Od kilku tygodni objadam się głównie truskawkami i czereśniami. Jednak na wizytę gości postanowiłam upiec ciasto. Oczywiście ciasto z truskawkami. Ponieważ rzadko piekę więc strasu było
Figa S-makiemOd kilku tygodni objadam się głównie truskawkami i czereśniami. Jednak na wizytę gości postanowiłam upiec ciasto. Oczywiście ciasto z truskawkami. Ponieważ rzadko piekę więc strasu było
Figa S-makiemOd kilku tygodni objadam się głównie truskawkami i czereśniami. Jednak na wizytę gości postanowiłam upiec ciasto. Oczywiście ciasto z truskawkami. Ponieważ rzadko piekę więc strasu było
Figa S-makiemOd kilku tygodni objadam się głównie truskawkami i czereśniami. Jednak na wizytę gości postanowiłam upiec ciasto. Oczywiście ciasto z truskawkami. Ponieważ rzadko piekę więc strasu było
Figa S-makiemA może tak obiad z wykorzystaniem truskawek? Proponuję więc rewelacyjne placuszki jogurtowe. Uwaga! Znikają w momencie :) Polecam! Jogurtowe placuszki z truskawkami Składniki: 400 ml jogurtu
paapilotkaafaktycznie okazało się bardzo proste w przygotowaniu i niebywale smaczne. Łączy w sobie delikatny migdałowy biszkopt z pysznym nadzieniem serowym, a całość jest uzupełniona pysznymi truskawkami. To jest nasz obecny numer 1 na sobotnie desery. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: 8-10 Czas przygotowania: 15 minut + 50 minut pieczenia Składniki: Na biszkopt: 200g cukru 200g
Kolizje Smakówprzepis i pomyślałam że to musi być wyborny w smaku deser i co ? nie myliłam się, on taki jest. Alkohol wyparuje w piekarniku a w kokilce zostaje kwintesencja smaku i aromatu. Jest to przepis wprost z kaszubskich domostw i króluje w niejednej restauracji. Wypróbujcie bo warto. Truskawki zapiekane z ajerkoniakowym koglem moglem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCiasto z kaszą manną i truskawkami to kolejny smak lata. Delikatnie czekoladowa masa z kaszy manny plus galaretka z owocami to połączenie, które sprawdza się zawsze
Poezja smakuSkoro już mamy lato a także i letnie temperatury, to nie mogło również zabraknąć letniego przysmaku - lodów. Moje w wersji owocowej - jagody i truskawki doskonale się
My simple kitchenTruskawki królują wszędzie. Są tak sezonowe, że szkoda ich nie wykorzystać. W tej tarcie połączyłam je z kokosową panna cottą - co uważam za kolejny strzał w
Malinowe PocałunkiTruskawki tu, truskawki tam. I ja na ogródeczku swe truskawki mam. Kiedy byłam mała, uwielbiałam biegać do ogrodu. Najbardziej cieszyłam się, gdy codziennie rano znajdowałam
W kuchni Karmel-itkiDzień dobry :-) Sezon na truskawki jeszcze trwa, niestety już będzie się niedługo kończył, dla mnie za szybko. Dobrze, że zdążyłam już zamrozić, teraz tylko korzystamy i jemy ;-) Dzieci bardzo chciały deser z bezą, więc powstał taki na szybko z mascarpone. Robi się go szybciutko i jest bardzo smaczny :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje
kruche babeczkiSernik na zimno z mascarpone, truskawkami i galaretką to wyjątkowo smaczny deser idealny w upalne letnie dni. Ten pyszny, puszysty, delikatny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik zachwyci kubki smakowe wszystkim miłośnikom deserów z serkiem mascarpone. składniki na tortownicę 23 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 70 g masła 500 g serka mascarpone 350 ml śmietanki
Smakowite Daniatakże ser, a nawet wypicie kawy. Hmpf... I co Wy na to? Wpadłby ktoś na to, że deser może być niesłodki...? Mi się taka idea w głowie wręcz nie mieści, no chyba, że zjemy schabowego po naleśnikach z bitą śmietaną i truskawkami. Piszę o tym, bo zaczęłam się zastanawiać, jak zupełnie inne znaczenia nadajemy tym samym(...)słowom. Dla jednego deser musi być w pucharku, inny powie, że ciasto też, jak najbardziej. Jeszcze inny stwierdzi, że ser na deser to paranoja, mimo, że kolega biesiadnik będzie się zachwycał. Pani dbająca o figurę zje jedną truskawkę, a pan z pokaźnym brzuszkiem rzuci jej ironiczne spojrzenie spod rzęs. Uwielbiam różnorodność.Czasem jednak, dla dobra sprawy, trzeba ujednolicić opinie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeponownie zagotowujemy. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczamy w 2 łyżkach zimnej wody, wlewamy do sosu. Gotujemy mieszając, jak kisiel – do chwili zgęstnienia. Używamy do knedli, lodów, deserów… i nie tylko. Knedle z truskawkami polecam nie tylko dla miłośników dań na słodko. Proste i szybkie w przygotowaniu zachwycą nawet wybrednych smakoszy. Gorąco polecam i życzę smacznego. Knedle z truskawkami dodaję do wydarzenia
mojewypiekiinietylko