Składniki: (na 2 porcje) 2 szklanki mleka 100 ml śmietany kremówki 30% tabliczka czekolady deserowej szczypta pieprzu szczypta imbiru szczypta cynamonu szczypta przyprawy piernikowej do dekoracji
KreatywnePinySkładniki: pół tabliczki czekolady 100 ml mleka 2 łyżki śmietany kremówki gałka lodów waniliowych 5 listków świeżej bazylii szczypta kurkumy szczypta tandoori szczypta pieprzu cayenne Przygotowanie
KreatywnePinySkładniki: (na 2 porcje) 4 gałki lodów waniliowych 100 g malin 2 łyżki miodu z aronii 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki whisky kilka listków świeżej
KreatywnePinySkładniki: ciasto: 200 g ziemniaków 2 i 2/3 szklanki mąki pół szklanki mleka 4 łyżek roztopionego masła 15 g świeżych drożdży pół łyżeczki soli 2
KreatywnePinySkładniki: (na 2 porcje) 2 banany szczypta suszonej grubo posiekanej papryczki chilli 2 szczypty cukry waniliowego odrobina whisky lub rumu 200 g ubitej śmietany 30% 2
KreatywnePinySkładniki: ( na 2 porcje) 2 małe jabłka około 100-150 gram mrożonych malin łyżka miodu z aronii (bądź innego miodu) łyżka whisky bądź rumu 3 gożdźiki
KreatywnePinySkładniki: (na około 4 porcje) 150 g gorzkiej czekolady 1/2 litra mleka 2 jajka 2 żółtka 20 g cukru do dekoracji: 2 garście mrożonych wiśni 1
KreatywnePinySkładniki: (na około 20 sztuk w zależności od wielkości ptysiów) Ciasto parzone: 125 g masła 200-250 ml wody 250 g mąki pszennej 4 jajka
KreatywnePinyProfiterole/Profiteroles, to malutkie ptysie przepełnione kremem i oblane sosem, w klasycznej wersji jest to polewa czekoladowa, ale wariacja kremu i sosu to w dzisiejszych czasach
KreatywnePinySkładniki: (na około 20 sztuk w zależności od wielkości ptysiów) Ciasto parzone: 125 g masła 200-250 ml wody 250 g mąki pszennej 4 jajka
KreatywnePinyMiękkie masło połączyć z 4 żółtkami za pomocą miksera, następnie dodać szklankę cukru i wymieszać na gładką masę. Mąkę pszenną przesiać i połączyć z ziemniaczaną, następnie
Kredowe MenuJak wiadomo, wszystko co dobre szybko się kończy :), i odnosi się to również to przysmaków podniebienia. Aromatyczna drożdżówka z cynamonem i świeżą wanilią wodzi na pokuszenie
Apetyczna babeczkaR ogaliki przygotowane na bazie przepisu na rogaliki z czeremchą , przed zrolowaniem posmarowane masłem z cynamonem i nadziane konfiturą pomarańczową z imbirem i czerwonym pieprzem . Miły
SzczyptaSmaQGry MMORPG stanowią nieodłączną część naszego dorobku gracza i mimo, że mamy na nie coraz mniej czasu, to nadal zdarza nam się zarwać nockę przy grindowaniu
Nerds KitchenCzy u Was również trwa sezon na jabłka? U nas nieprzerwanie od jesieni możemy delektować się ich smakiem różnicując kulinarne wariacje. Dziś zapraszam na puszyste placki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała