deser - 61394 przepisów (strona:621/4093)

Idealne naleśniki – wychodzą za każdym razem 108

Delikatne ciasto z mąki, jajek i wody, rozprowadzone cieniutko na patelni. Oto przepis na idealne naleśniki, które zawsze się udają. W starożytności placki z ciasta podobnego

smakowitehistorie.com
Francuska sałatka z serem Brie, owocami i orzechami 96

Pełna różnorodnych smaków sałatka z serem Brie i owocami może być zarówno przystawką jak i lekkim daniem. Robi się ją szybko, jest elegancka, niskokaloryczna i bardzo

smakowitehistorie.com
Tradycyjny zakwas z buraków 85

Zakwas z buraków to prawdziwa bomba witaminowa. Znakomicie wpływa na odporność i ma wszechstronne działanie prozdrowotne. O zdrowotnych właściwościach buraków wiedzieli starożytni Grecy i Rzymianie, a

smakowitehistorie.com
Sałatka Waldorf z selerem, owocami i orzechami 81

Sałatka Waldorf zaostrza apetyt, jest więc doskonałą przystawką na przyjęcie lub lekką przekąską do schłodzonego białego wina. Sałatka Waldorf, czyli aromatyczna sałatka z selerem naciowym, owocami

smakowitehistorie.com
Mąka z amarantusa 71

prażone ziarna. Mąka z amarantusa doskonale uzupełnia smak wypieków oraz nadaje im przyjemnego orzechowego aromatu. Nadaje się do wyrobu klusek, makaronów, naleśników. Ziarna amarantusa dodawane są do sałatek, zup, deserów. Podaje się je w postaci nieprzetworzonej jak i gotowanej. Popping jest uwielbiany nie tylko ze względu na swe właściwości zdrowotne, ale również wszechstronność i łatwość użycia. Dodawany jest do batoników(...)zbożowych, jako dodatek do chleba, do sałatek i deserów. Artykuł Mąka z amarantusa pochodzi z serwisu SmartBake

SmartBake.pl
Mąka migdałowa 70

którą i tak odrzucamy). Za względu na powyżej przytoczone mankamenty mąki migdałowej nie powinno się jej spożywać często i w dużych ilościach. Powinna stanowić jedynie dodatek do dań i deserów. Zastosowanie Mąka migdałowa ma szerokie spektrum zastosowań. Jest idealna do wypieków. Stanowi podstawę przyrządzania makaroników francuskich, pysznych ciasteczek o migdałowym aromacie. Może stanowić dodatek do chleba, nadając mu pyszny migdałowy(...)aromat. Często dodawana jest do deserów. A nawet jako panierka lub marynata do mięs. Olej migdałowy choć pysznie pachnie, jednak nie nadaję się do pieczenia. Jednak warto go dodać np. jako dressing do sałatek. Cena i rodzaje mąki migdałowej Warto zwrócić uwagę, że wyróżniamy dwa typy mąki migdałowej. Najczęściej spotkamy w sklepach mąkę z migdałów blanszowanych , czyli pozbawionych łupinki. Zwykła

SmartBake.pl
Owocowy krem śmietankowy z galaretką. 86

Owocowy krem śmietankowy z galaretką używany jest jako masa do przełożen ia tortu i ciast, a także jako dodatek do deserów . Możemy z niego zrobić różne dekoracje na wierzch tortu. Nie nadaje się jednak, tak jak żaden krem śmietanowy, do obłożenia tortu pod masę cukrową . Po prostu rozpuszcza ją, jak również wszystkie inne ozdoby wykonane z masy cukrowej. Jeżeli chcecie(...)mogłyby stracić na wyglądzie i upośledzić proces tężenia galaretki. Print Owocowa masa śmietanowa z galaretką. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl Sprawdzone Wypieki Course Deser Cuisine łatwe Keyword galaretka, krem, owoce, śmietanowy Prep Time 15 minutes Chłodzenie galaretki 30 minutes Total Time 45 minutes Servings 2 przełożenia tortu (średnica: 20cm) Calories 343 kcal Ingredients

