Tarta jest niezbyt słodka, a nawet wytrawna za sprawą sporej ilości gorzkiej czekolady. Jej smak przełamują kwaśnawe maliny i chrupiący, czekoladowy spód. Doskonale smakuje z filiżanką
Pyry na Gazskładniki: 400 g mleka w proszku 200 g masła 120 ml wody 180 g cukru (mniej lub więcej, do smaku) 4 łyżki kakao 100 g pistacji
Domowy Smak JedzeniaTroszkę mnie tu ostatnio nie było. Moja doba się odrobinę skurczyła, ponieważ praca przy drewnie pochłania cały mój czas, ale postaram się to nadrobić I dlatego
RelaxtimeMój wczorajszy pomysł na szybką słodką przekąskę ;) W domu jakieś słodycze były, ale ja miałam ochotę na coś wyjątkowego. Poszperałam tu i ówdzie i znalazłam napoczęte
Kuchnia w czekoladzieZrobienie domowych sezamków jest bardzo łatwe, potrzebujemy dosłownie 10 minut i oczekiwanie aż zastygną. Ja swoje sezamki urozmaiciłam pysznymi bakaliami, które otrzymałam od HELIO . Dodam
IzabelawkuchniNie przepadacie za pieczeniem ciast? W takim razie proponuję Wam pyszną bananową tartę, która nie wymaga pieczenia. Spód ciasta będzie zrobiony z herbatników. Przygotowanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepyszny krem czekoladowy, który możemy jeść bez wyrzutów sumienia. SKŁADNIKI 50 g kaszy jaglanej, 70 g gorzkiej czekolady, 100 ml mleka, 100 g
słodki bratekDomowe wafelki to jest to co tygryski lubią najbardziej. Robi się je kilka chwil, a smakują obłędnie. Zarówno dzieci, jak i większe łasuchy będą szczęśliwi. Składniki
Z Majeczką w kuchniJeśli tylko lubicie kawę i wszystko co z nią związane, zapraszam przy sobocie, pięknej i słonecznej, na tiramisu z malinami. Kawowo, delikatnie, pysznie... Składniki: 500 g
Z Majeczką w kuchniW wakacje po raz pierwszy odwiedziłam Toruń. Zachwyciła mnie architektura i atmosfera miasta, no i wszechobecne na każdym kroku pierniki. Pod wpływem tego uroku postanowiłam wziąć
Mania WypiekaniaTorcik czekoladowy z malinami składa się z wilgotnego spodu i trzech warstw lekkiego musu na bazie czekolady. Na wierzchu warstwa ganache i malin. Ten torcik zdecydowanie
Pieguskowa KuchniaPewnie większość z Was wypróbowała już przepis na śnieżny puch a ja przyznaję, że zrobiłam to ciasto po raz pierwszy (choć z pewnością nie ostatni). Wbrew
babka w formieZrobiłam te kulki z myślą o dzieciach, ale dorosłym też smakowały. Nie tylko można w nich fajnie przemycić marchewkę, ale także są łatwe do chwycenia w
Mania WypiekaniaRafaello zrobione przez starszą córkę.Dla odmiany zamiast krakersów są herbatniki i z braku mąki ziemniaczanej budynie. 1 litr mleka 4 łyżki mąki pszennej 1
Moje domowe kucharzenieSkładniki – porcja na formę o średnicy 26 cm: 300 gram kruchych ciastek, 150 gram masła, 400 ml mleka kokosowego, 200 gram białej czekolady, 170 gram
Coś bym zjadła