Moje ulubione połączenie smaków tym razem w makaronowo-sałatkowej odsłonie:). 200g makaronu, u mnie kokardki 2 garści rukoli 2 gruszki 100g sera gorgonzola duża garść
Szefowa kuchniDietetyczny sos paprykowy z czerwoną fasolą jest idealnym dodatkiem do mięs, makaronów czy placków ziemniaczanych. Jego konsystencja jest dosyć gęsta i zwarta, przez co można go
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiicałe pół godziny. Dla tych, co lubią szpinak. U mnie w domu na szczęście wszyscy lubią :) Dlatego wszelakie dania ze szpinakiem są u nas mile widziane. Nawet Wojtek zajada ze smakiem, a wierzcie mi ,że jemu ciężko dogodzić :) Składniki: Makaron ( u mnie kokardki ) 1 opakowanie szpinaku mrożonego (450 g.) 1 ząbek czosnku ( jak mały
Agusiowe smakołykidużej patelni. Włożyć kiełbasę, obsmażyć. Dodać cebulę, por i paprykę, mieszając podsmażyć 4-5 minut. Wsypać ryż, makaron i fasolę, oprószyć curry, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podgrzewać kilka minut na małym ogniu, często mieszając. Danie można podlać niewielką ilością bulionu. Podawać na gorąco zaraz po przygotowaniu. Źródło: 'Chwila dla Ciebie' Smacznego
Zielona KuchniaOd dłuższego już czasu ze względu na swoją dietę nie jadam tradycyjnych makaronów. Zastanawiałam się czym można je zastąpić bo jednak spaghetti zawsze było moją
Marta próbujeW ostatnim czasie w mojej kuchni powstało sporo nowych dań. Niestety powrót do pracy i domowe obowiązki skutecznie pochłonęły czas na zamieszczanie przepisów na blogu
Kuchnia w bieguDanie, które zawsze robi u nas w domu mój małżonek. Przepis pochodzi z książki kucharskiej Garfielda "Mam natchnienie na jedzenie". Składniki: Makaron spaghetti oraz Sos pomidorowy: 1 łyżka oliwy, 1 szklanka posiekanej cebuli, 2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku, 800 g pomidorów z puszki, 450 g przecieru pomidorowego, 1/4 szklanki koncentratu pomidorowego, 1 niewielki liść laurowy, 1 1/2 łyżeczki
Państwo Wojtczuk gotująoleju z ostropestu dużo świeżej bazylii puszka pomidorów krojonych sól himalajska różowa i pieprz do smaku szynka- chudziutka szyneczka "da cucina", gotowana. Włosi używają jej często w kuchni. Pecorino Romano DOP Nastaw wodę , wsyp sól. Zagotuj i wsyp fusilli. Gotuj makaron al dente. Międzyczasie na rozgrzaną niewielką ilość oleju kokosowego wsyp cebule w piórach i ja pięknie zeszklij. Dosyp jeśli
Z Kuchni Do Kuchniszansę, a gwarantuję stan błogości po takim obiedzie. ps. Nie wiem czy to pogoda, czy błogostan po tym daniu, w każdym bądź razie wszyscy po tym obiedzie łącznie ze mną ucięli sobie drzemkę Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu (ten jest 100 % wegański, kupiłam go w Biedronce, za niecałe 3 zł, polecam!) puszka 400 ml mleka kokosowego około
greenscarfViola Passion Następna wyszukana potrawa. Z lasu i jeziora połączona z Włoskim makaronem ,szynką parmeńska i parmezanem. Totalny smaczny haos na moim talerzu . Zapewne zastanawiacie
Viola cooks with passionjestem zwolennikiem "gotowców" ale czasem nie mamy warunków,a mamy tylko kuchnię polową . Śmiało możemy to danie robić pod namiotem ,na wypadzie w górach, czy na rybach. Wystarczy nam butla turystyczna ;-) Składniki: 2 pasztety firmy Profi 5 makaron rurki cannelloni 10 plasterkow boczku po dwa na jeden makaron Sposób: Makaron wsadzamy do zimnej osolonej wody i gotujem
Viola cooks with passionmożna je także nadziewać w całości, tworząc smakowite smażone, pieczone lub duszone potrawy. Z polędwicy możemy przyrządzić wiele ciekawych dań z różnymi dodatkami, a także podawać ją w rozmaitych pysznych sosach (np. orzechowym, śmietanowo-musztardowym, pieprzowym) w towarzystwie ziemniaków, makaronów (rurki, wstążki) lub pysznych kasz. My pokażemy Wam polędwiczkę wieprzową w nieco niecodziennej panierce :) Do smacznego! Artykuł Polędwiczka wieprzowa
Ciasna Kuchnia