SmartBake.pl
Piana z bitej śmietany 71

Piana z bitej śmietany jest powszechnie używana w kuchni do przyrządzania przeróżnych musów, kremów, pianek . Smakuje wyśmienicie jako dodatek do deserów lub jako deser sama w sobie. W przypadku piany z bitej śmietany, kluczowym składnikiem jest tłuszcz . Mechanizm ubijania piany jest podobny do mechanizmu ubijania białek lub żółtek . Jednak warunki ubijania piany ze śmietany są zupełnie różne . Mechanizm Minimalny poziom

SmartBake.pl
Cytrynowa chmurka na cytrynowym spodzie 87

prawej stronie tego artykułu. Dziękuję i smacznie zapraszam Print Cytrynowa chmurka na cytrynowym spodzie. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Smartbake.pl udane wypieki. Course Deser Cuisine desery polskie Keyword beza, chmurka, cytryna, lekka, owocowa Prep Time 1 hour Cook Time 30 minutes suszenie bezy 2 hours Total Time 3 hours 30 minutes Servings 35 osób Calories

SmartBake.pl
Krem czekoladowy – pyszny :) 75

smak czekolady jest jeszcze bardziej intensywniejszy niż zwykle. Bardzo lubię ten krem. Szczególnie jako wypełnienie do tortu. Często łączę go z orzeszkami lub z prażynką . Smakuje wyśmienicie , nawet jako deser sam w sobie. Wystarczy dodać herbatniki, kilka malinek i gotowe. Moje dzieci to uwielbiają. Poniżej opisałam dwa sposoby wykonania tego kremu. Pierwszy sposób , jest dużo bezpieczniejszy, ponieważ ryzyko zważenia kremu(...)nowych wpisach. Leave this field empty if you’re human: Print Krem czekoladowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Smartbake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine Polska Prep Time 30 minutes Total Time 30 minutes Servings 300 ml Calories 465 kcal Ingredients 250 ml śmietanka kremówka min. 30% tłuszczu 100 g czekolady gorzkiej ja używam

SmartBake.pl
Puszyste pączki – najlepszy przepis 98

wpisach. Leave this field empty if you’re human: Print Pączki – najlepszy przepis .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Smartbake.pl przemyślane wypieki. Course Deser Cuisine desery polskie Keyword ciasto drożdżowe, pączki, tłusty czwartek Prep Time 2 hours Cook Time 20 minutes Total Time 2 hours 20 minutes Servings 40 sztuk Calories 337 kcal Equipment

SmartBake.pl
Krem orzechowy 94

nowych wpisach. Leave this field empty if you’re human: Print Krem orzechowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem. Course Deser Cuisine desery polskie Keyword krem orzechowy, masaorzechowa, mascarpone, masło orzechowe, orzechy Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings 600 ml Calories 453 kcal Equipment mikser ręczny lub stacjonarny

SmartBake.pl
Krem słony karmel 95

wpisach. Leave this field empty if you’re human: Print Krem słony karmel .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Smartbake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine desery polskie Keyword cukier puder, krem karmelowy, krem słony karmel, masa karmelowa, masło, słony karmel, śmietana Prep Time 20 minutes Total Time 20 minutes Servings 600 ml Calories

SmartBake.pl
Chałka drożdżowa z dżemem – warkocz z 6 pasm 91

zapomnij dać łapkę w górę i zaSubskrybuj mój kanał . Print Chałka drożdżowa z dżemem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine desery polskie Prep Time 30 minutes Cook Time 40 minutes Czas dla drożdży 1 hour Total Time 2 hours 10 minutes Servings 40 porcji Calories 587 kcal Ingredients

SmartBake.pl
Sernik z rosą – przepis babci :) 91

wpisach. Leave this field empty if you’re human: Print Sernik z rosą .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine desery polskie Keyword beza, Boże Narodzenie, sernik, sernik z olejem, sernik z rosą, Wielkanoc Prep Time 30 minutes Cook Time 1 hour Czas stygnięcia 4 hours Servings 24 porcje

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania