Kolejna wersja znanego wszystkim bloku czekoladowego, tym razem biały… uwielbiam! Idealna słodziutka przekąska. 250 g margaryny 7 łyżek cukru 7 łyżek mleka 2 szklanki mleka w
VioletoweKucharzenieDzisiaj na blogu przepyszny debiutancki sernik, młodej mężatki.Mogę tylko powiedzieć, że się zawstydziłam, bo nigdy nie wyszedł mi tak puszysty, delikatny i doskonały w
W kuchennym oknie EwyWiedzieliście, że Cafe Latte można przygotować bez specjalistycznego, wyszukanego sprzętu? Można! I jest to bardzo proste Sama niedawno to odkryłam i się zachwyciłam! A dziś natchnęła
Za drzwiami kuchniŚliczna słodka przekąska . Bardzo prosta w wykonaniu,a jak wesoło wygląda na stole! Ciekawy pomysł na powtórne wykorzystanie skórki z pomarańczy. Można stworzyć całą tęczę kolorów
Za drzwiami kuchniKryją się pod wieloma nazwami i wieloma przepisami. Ja proponuję ten, bo jest bardzo łatwy Jeszcze niedawno lukrowaliśmy pierniczki, także myślę, że tę wprawę można jeszcze
Za drzwiami kuchniBanany – moje najulubieńsze owocki! Chyba nigdy mi się nie znudzą. Dziś polecam w odsłonie naleśnikowej Składniki: (porcja dla 2 osób) 3 banany (czwarty do dekoracji
Za drzwiami kuchniDrodzy Czytelnicy, Nie chcę odchodzić bez słowa, więc już Wam wszystko tłumaczę. Zbliża sie czas egzaminów do których muszę sie dobrze przygotować. Ostatnio ciężko mi znaleźć
Chocolate Stop TemptingSkładniki na kwadratową formę o boku 24 cm: 1 kg sera półtłustego, odciśniętego 300 g cukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego
My Culinary ArtSkładniki na blok czekoladowy: 1 kostka margaryny 1/2 szklanki wody 2 szklanki cukru 500 g mleka w proszku 4 czubate łyżki kakao 250 g pokruszonych herbatników
My Culinary ArtSkładniki na małą babkę: 1 1/2 szklanki mąki 100 g miękkiego masła 250 g sera ricotta 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3
My Culinary ArtSkładniki na formę 30 cm: 200 g masła 200 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 150 g dżemu brzoskwiniowego 400 g masy kajmakowej kupnej lub
My Culinary ArtŚwięta spędzam w domu rodzinnym. Przygotowań mnóstwo, ale znalazłam chwilę by podzielić się przepisem na kruche babeczki. Są one piękną ozdobą świątecznego stołu. Razem z siostrami
Mój Smak na ŻyciePublikuję kolejny przepis na rewelacyjny krem do muffinek- tym razem o smaku czekoladowym. Podczas świąt Wielkanocnych tak udekorowaliśmy nasze muffinki a nimi stół. Polecam! Czekoladowy krem
paapilotkaaskładniki na spód ciasta: 1 szkl posiekanych orzechów włoskich 1/2 szkl pokruszonych herbatników 4 łyżki roztopionego masła 2 łyżki cukru wykonanie: Herbatniki i orzechy mieszamy razem
Domowy Smak Jedzenia