Moi drodzy! Wielkimi krokami zbliża się do nas piękna wiosna, a także święta Wielkanocne… Od razu wraca zapał, chęci do działania i dobry humor…
kuchniabellissima.wordpress.comOk, od dzisiaj zarządzam na blogu akcję 🙂 Co tydzień, przez miesiąc, będzie coś nowego, według mnie świątecznego 😉 Rozpoczynamy od słodkiego, a co! Ciastka mocno waniliowe (tak
gotować!Ostatnio otrzymałam w prezencie wegańskie pralinki, które były ... poezją smaku. Zakochałam się w nich od pierwszego kęsa. Znając ich cenę wiedziałam, że raczej sobie ich prędko
Jeść, by żyć w zdrowiuZapraszam na ciekawe ciacho ,które od dłuższego czasu fascynuje wszystkich . Masa jest lejąca ,wręcz wodnista ,dopiero dodanie ubitych białek delikatnie ją zagęszcza , dlatego ciasto jest bardziej
Ladylaura.Składniki: 300g mąki pszennej tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 180ml oleju, 4 jajka, 4 łyżki mleka ( jak łyżki nie są duże, to można dać ich
W kuchni u MonikiZaciekawiły mnie ciasteczka na blogu Izy ( Smaczna Pyza ) . Postanowiłam je upiec. Muszę przyznać, że tak jak pisze Iza są smaczne. Niestety chyba za cienko rozwałkowałam ciasto
Ewa w kuchniZa miesiąc Wielkanoc! Powoli zaczynam myśleć o pysznościach, jakie chcę przygotować na wielkanocny stół. Pewnie tak samo jak ja, zastanawiacie sie, co tu ugotować. Może
La grande e la piccola cuocaTaki szybki i pyszny deserek ostatnio zafundowaliśmy sobie. Powiem Wam, że zaskoczona byłam, smakiem. No pyszności po prostu. Mój młody tylko mlaskał he he :-). Banany podsmażone
kruche babeczkiDziś mam dla Was prawdziwy hit. Ten kokosowy krem czekoladowy z nerkowcami jest przepyszny. Piszę te słowa i przypominam sobie jego smak, niestety dawno już po
Cooking for EmilyPonownie, po niedługiej przerwie.. wracam do Was ze znakomitym przepisem! Uwierzcie mi, nie ma nic lepszego niż połączenie solonego masła orzechowego i słonego popcornu! Taki
Be Fit Be StrongMoja rodzina, przyjaciele i znajomi wiedzą, że uwielbiam kawę ale po za nią uwielbiam kokos. Takie połączenie jest dla mnie chwilą kiedy mogłabym rzec "chwilo trwaj
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiciasto: 300 g mąki pszennej, 200 zimnego masła, 100 g cukru pudru, 3 żółtka, nadzienie: 300 g orzechów laskowych, 600 ml śmietany 30%, 400 ml cukru
królestwo garówTen torcik powstał na szybko, bo miałam kupić gotowe ciasto do pracy, później wpadłam na pomysł że zrobię babeczki, ale jak urodziny to urodziny i tort
Magiczne Życie Marty