Deszcz stuka o szyby, temperatura spada coraz bardziej w kierunku znienawidzonego przeze mnie zera. Pogoda nie zachęca do wystawienia nosa poza ciepłe schronienie... Kiedy jestem w
Gawron w rosolePrzez deficyt mleka zostałam dziś przymuszona do narażającej moje zdrowie i życie, ciężkiej podróży do najbliższego sklepu. Aby podnieść się na duchu podczas przedzierania się przez
Gawron w rosoleMistyczne mury budynku żywieniowców, w którym przyszło mi spędzać większą część dnia, mają własne zasady bytu często do złudzenia przypominające prawa Hogwartu. Głównie nawiązuję tutaj do
Gawron w rosoleMalinowe wspomnienie lata Nie ukrywam, że zima to nie jest moja ulubiona pora roku. Zimno, ciemno i ogólnie tak nie przyjemnie. Dlatego też cieszę się ogromnie
RelaxtimeWitajcie Kochani! Dziś zapraszam Was na pyszne, mięciutkie, maślane ciasteczka Linzer. Robiłam je po raz pierwszy i jestem zachwycona efektem! Ciasteczka są
Rozpustne gotowanieskładniki: 100 g czekolady gorzkiej 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g cukru pudru 240 ml maślanki 100 ml oleju 2 jajka 2 łyżki kakao
Domowy Smak JedzeniaProste ciasto dyniowo-pomarańczowe z powidłami śliwkowymi „To ciasto to petarda”– tak powiedział mój brak, kiedy skosztował tego wypieku po raz pierwszy, a trzeba podkreślić, że
Calzonella.comKażdy kto spróbuje tego ciastka jest nim zachwycony. Warstwa jasna jest bardzo lekka i ma lekko słodki smak, natomiast warstwa czekoladowa jest mega czekoladowa. Polecam! ;) Składniki
Gotuj z AgnesJakiś czas temu miałam okazję po dzielić się z Wami przepisem na pyszn e rogalik i wiedeński e . Zamierzam upiec je na Boże Narodzenie więc
babka w formieskładniki: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g cukru pudru 2 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżka oleju 1 1 i 1/2 łyżki wody dodatkowo
Domowy Smak JedzeniaPamiętacie gofry nad morzem? Chrupiące z wierzchu, puszyste w środku, góra bitej śmietany i owoców za jedyne 12 zł. Do tego upaćkane wszystko, klejące się ręce
ladykitchenTym razem przygotowałam ciasto bez pieczenia dla leniwych, a może jednak bardziej dla zapracowanych. Ciasto z kremem z serka mascarpone i herbatników nie jest pracochłonne i
Kuchcik gotujeSkładniki 190 g mąki pszennej 120 g kakao 120 g masła 90 g cukru pudru jajko szczypta soli dżem z czarnych porzeczek maliny Ganache 400 ml
Gaździnka warzySkładniki: ( 11 drożdżówek ) Ciasto: 425g mąki pszennej tortowej ( 2 i 1/2 szklanki ), plus do podsypywania, 1 jajko w temp. pokojowej, 1/2 łyżeczki soli, 180ml
W kuchni u MonikiKochani, kiedy przychodzi zima każdy z nas sięga bo słodycze, i nie ma co udawać, że one nas nie kuszą ;-))). Tak to już jest, że okres
SMYKWKUCHNI