deser - 61894 przepisów (strona:528/4127)

Tort mango z lustrzaną polewą mirror glaze 71

Przepis na niezwykły tort musowy oblany lustrzaną polewą mirror glaze. Smak musu z mango przełamany jest czekoladowym brownie oraz chrupiącą orzechową praliną. Czas przygotowania: 90 min

Słodki Blog
Domowa chałka z kruszonką 57

Chałka z kruszonką czyli delikatne, maślane i słodkie pieczywo zaplecione w piękny warkocz. Wygląda wspaniale, smakuje jeszcze lepiej. Składniki oraz sposób przygotowania 300 ml ciepłego mleka

Wasze Przepisy
Tort zawijany 75

Ten niewielki tort zawijany wygląda ciekawie i świetnie smakuje. Idealna propozycja na każdą imprezę, ale również bez okazji Delikatny budyniowy krem pomarańczowy i czekoladowy „tynk” tworzą

Słodki sentyment
Tort czekoladowy z żelką pomarańczową 75

Ten tort czekoladowy z żelką pomarańczową przygotowałam na urodziny mężczyzny. Stąd ciemniejsze kolory, bo miały być kwiatki, ale trochę bardziej „męskie” Czy się udało? Zobaczcie. Tort

Słodki sentyment
Kotlety ziemniaczane z jajkiem 70

Kotlety ziemniaczane z jajkiem gotowanym i serem to doskonała propozycja na smaczny obiad dla całej rodziny. Składniki 1,5 kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko 1 łyżka

Wasze Przepisy
Dlaczego autorskie ręcznie robione torty nie mogą kosztować mało? 86

Chcesz zamówić ekskluzywny ręcznie robiony tort, ale przeglądając różne strony, jak na przykład ten portal www.tortynabema.pl , nie możesz zrozumieć, dlaczego desery są droższe niż te w cukierni, która jest blisko Ciebie? Jest ku temu kilka powodów i o wszystkich dowiesz się po przeczytaniu tego artykułu! Ekskluzywne rozwiązania Ręcznie robione ciasta nie są wyrobami cukierniczymi no name. Aby zrobić taki tort(...)wymaga czasu i pieniędzy. Nauka niestety nigdy nie bywa darmowa, cukiernik powinien poświęcić na nią jeśli nie pieniądze, to swój czas. Inaczej po prostu nie stworzy tego wyszukanego deseru, na który oczekujesz! Ekskluzywne torty – to także ekskluzywne narzędzia cukiernicze Cukiernik wydaje dużo pieniędzy na narzędzia niezbędne do zrobienia wyjątkowego ciasta, podczas gdy ciasta in-line wymagają minimum – rękawa

ProstePesto.pl
Churros – hiszpańskie pączki 64

Churros to hiszpański smakołyk z ciasta parzonego, smażony na głębokim oleju. Idealnie smakują z kremem czekoladowym lub oprószone cukrem. Składniki 1 szklanka mąki 300 ml wody

Wasze Przepisy
Pieczone mini donaty 98

Chętnie sięgają po nie też maluchy. Takie pieczone pączki z dziurką można dowolnie dekorować. U nas dziś mleczna czekolada, lukier i kolorowe posypki. To naprawdę prosty, szybki i smaczny deser. Moja rodzina uwielbia donaty. Polecam i Wam. Jak przygotować mini donaty? Do przygotowania pieczonych donatów potrzebujecie kilku podstawowych składników i specjalnej formy do pieczenia mini donatów. Taką formę możecie kupić

Słodkie okruszki
Pączki z ziemniakami 185

Przepis na pączki z ziemniakami przywędrował do mnie od Pani Ewy Cz. i bardzo się z tego cieszę, bo pączki są proste w wykonaniu i do

Słodki sentyment
Żywność zawierająca kolagen 69

również doskonałym źródłem minerałów, zwłaszcza magnezu, niezbędnego mikroelementu do tworzenia kolagenu w organizmie. Zalecane owoce jagodowe to borówki, jeżyny i truskawki. Żelatyna. Zazwyczaj kojarzy nam się z kolorowymi deserami z dzieciństwa, żelatyna jest pozyskiwana w sposób naturalny z chrząstek i kości zwierząt. Jednak tradycyjna żelatyna, którą spożywamy w deserach, wytwarzana z tych produktów, to nic innego jak czysty kolagen. Jest

ProstePesto.pl
Cztery pory roku na Polanie Smaków – Andrzej Polan 66

Wiosna . W poszukiwaniu wiosny udamy się na Mazowsze. Już na wstępie jest kwieciście i pachnąco – syrop z kwiatów czarnego bzu, syrop z lilaka oraz z pędów sosny. Na deser kruche z czekoladą i rabarbarem oraz ciasto z truskawkami. Wiosną na straganach króluje młodość: sałata masłowa, rzodkiewki, młoda kapusta, szparagi, botwinka czy młody szczaw. Dla kucharza to istny raj, więc(...)dynie, grzyby, kiszona kapusta czy kiszone ogórki. Przygotujemy soliankę z łososiem, zupę rydzową z sokiem z kiszonej kapusty, gołąbki z kaszą i grochem, śledzia w gąskach, a na deser maślankową cottę z winogronami. Tak smakuje Polska – kraj, który ma nam do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile. Sezonowo! Cztery pory roku na polanie smaków

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania