deser - 61894 przepisów (strona:3179/4127)

Gorąca czekolada piernikowo-korzenna 132

Składniki: (na 2 porcje) 2 szklanki mleka 100 ml śmietany kremówki 30% tabliczka czekolady deserowej szczypta pieprzu szczypta imbiru szczypta cynamonu szczypta przyprawy piernikowej do dekoracji

KreatywnePiny
Gorąca czekolada z lodami waniliowymi i bazylią 125

Składniki: pół tabliczki czekolady 100 ml mleka 2 łyżki śmietany kremówki gałka lodów waniliowych 5 listków świeżej bazylii szczypta kurkumy szczypta tandoori szczypta pieprzu cayenne Przygotowanie

KreatywnePiny
Lody z gorącymi malinami 173

Składniki: (na 2 porcje) 4 gałki lodów waniliowych 100 g malin 2 łyżki miodu z aronii 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki whisky kilka listków świeżej

KreatywnePiny
Bułeczka drożdżowa, hamburger 136

Składniki:  ciasto: 200 g ziemniaków 2 i 2/3 szklanki mąki pół szklanki mleka 4 łyżek roztopionego masła 15 g świeżych drożdży pół łyżeczki soli 2

KreatywnePiny
Grillowane banany z chilli i lodami waniliowymi 122

Składniki: (na 2 porcje) 2 banany szczypta suszonej grubo posiekanej papryczki chilli 2 szczypty cukry waniliowego odrobina whisky lub rumu 200 g ubitej śmietany 30% 2

KreatywnePiny
Jabłka duszone w malinach z whisky na puszystej śmietankowej poduszeczce z karmelizowanymi orzechami 150

Składniki: ( na 2 porcje) 2 małe jabłka około 100-150 gram mrożonych malin łyżka miodu z aronii (bądź innego miodu) łyżka whisky bądź rumu 3 gożdźiki

KreatywnePiny
Flan czekoladowy z wiśniami 128

Składniki: (na około 4 porcje) 150 g gorzkiej czekolady 1/2 litra mleka 2 jajka 2 żółtka 20 g cukru do dekoracji: 2 garście mrożonych wiśni 1

KreatywnePiny
Ptysie z kremem z białek 396

Składniki: (na około 20 sztuk w zależności od wielkości ptysiów) Ciasto parzone: 125 g masła  200-250 ml wody 250 g mąki pszennej 4 jajka

KreatywnePiny
Profiteroles nadziewane kremem pomarańczowym z advocatem w polewie czekoladowej 159

Profiterole/Profiteroles, to malutkie ptysie przepełnione kremem i oblane sosem, w klasycznej wersji jest to polewa czekoladowa, ale wariacja kremu i sosu to w dzisiejszych czasach  

KreatywnePiny
Ptysie z bitą śmietaną i gorącymi śliwkami 135

Składniki: (na około 20 sztuk w zależności od wielkości ptysiów) Ciasto parzone: 125 g masła  200-250 ml wody 250 g mąki pszennej 4 jajka

KreatywnePiny
Babka piaskowa 188

Miękkie masło połączyć z 4 żółtkami za pomocą miksera, następnie dodać szklankę cukru i wymieszać na gładką masę. Mąkę pszenną przesiać i połączyć z ziemniaczaną, następnie

Kredowe Menu
Skubana drożdżówka z migdałami i cynamonem 157

Jak wiadomo, wszystko co dobre szybko się kończy :), i odnosi się to również to przysmaków podniebienia. Aromatyczna drożdżówka z cynamonem i świeżą wanilią wodzi na pokuszenie

Apetyczna babeczka
Rogaliki z cynamonem, pomarańczą i czerwonym pieprzem 203

R ogaliki przygotowane na bazie przepisu na rogaliki z czeremchą , przed zrolowaniem posmarowane masłem z cynamonem i nadziane konfiturą pomarańczową z imbirem i czerwonym pieprzem . Miły

SzczyptaSmaQ
SHEVRANBERRY COOKIES – TERA – ciastka owsiane z żurawiną 185

Gry MMORPG stanowią nieodłączną część naszego dorobku gracza i mimo, że mamy na nie coraz mniej czasu, to nadal zdarza nam się zarwać nockę przy grindowaniu

Nerds Kitchen
Placki z jabłkami 246

Czy u Was również trwa sezon na jabłka? U nas nieprzerwanie od jesieni możemy delektować się ich smakiem różnicując kulinarne wariacje. Dziś zapraszam na puszyste placki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Proponowane wyszukiwania