Jeszcze kilka lat temu bałam się cista drożdżowego jak ognia. To całe wyrabianie, wyrastanie, chuchanie aby nie opadło... Ale czy nie warto jest poświęcić chwilę, aby
ChilliJemyChałka drożdżowa to dla mnie nowość. W sensie jeszcze nigdy jej nie robiłam. Okazuje się, że mając dobry przepis wcale nie jest to takie trudne :-). Z
RelaxtimeCiasteczka serowe, scrabble, dobre wino, czyli jak spędzić wolny czas w domu? Jak spędzacie z rodziną wolny czas w domu? U mnie domownicy mają swoje pasje
Tajemnice SmakuProste, słodkie śniadanie, które przygotujecie dzień wcześniej wieczorem. Rano dodajcie tylko ulubione owoce czy orzechy na wierzch i gotowe 🙂 Zalane mlekiem płatki owsiane należy zostawić na
Bullio06.04 .2020 Magda To chyba mój pierwszy mazurek w życiu. U mnie w domu nie było tradycji pieczenia mazurków, więc też wcześniej go nie przygotowywałam, a
Smaczna Strona[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki : 600 g mąki 40 g drożdży 80 g cukru lub więcej 6 łyżek oleju 250 ml mleka
Domowy Smak JedzeniaCzekają nas smutne święta. Niestety nie wszystkim będzie dane spotkać się w gronie rodzinnym, w gronie swoich najbliższych. Co roku, na każde święta jeżdżę do swoich
Be Fit Be StrongMałe, delikatne babeczki z kremem, orzechami i kiwi. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var
Mrs. EndorfinaKora dębowa albo też kora orzechowa. Spotykałam się z różnymi nazwami, ale chodzi o to samo ciasto. Moje nazywa się dębową, dostałam przepis pod taką nazwą
Pieprzyć z FantazjąBabeczki do koszyczka 🌼 Co prawda w tym roku święcić ich nie będziemy jednak czymś przy stole podzielić się trzeba 👌 Mało słodkie, idealne na świąteczne śniadanie do
CzarnawisienkaCzekoladowo-waniliowa babka z wiśniami Dziś mam dla Was przepis na pyszną babkę z wiśniami. To idealne ciasto na zbliżające się święta lub do popołudniowej kawy
Słodkie okruszkiTo niezwykle proste ciasto, które weszło do kanonu zajęć w przedszkolach Francji i Nawarry. To pierwsze ciasto jakiego uczą się francuskie przedszkolaki. Miarą produktów jest standardowy
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszna babka pachnąca kajmakiem. Dzięki kakao wyczarowałam dwa kolory, a lukier i kawałki karmelu z borówkami to niebo w gębie! Polecam Co nam trzeba? forma do
LatosiowydomIdą święta ale wcale o nich za bardzo nie myślimy. To będą inne święta niż poprzednie. Nie będzie spotkań rodzinnych, nie będzie gwaru dzieci i rozmów
Kuchnia w oparachKuchnia maltańska to wspaniały przykład tego, jak historia i geografia wpływają na to, co jemy. Regułą jest to, że im więcej wpływów w danym miejscu się
Roślinożerni urlopowicze