Po czerwonych porzeczkach przyszedł czas na czarne. Te lubię zdecydowanie bardziej. Są w smaku intensywniejsze i znacznie bogatsze. No, ale to moja opinia ;) Tarta jest dość
Życie zamknięte w smakuStaram się unikać sklepowych słodyczy pełnych cukru, tłuszczów trans i chemii. W ogóle ich nie kupujemy, czasem córka dostanie coś od kogoś i ląduje to w
Ola la LCHFDzieciaki biegają po podwórku ile bądź, najlepiej gdyby siedziały na polu od świtu do nocy (najlepiej dla nich, bo ja nie zrobiłabym już wtedy kompletnie nic
Kuchnia w czekoladzieW czasie studiów pracowałam w firmie usługowej, tutaj reklamować jej nie będę, jedynym jej plusem (poza tonami zjadanego popcornu)był pyszny jabłecznik, który czasami zdarzało mi
sierotka maRysia w kuchniDziś zapraszam Was na szybkie ciasto czekoladowe z gruszką . Proste w przygotowaniu, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty. Delikatna, słodka gruszka wspaniale komponuje się z czekoladowymi
Słodkie okruszkiPrzepyszne ciasto, idealne na lato, krajanka malinowa na super puszystym, wilgotnym biszkopcie. Lubię ciasto z galaretką na biszkopcie pod warunkiem, że biszkopt jest mięciutki. Taki właśnie
codojedzeniaDziś drugie podejście do rurek, dla mnie równie smaczne jak kruche rurki z nadzieniem z musu śliwkowego , zdaniem mojego męża jeszcze smaczniejsze od wcześniejszych. Tym razem
moj przepis naMiałam zrobić popularne 2-składnikowe placuszki, ale z 3 bananów jakoś mało tego ciasta wyszło... Pododawałam więc co nieco i zrobiłam inne - dzięki temu nasmażyłam ich
Kolorowy PrzepisownikPachnie nią w całym domu... Lekko słodka (mimo, że praktycznie bez cukru), na mące orkiszowej z chrupiącą i słodziutką kruszonką. Nie ma nic lepszego od
CzarnawisienkaPrzedstawiam przepis na bezglutenowe ciasteczka kukurydziane. Nie jest to łatwe zadanie. Mąka kukurydziana nie jest tak wdzięczna jak mąka pszenna, źle się zagniata, kruszy, pęka, ale
Kawa z mlekiemMaślane rogaliki z twarożkiem Puszyste, mięciutkie i przepyszne maślane rogaliki z białym serkiem, idealne na drugie śniadanie, deser albo piknik. Polecam! Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 3-4 łyżki roztopionego masła 400g twarogu (użyłam półtłustego, niemielonego) 2 żółtka 16g cukru waniliowego 4 łyżki cukru + cukier puder do posypania(...)szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia *** *** Zwinięte rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z wierzchu roztopionym masłem i odkładamy na około 30 minut do wyrośnięcia *** *** Rogaliki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C (z termoobiegiem) i pieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu rogaliki posypujemy cukrem
Blog z ApetytemKalorie: Miód pszczeli 46 Ser twarogowy chudy 432 Jogurt naturalny 0% tłuszczu 72 Jajo kurze (całe) 172 Żurawina suszona 92 Kakao 41 Proszek budyniowy 32,55
ClauditteMissCookingMuffiny, które możemy jeść bez poczucia winy;) przygotowane z m ą ki migdałowej, m ą ki ziemniaczanej, bez glutenu, bez masła i bez
La grande e la piccola cuocaProsto, szybko i sentymentalnie. Bo kto nie zna wafli? Zapewne każdy z Was ma swoja ulubioną wersję i pewnie nikt, ani nic tego nie zmieni. Comfort
Fitsweet.meSernik z rabarbarem to ciacho którego na blogu jeszcze nie ma. Doszłam też do wniosku, że w ogóle nie ma tu u mnie wielu przepisów z
Relaxtime