Beza to wspaniały deser, który czasami może przyspożyć trudności w wykonaniu. Aby tego uniknać należy pamietać o kilku podstawowych zasadach. Białka jajek powinny być świeże (zawsze wącham jajko po rozbiciu skorupki) i bardzo dokładnie oddzielone od żółtek. Choćby odrobina żółtka powoduje, że białko niestety nie da się ubić na sztywną pianę. To tłuszcz zawarty w żółtku powoduje, że piana będzie(...)minut. Właściwie beza suszy się. Po upieczeniu bezy można ją zostawić w zamkniętym piekarniku na noc. Beza francuska jest krucha i puszysta. Tort porzeczkowy z bezą Beza z truskawkową frużeliną Kolejny rodzaj bezy to beza włoska. Sposób przygotowania bezy jest nieco trudniejszy i wymaga wprawy. Bezę tą ubija się z syropem cukrowym. Najpierw więc trzeba ugotować poprawnie syrop. Do tego
codojedzeniadrożdżowe muszą być! Robione wg. tego przepisu racuchy zawsze się udają . Są bardzo puszyste , pulchne, mięciutkie, w miarę słodkie (co dla mnie jest ważne, bo nie lubię przesłodzonych placuszków, deserów, ciast itp.), a najlepsze w nich jest to, że znikają ze stołu momentalnie. Racuszki zawdzięczają swą puszystość dzięki dwóm rzeczom, po pierwsze drożdżom, a po drugie jajom, dlatego radzę(...)smażyć wg. przepisu tylko o chwilkę dłużej, wtedy otrzymamy racuchy z jabłkami. Po usmażeniu studzimy racuchy i serwujemy posypane cukrem pudrem z ulubionym dżemem. Ja swoje podałem z dżemem truskawkowym . Smacznego
Kuchnia ŁukaszaNajprostsze lody bez maszyny i mieszania co 30 minut, potrzebne są do nich foremki do lodów lub małe kubeczki i patyczki. Lody gotowe są do spożycia
Kuchcik gotujeWitam Kochani, dziś bardzo wiosenny przepis-pyszne babeczki z owocami i kremem. Z babeczkami zawsze jest sporo roboty, ale warto. Babeczki składają się z kruchego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuKasza manna to 100% glutenu, wiecie? Czy kochacie gluten tak samo jak ja? Od razu Wam powiem, że ja to takie glutenowe dziecko byłam i laktozowe
Ale Pyszka!Kiedyś straciłam zacięcie do domowych lodów, bo w moich zawsze pojawiały się kryształki lodu, które skutecznie odbierały mi apetyt. I tak przez lata byłam na nie
Pyry na GazZapraszam na delikatne placki na kefirze. Takie kefirowe placki, możecie jeść same lub dorzucić do środka np. jabłka. Dobrze komponują się również z truskawkowym sosikiem, dżemem czy cukrem pudrem. Jak dla mnie placki na takie upały to danie idealne. Szybkie do zrobienia, dobrze smakuje na ciepło i zimno. Czyli placki mogę usmażyć w swojej porze obiadowej dla mnie(...)nadmiar tłuszczu. Wcinamy same, z cukrem pudrem, dżemem czy na co nas najdzie ochota Artykuł Placki na kefirze z jabłkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuTort, który odmienił moje życie... ;) Zawsze chciałam umieć robić i ozdabiać torty. Tak dla siebie. Dla własnej satysfakcji, że mogę, bo potrafię. A odkąd zostałam
Kolorowy PrzepisownikCiasto ze szczególną dedykacją i najlepszymi życzeniami na Dzień Mamy! Jak już wcześniej pisałam, mam chwilowo unieruchomioną rękę, prawą... Zamarzyło mi się ciasto, ale trzeba było
6nieboprzygotowane z połączenia świeżych malin i bananów z mlekiem kokosowym. Czy może być coś lepszego do schładzania się w upały, które obecnie mamy za oknem? Lody malinowe Lody to deser mrożony, który od dziecka znają wszyscy. Z czego robi się lody ? Podstawą lodów są produkty mleczne, głównie jest to mleko lub woda, którą często łączy się także z masą(...)zależności od tego jak słodkie są maliny , których używacie możecie zechcieć zwiększyć lub zmniejszyć ilość użytego cukru. Lubisz domowe lody owocowe? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Lody truskawkowe . The post Lody malinowe appeared first on MeCooks
mecooksTotalny smak mojego dzieciństwa... 💗 Genialne andruty, czyli wafle przekładane przepyszną masą kakaową na bazie mleka w proszku. Pamiętam jak dziś ich smak... Mam kupowała je w
Słodko-Słony Świat IlonyNa pożegnanie truskawek przygotowałam kolejne domowe lody. Chyba nigdy dotąd nie miałam ich tyle w zamrażarce, co w tym roku. Czasem sama sobie się dziwię, że
Codzienna kuchnia niecodziennaprzykryłam i po kilku minutach miałam pełny słój kaszy. Ale nic się nie zmarnuje. Wyląduje ona w plackach lub jutrzejszej sałacie, tym razem w wersji z truskawkami lub przynajmniej truskawkowym dressingiem. No i nasza nowa gwiazda – roszponka. Ostatnio odkryłam jej świetne zastosowanie do wszelkiego rodzaju kanapek na ciepło czy zapiekanych tostów. Zwykle sięgaliśmy po rukolę, ale muszę życzliwszym okiem(...)podanych składników robimy sos, którym polewamy sałatkę. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-roszponki-cukinii-kuskusem/ MieszamWGarnku Artykuł Sałata z roszponki, cukinii z kuskusem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDziś chciałabym pokazać jak w łatwy sposób można wyczarować przepiękny tory. Tort, który wzbudzi zachwyt nie tylko u dzieci. W środku znalazł się biszkopt, przełożony musem
Malinowe Pocałunkipowierzchnię jabłka, a dodatkowo słaby nalot woskowy. Owoce są średniej wielkości. Jabłka są soczyste i kruche, o słabym aromacie i kwaskowato-słodkim smaku. Nadają się do jedzenia na surowo, deserów i przetworów – można z nich przygotować musy i marmolady. GLOSTER Owoce Gloster są duże, stożkowate i prawie w całości pokryte karminowym rumieńcem. Mają charakterystyczny słodko-kwaśny smak i drobnoziarnisty zielonkawy(...)POTOCZNIE MALINÓWKĄ) Te jabłka charakteryzuje jednobarwny malinowy kolor z delikatnym fioletowym rumieńcem i smukły kształt. Miąższ malinówki jest biały, bardzo soczysty i chrupki. W smaku to jabłko posiada nutę truskawkową i malinową i niezwykle intensywny zapach. Owoce Malinówki nadają się do jedzenia na surowo, do ciast i suszenia oraz na sok. RUBIN Jabłka odmiany Rubin rozpoznasz po dużej lub bardzo
nietylkopasta.pl