Ciasto marchewkowe już jakiś czas temu podbiło nasze serca, choć nie powiem, pierwszy raz piekłam je z małą niepewnością... marchewka i ciasto
Kulinarne przygody GatityTym razem na blogu ciasto zrobione przez moją starszą córkę, rewelacyjny sernik na zimno. Inspirację czerpała z książki Doroty Świątkowskiej Moje wypieki , ale tym razem
Kulinarne przygody GatityDziś na blogu troszkę słodyczy ! Maj w pełni, to i sezon rabarbarowy w pełni. Do tej pory piekłam różne ciasta rabarbarowe: truskawkowo-rabarbarowe ciasto na
Kulinarne przygody GatityZa oknem upał, najwyższa pora uruchomić maszynkę do lodów. W zeszłym roku po raz pierwszy robiłam i jadłam lody rabarbarowe . Bardzo nam posmakowały, więc
Kulinarne przygody GatityDzisiaj na blogu kolejna wersja domowych lodów owocowych. Zasmakował nam karmelizowany rabarbar dodany do lodów truskawkowych , więc postanowiłam go wykorzystać też do innych
Kulinarne przygody GatityPyszny, rozpływający się w ustach sernik z karmelizowanymi gruszkami, szczyptą cynamonu i imbiru, polany ganache z białej czekolady. Smak przywodzi mi na myśl Święta Bożego Narodzenia
My Culinary ArtLody robiłam już kilka razy, choć na blogu są tylko raz . Wszystkie do tej pory były na mleku krowim lub takiej śmietance. Dzisiejsze są na śmietance
Zdrowa Kuchnia SowyZjadłam i odpłynęłam ... do krainy rozkoszy :) Te pralinki zawładną Twoimi zmysłami, oczarują, zniewolą. Wyniosą na wyżyny smaku ... Te pralinki musisz zrobić ! Ja łasuch pokochałam je od
kolorowotorcikowoPrzepis na sernik na zimno z sercem Sernik z sercem w środku nie jest prostym przepisem, ale efekt jest bardzo ładny. Osobiście w środku szukałem innego
zjem to blog kulinarnyNajwspanialsze kruche babeczki z dżemem malinowym, wspaniałe! Kilka słów o cieście kruchym... MUSICIE TO WIEDZIEĆ .... - stosunek wagowy tłuszczu do mąki waha się od 35 do 100
SMYKWKUCHNIWcześniej dodałam przepis na BIAŁĄ CZEKOLADĘ Z BAKALIAMI , a dziś postanowiłam przygotować domową mleczną czekoladę z orzechami laskowymi. Oczywiście zamiast orzechów możecie dodać rodzynki, jagody Goji
My Culinary ArtChcąc kontynuować akcję "jedz jabłka" następne ciasto postanowiłyśmy przygotować z tym właśnie owocem. Jest to delikatny biszkopt przełożony masą z prażonych jabłek i budyniem. Niestety
Kolizje SmakówSpodnie z tyłka lecą. Waga wskazuje 49.5! Oł, yeah! Tyle to ja w podstawówce ostatnio ważyłam :D To, że ciąża nie zamieniła mnie w jedną
bastalenaDzięki mojej kochanej mamusi mam zapas twarogu i dyni. Pokochałam ja od pierwszego kęsa - piszę o dyni tym świetnym warzywie. Idealna na jesień. Nadchodzi weekend, a
Truskawkowa FiestaSezon na śliwki trwa dlatego postanowiłam przygotować szybkie ciasto wg przepisu jaki znalazłam u Doroty . Wykorzystałam do tego budyń czekoladowy zamiast śmietankowego, co zarówno dla kontrastu
Bernika - moj kulinarny pamietnik