Marzą mi się białe święta, takie jak w klimacie dzisiejszych zdjęć :) Lecz pewnie, jak co roku, takich się nie doczekam. Już ponad połowa kalendarza za nami
My simple kitchenIdealna beza ? Ta kawowa to zdecydowanie uczta dla zmysłów. Wyobraźcie sobie słodycz chrupiącej bezy w połączeniu z delikatnym, puszystym kremem o kawowym aromacie. Jej strukturę uzupełniają
Poezja smakuSzybkie i proste w wykonaniu czekoladki z dodatkiem chrupiących płatków owsianych zaspokoją potrzebę na coś słodkiego. Wystarczy przygotować foremkę do kostek lodu i 2-3 składniki
Eat me! Fit me!Podaję tą tartę praktycznie zawsze, kiedy mamy gości w domu - wszystkim smakuje i proszą o przepis. Jest łatwa w wykonaniu a smakuje przepysznie.
Prosty przepis naGanache to francuska nazwa na połączanie aksamitnej mieszanki czekolady i śmietanki kremówki. Ten czekoladowy krem, który głównie wykorzystywany jest do tynkowania tortów, ale nie tylko. Równie
Kulinarne PrzebojeTo je chyba nojbarzi1 klasyczny syrnik, jaki idzie narychtować. Kruchy spodek, syr, trocha piany i na sōm wiyrch2 zajś kruche. Dojś wartko się to robi, [...] Artykuł
Chop w kuchniPyszny,aromatyczny ,wilgotny,z chrupiącymi orzechami ,masą serowo- maślaną z białą czekoladą. Idealny na każdą okazję na co dzień i na święta.Pachnący cynamonem ,pomarańczą i
Swojskie jedzonkoPo ostatnim obiedzie pozostało mi trochę dyni i wertując internet w poszukiwaniu ciekawych inspiracji natrafiłam na świetnego bloga Oli – Cukry Proste. To właśnie u niej
Be Fit Be StrongKto nie lubi piernika? Raczej, kto lubi?! Co prawda to nie jest długo-dojrzewający, ale coś w sobie ma! To jest zupełnie inny, bo z batatem
Truskawkowa Fiesta[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki na biszkopt makowy: 120 g mąki 180 g cukru 40 g maku 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1/2
Domowy Smak JedzeniaPiernik dwa dni dojrzewający. Koleżanki z pracy stwierdziły, że smakiem przypomina on popularne Katarzynki. Jest bardzo smaczny. Piekłam w foremkach większych, można go upiec również w
Pieprzyć z FantazjąCiasto Marcello, czyli biszkopt z bitą śmietaną, wiórkami kokosowymi i migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24x40cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 5
Danka PichciNa 11 listopada w moim rejonie tradycyjnie wypieka się rogale. Powinny być one przeważnie z masą makową, ale ja zrobiłam je z powidłami. Są one z
Danka Pichci