bardziej popularnych i lubianych owoców. Właśnie rozpoczął si ę na nie sezon , dlatego korzystajmy z tego czasu, póki mamy okazj ę . Przygotowałam mały zbiór przepisów na ciasta i desery z truskawkami w roli głównej, które pojawiły si ę na moim blogu . Mam nadziej ę , ż e każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie
La grande e la piccola cuocaSezon na rabarbar rozpoczął się już jakiś czas temu. Dlatego postanowiłam zrobić tartę z rabarbarem na kruchym cieście z migdałową masą. Dla miłośników rabarbaru i kwaśnych smaków ten deser będzie bardzo smaczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z rabarbarem składniki: 8 - 10 gałązek rabarbaru Spód: 125 g masła 80 g cukru 1 łyżka śmietany 36% szczypta soli 235 g mąki
Delusional Trinenawet w poniedziałek i nawet, kiedy za oknem majowe burze! :) Słodkość biszkoptów, waniliowy aromat i delikatna rabarbarowa kwaśność uzupełniają się w Charlotte doskonale, szczególnie w puszystych, musowych warstwach. Taki deser z pewnością niejednego zachwyci wyglądem ale także namaluje rubinowo-rabarbarowe rumieńce radości i rozkoszy na policzkach podczas jedzenia. Krójcie rabarbar i rozpłyńcie się w wiosennej słodkości :) Charlotte rabarbarowo- śmietankowa
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKochani kontynuuję swoją przygodę z owocami na drugie śniadanie lub deser. Smothie teraz są bardzo modne i mnie taka forma owoców bardzo odpowiada. Gładkie, aksamitne i smaczne. Połączenie smakowe trochę egzotyczne, bo bazą są ananas oraz bardzo dojrzałe mango, oczywiście nie mogło zabraknąć płatków ryżowych i innych smakowitych dodatków. Przyznam wam się do czegoś swego czasu nie cierpiałam ananasów
vaniliowoczekoladowaDziś szybkie i bardzo smaczne ciasto jogurtowe, do tego rabarbar przywieziony z ogrodu mamy. Około 15 minut pracy, może nawet mniej, potem czas oczekiwania i mega pyszny deser do kawy! Polecam! Składniki; 250 ml naturalnego jogurtu 3 jajka 150 ml oleju 2 łyżeczki skórki cytrynowej Skworcu 3/4 szkl. cukru trzcinowego Skworcu 2 szkl. mąki pszennej
Radość kipiąca uśmiechem.czasie bez włączania piekarnika! :) Przygotowałam ekspresową wersję fasolowego brownie w formie omleta z patelni. Można przygotować go jako pożywne, słodkie śniadanie. Doskonale sprawdzi się także jako szybki zdrowy deser bez dodatku cukru. Jeśli dodamy do niego pyszną polewę lub krem, otrzymamy pyszne zdrowe ciacho. Ja przygotowałam omleta na śniadanie, a jak dodatek podałam lekką polewę z serka naturalnego
HealthyCreationsGdy bolał brzuch, Mama dawała mi suszone jagody ze słoiczka. Gdy przyszła ochota na smakową wodę, do wody dodawała sok z jagód. Gdy zabrakło dżemu do
Nastoletnie WypiekanieSezon na truskawki uważam za otwarty :) Uwielbiam desery z truskawkami... więc takie ciasta są szczałem w dziesiątkę. CIASTO NA FORMĘ : 24cm SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 2 łyżki kakao SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 500ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody
Dziś Ja gotujepołączenie sernika z czarnym sezamem i orzechami. Wyjątkowa mieszanka sprawdzi się jako przekąska do kawy, deser po obiedzie czy jako słodkość na świątecznym stole. Sernika nie polecam osobą z wysoką nietolerancją laktozy. Składniki: masło – 200gmąka kokosowa – 50gtwaróg biały na sernik – 500gstewia – wg uznaniajaja – 6 szt.sól himalajska – szczyptasoda oczyszczona – 2,5g (½ łyżeczki)czarny sezam – 150gorzechy włoskie – 75gmigdały płatki – 25g Przygotowanie
Keto Przepisyprzykryte ściereczką. Formujemy płaskie placuszki, które smażymy bez tłuszczu na gorącej patelni. Artykuł Moskole – placuszki z ziemniaków pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumojego szefa kuchni, który korygował moje błędy, w tak krótkim czasie opanowałem rytm pracy w kuchni i mogłem się już sprawdzić na wszystkich stanowiskach pracy czyli od paelli do deserów. 5. Nowe możliwości. Zawdzięczam bardzo wiele projektowi, który otworzył mi nową drogę w życiu . Poznałem nowych ludzi, a zdobyte umiejętności na pewno wykorzystam w przyszłości. Myślę, że dzięki temu
Gotuj po hiszpańskuokazję, gdyż wszyscy za nim przepadaliśmy. Od dziecka uwielbiałam w nim połączenie mleka w proszku i smaku kawy. Sam sernik ma cudownie kremową i delikatną konsystencję. Jest doskonałym deserem do kawy. Kiedy poczęstowałam nim Mamę, zapytała: pamiętasz? Ja też taki kiedyś robiłam :) Jakże bym mogła zapomnieć, w końcu przywołał wspomnienia z dzieciństwa.... :) Sernik: 1 kg sera z wiadereczka
Smakołyki Asiobsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50-60 minut w 175 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy nią wystudzone ciasto. Smacznego! Źródło: " Moje wypieki i desery
Ciasta z tradycjamiLubię wilgotne ciasta o zdecydowanym wyrazistym smaku. Tak właśnie smakuje ciasto pomarańczowe przygotowane z dużej ilości soczystych owoców. Pachnie też wyjątkowo, bo nasączone jest syropem, w
Przepisy Kulinarne