoczynamy pączusiami z dodatkiem serka ricotta. Małe, pulchne smakołyki znikają z talerza raz, dwa. Składniki: 250 g serka ricotta 75 g
Życie zaczyna się w kuchniJakiś czas temu znalazłam ten przepis w jakiejś gazetce. Zauważyłam, że ciasto jest trochę podobne do cytrynki. Oczywiście różni się ale sama idea jest podobna. Jeżeli
Smaki EwyUwielbiam wilgotne i aromatyczne ciasta, którego każdy kęs rozpuszcza si ę w ustach. Takie własnie jest ciasto z dzisiejszego wpisu. Ciasto
La grande e la piccola cuocaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne oponki serowe z sosem malinowym Przepis pochodzi z książki: Kuchnia Polska na słodko wg Pawła Małeckiego. Te
Marta GotujeDetoks owocowo - warzywny Po długich i obfitych Świętach, Sylwestrze i długim weekendzie z Trzema Królami, standardowo na wadze pojawia się 2 kg więcej. Większość z Nas
SMYKWKUCHNITak posmakowały mi ostatnio przygotowane placuszki jogurtowe na śniadanie, że dzisiaj stworzyłam wersję z kakao. Delikatne, chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku, oblane deserową czekoladą, posypane
Moja smaczna kuchniaJaki jest chleb z kaszy gryczanej? Zdrowy, bezglutenowy i wegański. Jednak nade wszystko oryginalny :) Byłam bardzo ciekawa efektu końcowego. Samo przygotowanie nie jest skomplikowane, ale zajmuje
zadanie-gotowanieskładniki na jeden blat kakaowy (potrzebujemy dwa): 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 70 g cukru 3 jajka 20 g masła, roztopionego 25 g kakao wykonanie
Domowy Smak JedzeniaSernik z szafranem to sernik król, przynajmniej dla nas, kremowy, wilgotny, zamiast sera zwykłego dodałam ricottę i dzięki temu jest jeszcze bardziej kremowy i pyszny. Idealny
Moje Małe CzarowanieNa śniadanie dobre i pożywne płatki są zawsze znakomitym pomysłem. Jeśli wzbogacimy je jeszcze o pestki granatu i masło orzechowe to w rezultacie otrzymamy pełnowartościowy posiłek
Moje Małe CzarowanieIdealne ciasto na weekend- szybkie i bardzo smaczne. Wystarczy zrobić je dzień wcześniej, wtedy herbatniki dokładnie wchłoną krem, a budyń nabierze smaku. Jest to wypiek last
Calzonella.comTradycyjny makowiec japoński robi się z kaszą manną i makiem czarnym, a że kaszy mannej nie mogę, a biały mak został mi po świętym Marcinie, to
Kuchnia bezglutenowa Loliskładniki: 260 g mąki orkiszowej lub pszennej 120 g masła, schłodzonego 65 -70 g cukru 80 ml mleka 1 jajko 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Domowy Smak JedzeniaJeśli czytasz ten blog, to wiesz, że mam tendencje, żeby w kółko jeść podobne rzeczy. Dlatego sezon wigilijny kończę dopiero teraz. I to od samego rana
Ugotowane pozamiataneZ dojrzałego banana, kilku łyżek mąk ( u mnie owsiana, gryczana i kukurydziana) jaja, proszku do pieczenia i mleka roślinnego zrobicie pyszne śniadanie. Zresztą, kto powiedział, że
AZgotuj!