Dla wszystkich tych, którzy nie mogą spożywać mleka zwierzęcego w żadnej postaci podałam dzisiaj przepis na Domowe mleko ryżowe . Na jego bazie można przygotować wiele wegańskich
Moja DelicjaDelikatne i mięciutkie Ciasto z agrestem i kokosem . Dzięki obecności sporej ilości wiórków kokosowych w samym cieście, otrzymujemy wypiek wyjątkowo wilgotny. Użyty agrest do ciasta jest
Moja DelicjaSconsy (tzw. scones) już dawno zakradły się do naszej kuchni. Są to proste i szybkie w przygotowaniu bułeczki, idealne na śniadanie. Robi je się dość łatwo
Moja DelicjaKolejny koktajl owocowo-warzywny powalający swoim smakiem i na dodatek mający bardzo cenne właściwości dla naszych organizmów. Zielone smoothie z ananasa, jabłka i jarmużu to smoothie
Moja DelicjaDelikatny, mięciutki, rozpływający się w ustach biszkopt czekoladowy z prawdziwej czekolady, upieczony z dodatkiem mocnej kawy , zrolowany z ubitą śmietaną aromatyzowaną likierem amaretto i ekstraktem z
Moja DelicjaObdarowana koszem soczystych gruszek, postanowiłam upiec chrupiącą Tartę gruszkowo-pomarańczową . Tarta składa się z ciasta kruchego, czekoladowej warstwy z gorzkiej czekolady dla przełamania smaku oraz pysznego
Moja DelicjaKruche makowe gwiazdki cytrynowe to delikatne maślane ciasteczka w kształcie gwiazdek z lekką nutą cytrynową, idealne na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Zapakowane w ozdobiony świątecznie szklany
Moja DelicjaMleko migdałowe błyskawiczne przygotowane z płatków migdałowych. Idealny przepis, gdy nagle potrzebujemy szklanki mleka roślinnego, a nie mamy czasu na nocne namaczanie całych migdałów, które potem
Moja Delicja“Melting Moments” to tłumacząc na polski “Rozpływające się chwile” i nie dziwię się, że te obłędnie kruche , waniliowe ciasteczka mają taką nazwę. Po prostu rozpływają się
Moja DelicjaProsty i szybki do przygotowania dodatek do kanapek, sałatek, koktajli. Zdrowa posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu. Prażenie nasion wydobywa smak i aromat, a
Moja DelicjaMurzynek to ciasto z kakaem i dżemem, oblany czekoladową polewą. Dzięki dodatkowi dżemu ciasto jest wilgotne i mięsiste. Musi być tylko upieczone w punkt. Pieczony za
Moja DelicjaKoktajle truskawkowe robią już chyba wszyscy posiadacze blenderów. Najczęściej robimy je z nabiałem (mlekiem, kefirem, jogurtem). Ja dzisiaj proponuję wersje BEZ NABIAŁU z mlekiem kokosowym dobrej
Moja DelicjaLatem stragany uginają się od świeżych warzyw i pysznych, soczystych owoców. Niestety okres na poszczególne gatunki jest tak krótki, że często mija niezauważalnie. Kiedy na straganach
Moja DelicjaGalette z porzeczkami i malinami , czyli rustykalna tarta z porzeczkami i malinami, którą piecze się bez użycia formy, na dużej blaszce do pieczenia. Spodu się nie
Moja DelicjaGreen smoothie w kolorze jagodowym? Dlaczego nie 🙂 Określenie “green smoothie” dotyczy głównie koktajli, które w swoim składzie mają zielone warzywa lub zioła bogate w chlorofil, nadający
Moja Delicja