Nie wiem jaką nazwę ma sernik z tego przepisu, więc nazwałam sernik brownie z wiśniami. Bo spód smakuje jak brownie, jest masa
Kolorowy PrzepisownikCzekoladowe babeczki z delikatnym śmietankowym kremem i słodkimi, orzeźwiającymi truskawkami to znakomity pomysł na mały, świąteczny, zjawiskowy deser. W szczególności spodoba się najmłodszym łasuchom. Składniki: 3 jajka 150g cukru 1/3 szklanka oleju 130ml mleka 230g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 80g czekolady deserowej około 14 większych truskawek 14 łyżeczek dżemu truskawkowego Masa śmietanowa: 500ml śmietany
Szalona Kuchnia EwelinyWyśmienity tort, który doskonale sprawdza się jako uwiecznienie kolacji wigilijnej. Dużo maku, masa śmietanowo-czekoladowa przełamana orzeźwiającymi brzoskwiniami tworzą rewelacyjny Bożonarodzeniowy deser. Składniki: Ciasto makowe: 8 jaj 300g suchego maku 1i 1/2 szklanki cukru pudru 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 1 olejek migdałowy
Szalona Kuchnia Ewelinypowstały grudki. Mieszamy do czasu, aż krem zgęstnieje. Jeśli jednak powstaną grudki, masę można przetrzeć przez drobne sito. Taki krem to idealny dodatek do kruchych ciasteczek, tortów i deserów. No i tarty oczywiście! Aby białka się nie zmarnowały, możecie wykorzystać je do omletu, który potem podany z kremem lemon curd umili poranek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy
KucharzycaDzisiaj kolejna odsłona gofrów – tym razem biszkoptowe gofry z mąką kokosową. Bardzo lekkie, idealne na śniadanie, ale deser też Mąkę kokosową można wykorzystać na wiele sposobów – od ciast, po placki i ciasteczka. Ten przepis to pierwsze podejście – wychodzą biszkoptowe, lekkie, ale nie chrupiące gofry. Jak zwykle dodatki
FitkotJabłka to owoce, które można wykorzystywać w różny sposób: do pieczenia pysznych ciast, przetworów na zimę, deserów lub koktajli. Jednak owoce te są najsmaczniejsze i najzdrowsze jedzone na surowo. Dzisiaj zrobiłam koktajl jabłkowy z dodatkiem innych owoców, które miałam w domu. Koktajle takie można robić z dowolnych owoców i mieszając je w dowolnych ilościach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 średnie
Danka Pichcisyropu klonowego w czekoladowej warstwie nie wystarczy. Tak samo możesz go zagęścić większą ilością wiórek kokosowych. Ja lubię formę bardziej płynną, jednak Ty możesz chcieć zrobić z tego deser w stylu puddingu to zdecydowanie można go zagęścić dodając więcej wiórek kokosowych. Próbowałem ten koktajl od razu po przygotowaniu i następnego dnia. Zdecydowanie polecam zjeść go od razu po przygotowaniu. Następnego
Przepisy na koktajle z blenderatrakcie pieczenia przykryć ponownie folią) , pieczemy jeszcze 60 min. Najlepiej kroić dopiero kolejnego dnia. Artykuł Doskonały sernik nowojorski Marthy Stewart pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuNiyrołz1 nōm sie zachce na gibko2 czego słodkego, a niy mogymy już paczeć na szokolada i kupne ciastka- wtedy moge nōm sie przidać tyn recept3. [...] Artykuł
Chop w kuchnijest marcepan Marcepan to słodka masa ze zmielonych migdałów i cukru lub miodu używana jako dodatek do słodkich wypieków oraz przygotowywania pralinek, batoników i jadalnych dekoracji ciast, tortów i deserów. Im mniejszy zawiera dodatek cukru, tym wyższej jakości marcepan. Domowy marcepan możemy zabarwić na ciemniejszy kolor jeśli użyjemy do jego przygotowania zmielonego na puder cukru trzcinowego lub miodu. Można też
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCiasto jogurtowa tęcza to bardzo prosty i efektowny deser. Maślano-ciasteczkowy spód, kwaskowatość jogurtu i słodycz galaretki idealnie do siebie pasują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram herbatników 150 gram masła 1600 ml jogurtu gęstego greckiego ( u mnie 4 kubki po 400 gram) 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki agrestowe 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki cytrynowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Blog kulinarny S9.PLmakaronem. Fajnie kluski smakują odgrzane w piekarniku następnego dnia lub kilka dni później, polane sosem waniliowym. Artykuł Kluski z makiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkugramów serka mascarpone 200 gramów czekolady deserowej płaska łyżka cukru pudru Dodatkowo 200 gramów suszonych śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych do posmarowania blatów tortowych rurki do deserów, pierniki i bezy do dekoracji Ciasto czekoladowe Wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować na jednolitą masę. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika
Andzia Pichci