dania z makaronu - 4040 przepisów (strona:51/270)

Makaron z boczkiem, fasolką i jarmużem 132

Witajcie Kochani Dzisiejszy przepis to danie dla miłośników makaronu w każdej postaci – tym razem z sosem z boczkiem, jarmużem i fasolką szparagową. Użyłam do niego mrożonego jarmużu oraz fasolki. Jest to danie sycące, a jego zaletą jest fakt, że składniki sosu możemy zmieniać – będzie również smakował z innymi warzywami. Zapraszam do zapoznania się z przepisem(...)Składniki: makaron (około 300 g) 400 g boczku 200 g fasolki szparagowej 100 g jarmużu 1 cebula śmietanka 30% (około 50 ml) mąka ziemniaczana (około 1 łyżka) woda (około 100 ml) masło kalrowane lub olej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, czosnek granulowany Sposób przygotowania: Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle lub oleju. Dodajemy do niej pokrojony w kostkę boczek. Całość

Via Gusto
Spaghetti z sosem mięsno-warzywny 175

Często przyrządzam makarony różnymi sosami, tym razem postanowiłam zrobić sos mięsny z dodatkiem warzyw, wyszedł bardzo smaczny, polecam. Składniki: 0,5 kilograma makaronu spaghetti 0,5

Bajeczna Kuchnia
Penne giganti w sosie pomidorowym 189

Składniki: 1/2 paczki makaronu penne giganti, ale można wykorzystać też każdy inny 🙂 250 g zmielonej szynki wieprzowej 300 g szpinaku mrożonego w brykiecie 1 duża cebula

czarrna od kuchni
Spaghetti z kurczakiem 145

1 op makaronu spaghetti Malma 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki pesto bazyliowego pół słoiczka pomidorów

Gotowanie jest łatwe
Makaron gnocchi z pieczarkami i groszkiem 180

Bezmięsne danie, które zachwyci każdego. Makaron, pieczarki i groszek idealnie łączą się z delikatnym sosem. Koniecznie musicie spróbować! Jeżeli nie macie makaronu typu gnocchi, to możecie zastąpić go muszelkami. SKŁADNIKI 1 duża cebula 360 g pieczarek 450 g mrożonego zielonego groszku 80 g masła 200 g śmietany 30% 50 g żółtego sera 300 g makaronu gnocchi (można zastąpić muszelkami

Passions hobbies life
ZUPA TRUSKAWKOWA Z MAKARONEM 203

jednych zupy owocowe to ucieleśnienie beztroskich wakacji, dla innych - koszmar dzieciństwa. ZUPA TRUSKAWKOWA Z MAKARONEM to staroświeckie, sentymentalne danie, któremu warto dać szansę! Artykuł ZUPA TRUSKAWKOWA Z MAKARONEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową 118

  Składniki (2 porcje): makaron tagliatelle 100 g dyni ( u mnie – hokkaido) 100 g boczku 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia

Moja pasja smaku
Zapiekanka z opieńkami i makaronem pod beszamelem 105

pół op makaronu penne 600 g świeżych młodych opieniek 1 łyżka masła pół cebuli sól pieprz ziołowy na beszamel 1 szkl mleka 1 łyżka mąki 1

Gotowanie jest łatwe
Lane kluseczki z pomidorami i oregano 298

skóry. Smażyć, aż zaczną się rozpadać. Wlać śmietankę i wsypać sporą ilość listków oregano. Smażyć ok 10 min. Ewentualnie doprawić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , DANIA WEGETARIAŃSKIE , DLA DZIECI , Makarony , Obiad , Obiad na szybko Tagged: kremówka , pomidory

https:KKuchniaMniam
Bucatini all'Amatriciana bianca 126

Potrawa ta zawdzięcza swoją nazwę miejscowości Amatrice ,położonej w górach ,centralnej części kraju. Tutaj prezentujemy Wam białą wersję ,tego pysznego dania. Składniki 500 g makaronu bucatini 4 łyżki oliwy z oliwek 1 papryczka chili 150 g surowego boczku 1 cebula pęczek natki pietruszki 200 g parmezanu Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy

