Podchodziłam do pieczenia jak do zła całego świata i długo zajęło mi przekonanie się, że produkcja ciast nie jest dziewiątym kręgiem piekła Dantego. Jednoczesna miłość do
ladykitchenTak sobie pomyślałam, że taką przysłowiową wisienką wszystkich moich przepisów z użyciem oleju rzepakowego, jak również ukoronowaniem całej kapani z tym związanej będzie ten tort. Nie
Malinowe Pocałunkitarta sernikowa z wiśniami Tarta z wiśniami Składniki 250 g mąki 120
Miód i pieprzJak pewnie większość zdążyła zauważyć, mój blog pomału umiera, mam nadzieję, że jakoś uda mi się go reanimować i raz po raz będę dodawać przepisy. Narobił
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtarta sernikowa z wiśniami Sezon na wiśnie właśnie się kończy, trzeba się więc spieszyć
Miód i pieprzskładniki na ciasto ucierane: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 35 g cukru pudru 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 50 g masła, o temperaturze pokojowej
Domowy Smak Jedzeniaprostu strzał w dziesiątkę, jemy ją i od razu przenosimy się do czasu, kiedy słońce grzała nas w buzię. Polecam Wam ją jako ciasto na weekend, bądź szybki deser. Bo roladę oczywiście jak większość moich słodkich propozycji robi się bardzo szybko! Skosztuj troszkę lata w środku zimy! JAK ZROBIĆ ROLADĘ BEZOWĄ? Wykonanie rolady bezowej jest banalnie proste, do jej wykonania(...)sera i zmiksuj blenderem na bardzo gładką masę. Wstaw do lodówki, i sprawdzaj co kilka minut jak masa tężeje, gdy masa będzie już gęsta i konsystencją przypominać pomału galaretkę, zacznij nadziewać roladę kokosową. W tym celu delikatnie i częściowo rozwiń roladę, zacznij wypełniać ją od samego środka ku brzegowi, roladę zroluj, zawiń w papier i wstaw na 2-3 godziny
SMYKWKUCHNImąki 250 g margaryny 1 łyzeczka proszku do pieczenia 5 dag drożdży 5 łyżek ciepłego mleka 2 jajka 2 cukry waniliowe szczypta soli 4 łyżki przyprawy do kawy i deserów Kamis 6 łyżek cukru- ja użyłam kokosowego słoiczek dżemu tuskawkowo- rababarowego Owocowa Rozkosz Wykonanie: Do mleka wkruszamy drożdże, mieszamy zeby się ozpusciły, dodajemy 2 łyzki cuku, odstawiamy żeby podrosły(...)wszak każdy z Nas dzieckiem jest :) Rzeczywiscie taki jak mój, taki jak nauczyła mnie robić moja babcia Kochana, prawdziwy domowy dżem. Nie za rzadki ale też nie zbity w galaretkę. Idealny. Co do słodkosci też, akurat takie jak lubię. Rogaliki przyrządzone z tym produktem wyszły naprawde smaczne, takie prawdziwe domowe, mieciutkie, duzo zyskały dzieki Owocowej Rozkoszy :) Dziękuje
Z Majeczką w kuchniJest jak Kopciuszek. Albo brzydkie kaczątko. Niezgrabna. Żółta. Opasła. Tu i ówdzie pokryta meszkiem. Uparcie twarda. Pełna pestek. Rzadko trafia na salony. Częściej marznie
KUCHARNIAMożemy część masy zmiksować z owockami – o, to jest pomysł na kolejny wariant tego ciacha Jeśli robimy lżejszą wersję, nie musimy na górze stosować polewy czekoladowej a np. galaretkę czy też położyć same owoce. I tak będzie smacznie. W każdym razie zrobienie tego sernika to jakieś 10-15 min roboty, o ile użyjecie dobrej jakości sera. Tak, wiecie jaki(...)ciasto. Górę ciasta możemy ozdobić dodatkowo malinami. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/szybki-sernik-bez-pieczenia/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki sernik bez pieczenia z malinami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusernika, moim obowiązkiem wręcz jest podzielenie się radami, żeby wyszedł Wam idealny, jak widać na zdjęciach. Nie każdy zdaję sobie sprawę, że nie jest to zwykłe ciasto, a właściwie deser, bo sernik nie jest typowym „ ciastem ” , które ładnie urośnie bez naszego przygotowania jak to w przypadku ciast z mąką. Jest kilka rodzajów serników i każdy też ma swoje ulubione(...)czasie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy 1 godzinę. Aby sprawdzić, czy sernik jest upieczony, trzęsiemy nim delikatnie (w środku piekarnika) i jeśli szczególnie środek nie trzęsie się jak galaretka oznacza, że jest upieczony. Sernik nie lubi gwałtownej zmiany temperatury, dzięki temu też nie opadnie za dużo. Pamiętajcie, że serniki zawsze opadają, a to czy opadną mniej, czy więcej, zależy właśnie
Zdrowie i pysznie na talerzuMając naście lat, wracając ze szkoły, mijałam po drodze cukiernię. Któregoś dnia, po niezapowiedzianej klasówce, zła i żądna endorfin zajrzałam do środka by znaleźć coś, co
Poezja smaku"Czas wydaje się być prostym narzędziem do mierzenia drobnych zmian, szkolną linijką z uproszczoną podziałką - to zaledwie trzy punkty: było, jest i będzie." Olga Tokarczuk
KUCHARNIAWiem, że pewnie najciekawsze jest dla was skąd się wzięła nazwa „Babałuch”, ale zacznę od początku. Spodobała mi się idea wspólnego pieczenia i po
Relaxtime