korzystałam mówiły mi jedz przez cały dzień sałatę bez niczego, a po 3 dniach w nagrodę możesz zrobić sobie steka ale bez przypraw. Albo jedz cały czas kapustę na deser wieczorem raz w tygodniu możesz zjeść jajko/suchara. Nic dziwnego, że prędzej czy później rzucałam się na coś normalnego. Ale dieta różnorodna? Taka, która trwa przez cały czas bo zmienia Twoje
Brzuszki Łakomczuszkidziewcziiiiiiiinnnnnaaaaaa, Która do mnie, na ulicę wychodziiiiiiiłłłłłlaaaaaa! Dramat Panie, dramat! Moje śpiewanie nie Niemen. No to nie przedłużając w rytm Niemena las, grzyby i jesień. A na deser Myslovitz, które zawsze towarzyszy mi jesienią
Brzuszki ŁakomczuszkiPyszny, wspaniały i kremowy francuski deser. Na bazie jaj, śmietanki i wanilii, z chrupiącą skorupką. Czego chcieć więcej? Składniki: 400 ml śmietanki 30-36% 100 ml mleka 1 laska wanilii 4 żółtka 3 łyżki cukru pudru brązowy cukier do karmelizowania W rondelku podgrzewamy śmietanę, mlekiem i wanilią. W tym celu wanilię kroimy wzdłuż i za pomocą noża wyciągamy ziarenka
Mango PapajaPamiętam, że kiedyś zaskoczyłam moich sąsiadów taką formą deseru, nikt się tego nie spodziewał. Pijane galaretki były pycha, oczywiście ananasa można spokojnie zastąpić innymi owocami- teraz pewnie lepiej by się sprawdziły truskawki, maliny albo inne owoce sezonowe. Składniki : pół butelki wina musującego 6 plastrów ananasa z puszki dwie łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody Żelatynę rozpuszczoną w wodzie delikatnie
Mango PapajaIdealne na spotkanie z przyjaciółką, na pierwsze śniadanie, na deser..takie słodkie placuszki z jagodami. Pyszne! Składniki: 400 ml maślanki 2 szklanki mąki 1 jajo 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru brązowego 250 gram jagód 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli szczypta cynamonu cukier puder olej rzepakowy Maślankę mieszamy z jajkiem. Mąkę, proszek do pieczenia
Mango PapajaLato to zdecydowanie czas owoców, deserów owocowych, a także pysznych koktajli. Przeważnie bywa u nas truskawkowy , malinowy lub jagodowy (borówki odradzam- ich kolor w gotowym produkcie jest wyjątkowo nieapetyczny, ale pozostałe owoce jak najbardziej). Moim najnowszym odkryciem, któremu jestem wierna już od jakiegoś czasu jest koktajl truskawkowo-porzeczkowy, PYCHOTKA ! Chyba najlepszy z dotychczas przygotowywanych. Bywa u nas prawie codziennie. Zawsze
Smaczne Zdroweżeby chłodnik nie był zbyt kwaśny. Chłodzimy około godziny w lodówce. Podajemy z jogurtem naturalnym (wersja fit), bądź ulubionymi lodami (wersja dla wszystkich ;). I tak mamy słodki i zdrowy deser idealny na upały - smacznego
Sajkofanka smakuprawda? Dlatego też kiedyś musiał przyjść dzień, aż ją samodzielnie zrobię. Sięgnęłam po morele (tak, to te z wczorajszego wpisu ) i kwiaty lawendy z własnego parapetu i stworzyłam pyszny deser, którym delektowaliśmy się wczoraj. Gorąco zachęcam do przygotowania czy to z morelami, czy z innymi letnimi owocami. Przygotowane wg. przepisu Pauliny . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćNiby sorbet bo zawiera same owoce ale konsystencja i smak bardziej przypomina lody. Jednak nie zależnie od nazwy jest pysznie i orzeźwiająco a do tego bardzo
Monia miesza i gotujekształtów, ciasteczka są rustykalne, zależny od tego jak masa się ułoży na blaszce, ale to jest urok tych ciasteczek. Na blogu jest już jeden słodki przepis z kaszą jaglaną: Deser z kaszy jaglanej z granatami Czas przygotowania ciasteczek to 5 minut, plus 20 minut pieczenia. Masa na ciasteczka nie wymaga chłodzenia, nabiera się ją bezpośrednio z miski za pomocą łyżki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJeden z najlepszych koktajli jakie piłam. Bardzo orzeźwiający dzięki grejpfrutowi a zarazem sycący więc traktuję go nie jak deser ale jeden z posiłków w ciągu dnia. Na upalne dni ideał :) duży banan brzoskwinia mała gruszka czerwony grejpfrut garść jagód kilka malin (dodałam mrożone) Wszystkie składniki miksujemy. Przelewamy do szklanki i gotowe :) Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof
Mienta blogMój pierwszy sorbet! Pycha, przerobiłam resztki truskawek na coś mocno orzeźwiającego na obecne upały. Wykorzystałam przepis na ostatnio podany wam koktajl truskawkowy , który po prostu zamroziłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikkraju - Wrocławiu. Na udany wyjazd złożyło się aż nazbyt udane jedzenie, które teraz trzeba trochę odpokutować. Z tego powodu muffinki, które świetnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub deseru - w dodatku są naprawdę pyszne! Składniki (15 babeczek): szklanka mąki owsianej szklanka otrębów owsianych szklanka jeżyn 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki odżywki białkowej (moja tym razem karmelowa) 2 jajka
sama złodyczByłam pewna, że takie danie z malinami mam już na blogu, a okazuje się, że mam kaszę jaglaną z truskawkami , mam jaglane pancakes z malinami , a
Zdrowa Kuchnia SowyJagodzianki są u mnie w sezonie na okrągło. Tym razem jagody wykorzystałam w inny sposób – upiekłam sernik jagodowy. Inspirowałam się tym z Moich Wypieków , jednak
Poezja smaku