R'n'G Kitchen
Makaron Drwala 293

mnie kreatywność, wymyślanie nowego dania w głowie i jednocześnie uchwycenie tej myśli na fotografii. Dzisiejsza propozycja to pomysł na pyszny obiad, który nazwałam: Makaron Drwala ;-), no i sami powiedźcie patrząc na to danie(...)fotografie, czy oddaje ten klimat? Makaron Drwala, to przede wszystkim cudowne połączenie i kompozycja smaków i aromatów, świeże kurki prosto z lasu, nasz polski tymianek drobnolistny, świeża natka pietruszki, dobrej jakości masło, oliwa z oliwek, szczypta aromatycznych przypraw i bardzo dobrej jakości makaron. Całość tak pachnie intensywnie, że kubki smakowe szaleją. To danie dobrze mnie charakteryzuje, bo w kuchni

SMYKWKUCHNI
Makaron pełnoziarnisty z cukinią, fetą i rukolą 162

food z razowym makaronem, cukinią i serem. Do tego odrobina pikanterii i zieleniny. Kolejną zaletą jest to, że ten makaron smakuje dobrze na ciepło i na zimno. Na Pomorzu chłodno, więc wybraliśmy pierwszą opcję, ale gdzieś tam w Polsce podobno jest upalnie. Jakbyście mogli, to podeślijcie nam trochę słońca. Tylko bez nawałnic i gradu, proszę. :) Makaron pełnoziarnisty z cukinią, fetą(...)cebula będzie szklista dorzucić czosnek i cukinię, lekko doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć ok. 5 minut mieszając od czasu do czasu. Na patelnię z cukinią wrzucić odcedzony makaron, posiekaną bazylię, wymieszać. Danie przełożyć na talerze, posypać rukolą i serem. Można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

Pełny talerz
Makaron z sosem kurkowym, ze szpinakiem i orzechami włoskimi 150

tylko zobaczyłam je w sklepie, wiedziałam, że muszą być moje. Przepis znalazłam na Kwestii Smaku, połączenie jest z jednej strony bardzo proste, a z drugiej danie zaskakuje chrupkością orzechów i aromatem kurek. Makaron przygotowuje się bardzo szybko, zatem jeśli po pracy jesteście głodni - zachęcam do wypróbowania. Smacznego! Składniki: 100 g makaronu 200 g kurek 100 g świeżego szpinaku

psgotujemy
Makaron z wędzonym łososiem, cukinią i kremowym serkiem 190

życia i ponownej możliwości zagospodarowania czasu wolnego. Ah, jak ja za tym tęsknię ! Ten przepis znajduje się na mojej liście ulubieńców i popisowych dań! Intensywny smak łososia, delikatny makaron, śmietankowy serek i neutralna cukinia...To połączenie skutkuje kaskadą przyjemności, wystarczy szczypta przypraw i zachwycicie nim każdego! Składniki: -80g makaronu pełnoziarnistego -75g wędzonego łososia -duża łyżka(...)cukinia jest już gotowa, zmniejszamy ogień i wrzucamy pokrojonego obsypanego koperkiem i skropionego cytryną łososia. Mieszamy, aż rybka lekko zjaśnieje. Przekładamy na talerz, na górę kładziemy makaron i przystrajamy bazylią. Całe danie ma ok. 440 kcal.  Smacznego

Gawron w rosole
Ekspresowe spaghetti z tuńczykiem i cytryną. Łatwe danie z makaronu. 135

tuńczykiem i cytryną. Przygotowanie trwa tyle czasu ile potrzeba na ugotowanie makaronu. Pomysł na tą potrawę znalazłam w książce Nigellissima Nigelli Lawson. Zachwyciła mnie prostota tego dania - a po spałaszowaniu góry makaronu - również jego jego smak. Składniki na 1 porcję: makaron spaghetti 3 łyżki rozdrobnionego tuńczyka w oleju lub oliwie 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli lub dymki(...)szklanki wody z gotowania makaronu. W czasie, gdy makaron będzie się gotował, wymieszać na głębokim talerzu: tuńczyka z posiekaną cebulą, czosnkiem, natką i skórką z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i chili. Następnie dodać sok z cytryny i oliwę - wymieszać. Ugotowany makaron przełożyć na talerz z tuńczykiem i dodatkami, dokładnie wymieszać. Aby wszystkie składniki dania dobrze połączyły się

Codziennik Kuchenny