śniadania (jako dodatek do jogurtu lub serka), do fantazyjnych sałatek i surówek, do obiadowego dania z mięsem, rybą lub z makaronem i warzywami, a także do słodkich przysmaków na deser. Artykuł Pistacje – kopalnia witamin pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia
Ciasna Kuchniaśmiało mogę Wam go polecić. Bezy są pyszne i doskonale nadaję się do przełożenia kremem. U mnie znikają bez dodatków, ale jak zdążę - robię z nimi lody, różne desery i ciasta. 2 białka (z dużych jajek) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 szczypta soli Białka (*) ubić na sztywno (ze szczyptą soli). (**) Miksując stopniowo dodawać cukier
Di gotujebardzo smaczny sernik wegański z jagodami, pomarańczowy, na spodzie z orzechów włoskich i daktyli. Smakuje wspaniale, jest sycący i zawiera dużo odżywczych składników. Tak, wiem składniki na ten deser są drogie, ale raz na jakiś czas myślę, że można zaszaleć. Jagody miałam jeszcze własne, zamroziłam je latem. Bardzo polecam…. (inspiracja z gazety Squires Kitchen bake school). Zapraszam na FILM
Mała Cukierenkanich jest to, że mogą sobie leżeć w zamrażarce i nic im się nie stanie, a jeżeli najdzie nas ochota na zdrową słodycz, to od razu mamy gotowy deser :) Czy to nie rozwiązanie idealne? Zdrowo, surowo i czekoladowo - czego chcieć więcej :) Spód: 100 g daktyli (Vivio) 50 g suszonej morwy (Vivio) 50 g migdałów (Vivio) Masa czekoladowo-kokosowa
Zdrowie na języku :PGorąca czekolada z mlekiem kokosowym "na bogato", bo z dodatkiem bitej śmietany, może występować nie tylko w roli napoju, ale także pełnoprawnego deseru. To prawdziwa uczta dla zmysłów. Bita śmietana dodana na gorący napój zmienia się w pianę. Czekolada jest tu smakiem dominującym, zaś aromat kokosa stanowi fajne dopełnienie. Znalazłam wystarczająco dużo argumentów za tym, żeby skusić się na szklaneczkę
zadanie-gotowaniepodaniem natomiast, wierzch polałam sosem z owoców leśnych, który idealnie kontrastował ze smakiem zupy. Bardzo smakowało mi to danie kresowe, które według mnie jest raczej propozycją na śniadanie lub deser niż na obiad. Składniki: 1 l mleka 3,2% 200 g zmielonych migdałów (bez skórki) 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cynamonu skórka otarta z jednej pomarańczy (lub skórka kandyzowana
zadanie-gotowanieostatni moment, aby owoce cytrusowe były hasłem w naszej zabawie kulinarnej. A co z nich przyrządzić? Tu jak zwykle obowiązuje pełna dowolność, nie stawiajmy sobie granic :) Zupy, dania główne, desery (moje ulubione ;)), sałatki czy napoje? Ależ proszę! To do dzieła
zadanie-gotowaniesię spodobały jajeczka na Święta Wielkanocne, że żyć mi nie dają więc upiekłam znowu. Tym razem udekorowałam je posypkami kolorowymi i białą czekoladą. Oto mój deser prosto z serca. Te pyszne kolorowe jajeczka grzybki podarowała bym moim dzieciom,kiedy marudzą gdy leżą chore i potrzebują mamusinej miłości i cierpliwości. To właśnie najbardziej kryzysowa sytuacja. Wypróbowałam i wiem,że maluchy
Różowa kuchniaponadto z dodatkiem najzdrowszej kaszy jęczmiennej. Kaszy ugotowałam 1/2 szklanki bo mniej byłoby trudno, natomiast do baby wykorzystałam tylko 50 g a resztę przełożyłam do pucharków, dodałam owoce i deser gotowy. Polecam taką babę każdemu, pysznie się prezentuje i smakuje. Baba figowa z kaszą jęczmienną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniestronie Vegabutik , są to wytrawne krakersy. Ja przerobiłam je na słodkawe, ale w zasadzie dość neutralne w smaku ciasteczka. Idealne do herbaty, na śniadanie (pierwsze albo drugie), na deser. Dla alergików, dla tych na diecie i dla tych, którzy chcą spróbować czegoś nowego. Jednym słowem - dla każdego! Skusicie się...? Orzechowe ciastka z chia Składniki: (na 20 sztuk) 100 g chia
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz i podaję. Zachęcam do zakupu produktów firmy DAGOMA , niezbędnych do przygotowania pysznych potraw i deserów
Tradycyjna kuchnia KasiTakie ciasteczka to bardziej świąteczna ozdoba niż deser ale oczywiście są zupełnie jadalne. Są proste do zrobienia ale wymagają sporo czasu i cierpliwości. Oczywiście mogą być udekorowane w dowolny sposób jaki tylko wyobraźnia nam podpowiada, ja nie mam specjalnych zdolności plastycznych ale mojej córeczce bardzo się podobały. Składniki: na kruche ciasteczka: 300 g mąki 200 g masła
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniachrupki kukurydziane naturalne bo takie są najzdrowsze i w których znajduje tylko mąka kukurydziana oraz woda.Garść chrupek ma tylko 20 KCAL.Jest to najlepszy sposób na głód czy deser a my tym razem użyjemy je do deseru.Zapraszam. Danie ma 130 KCAL. 20 g.chrupek kukurydzianych 1 łyżeczka czubata niskosłodzonego dżemu truskawkowego 20 g. 0.5 szkl.mleka 0.5% - 100 ml. ************************************************** Mleko
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMuszę się trochę ogarnąć i z okazji różnych świąt wrzucać przepisy z owymi świętami związane. Problem polega na tym, że my nie świętujemy. Jesteśmy zaproszeni
Gotuj z Blue Ravenpowodzeniem zastępują sklepowe słodycze a ich konsystencja sprawia, że mogą być wykorzystywane do wielu przepisów. Lubię je jako samodzielną przekąskę, ale także chętnie używam do słodkich wypieków i deserów. Właściwości daktyli: bardzo dobre źródło szybko wchłaniających się cukrów idealna przekąska dla osób uprawiających intensywnie sport mają wysoki indeks glikemiczny, dlatego nie poleca się je osobom z zaburzonym poziomem
Zdrowie na języku :P