markecie i robiąc zakupy wpadła mi w ręce paczka szpinaku typu baby. Ogólnie szpinak najczęściej ląduje w moim zielonym koktajlu, albo jako sos szpinakowy do makaronu. Ta ostatnia wersja jest jednym z ulubionych dań mojej córy. Tak, tak, moje dziecię od zawsze lubiło szpinak. Tyle, że zawsze musiał... Pierogi ze szpinakiem, rukolą i serem feta z nasionami chia
Nie Bo Piekłoprzez około 30 minut. Aby zapobiec pękaniu kiełbasy przy pomocy wykałaczki ponakłuwać kiełbasę w kilku miejscach. Tak przygotowaną kiełbasę mozna podawać jako drugie danie natomiast sos jest pyszny w połączeniu z makaronem. SMACZNEGO
zielonacukinkaszpinak. Gdy szpinak się rozmrozi/rozpuści,dodajemy jogurt, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem i zostawiamy na średnim ogniu. Gdy wszystko się połączy, dodać gotowy makaron i posypać lekko parmezanem. Mieszać. Przed podaniem danie posypać resztą sera. Jakie to kolorowe :) Smacznego
Kitchens Alphabetjuż działa się jakiś czas w kuchni :) Zapraszam zatem na prostą, tanią i bardzo smaczną zapiekankę wg. Walijskiego Pichcenia :)) Składniki: op. dowolnego makaronu (zużyłam 1/2 ugotowanej porcji, pozostałą połowę wykorzystałam do innego dania) 4 białe kiełbaski 1 por 2 cebule 1 brokuł starty ser mozarella (ok. 100g) sól pieprz ostra papryka łyżka oleju Na sos: 100ml smietanki(...)serka topionego o dowolnym smaku ( 100g-ramowego) 50ml mleka gałka muszkatołowa Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Brokuł również ugotować al dente. Odcedzić. Cebulę i białą część pora pokroić w piórka, podsmażyć na oleju na złoty kolor, po czym dodać pokrojoną w paseczki białą kiełbasę. Całość wymieszać i smażyć ok 5 minut. Przygotować sos: mleko podgrzać w rondelku, dodać
Walijskie Pichceniebardzo prosty pomysł na smakowity obiad. Można go urozmaicić pieczarkami (tak ja zrobiłam) i wtedy powstanie pyszny pieczarkowy sosik. Z ziemniakami, kluskami, ryżem czy makaronem stworzy nam pożywne, ale nie obciążające żołądka danie obiadowe. Składniki: 500g filetu z kurczaka 300g brązowych pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1 cebula sól pieprz ziele angielskie liść laurowy olej śmietana 12% bulion koperek
Walijskie PichcenieBardzo lubię ryż z wszelkimi dodatkami. Tym razem padło na mieszankę chińską, którą miałam w zamrażarce. Do smaku dorzuciłam jeszcze moją ulubioną czerwona fasolę. Oczywiście
Walijskie Pichcenieodcedzeniu makaronu i wyjęciu goździków, dodajemy do niego ser i razem wszystko mieszamy. Po nałożeniu makaronu posypujemy go przyprawą do szarlotki (lub cynamonem). Makaron kolanka świetnie nadaje się do tego typu dań. Szybko i prosto się go przygotowuje, dzięki temu oszczędzamy czas i możemy spokojnie delektować się smakiem potrawy
Emcia Pichcipogłębienia smaku. Teraz czas aby wrzucić naszego indyka w tempurze. Całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę, lecz na bardzo dużym ogniu. Teraz nasze danie jest już gotowe. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego
Mango Papajaidealnie nadają się do wypełnienia jakimś smacznym farszem i zapieczenia. Zebrane w lesie, świeże, złote i pachnące kurki tylko czekały na swoją szansę. Razem z makaronem i kilkoma innymi składnikami stworzyły bardzo smaczne danie. Nazbierałeś cały koszyk kurek ? Wypróbuj przepis na Zupę kurkową z sokiem marchwiowym - jest przepyszna ! Część grzybów możesz zamknąć w słoiki na zimę - mam pyszny przepis
Smaczna Pyzatrzeba. W mojej rodzinie lubimy wersję driobiowo-wołową, którą z reguły podajemy z uszkami. Mój dziadek jada rosół tylko z ziemniakami. Ja najbardziej lubię z makaronem. Przepis mojej mamy. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ
Przepisy AleksandryAglio, olio e peperoncino to makaron z oliwą, czosnkiem i chilli. Jest to danie pochodzące z włoskiego regionu Abruzzo. Tradycyjnie sos podaje się ze spaghetti, ale według mnie linguine też dobrze pasuje :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście
Przepisy Aleksandryostro. Jest to inspiracja kuchni Hiszpańskiej z dodatkiem klasycznego chorizo. Do wykonania dania potrzebne jest tylko 4 składników, które może znajdziecie u siebie w szafkach, tak jak ja :) Uwaga, danie jest pikantne, nawet bardzo, ale za to mega pyszne! Składniki: * opakowanie makaronu spaghetti Lubella * jedno chorizo * 3 łyżki srirachy * suszona lub świeża pietruszka Makron gotujemy według instrukcji(...)Podsmażamy około 3 minut, aż chorizo lekko zmieni kolor. Gotowe chorizo zdejmujemy z patelni, lekko odlewając olej który z niego wyciekł. Nie odlewajmy całego oleju, najlepiej tylko pół aby danie nie było zbyt tłuste. Do chorizo dodajemy srirache oraz łyżkę suszonej pietruszki. Gotowe :) Chorizo jest wystarczająco słone i pikantne, że nie trzeba dodawać ani soli ani pieprzu. Smacznego
Klasyka GotowaniaPropozycja na prosty i szybki obiad z makaronem. Jeśli mamy pod ręką wszystkie składniki na to danie, to jego przygotowanie zajmie nam nie więcej niż 15 minut. Dlatego jest to idealna opcja kiedy nagli nas czas lub po prostu nie mamy ochoty spędzać go w kuchni ;) Pesto z groszku jest bardzo kremowe i wyraziste dzięki użytym przyprawom. Jeśli chcielibyście(...)bardziej wyrazistego charaktery to świetnie będzie pasował tu ser pleśniowy zblendowany razem z pesto lub pokruszony na koniec. W sezonie podobne pesto można przygotować zastępując groszek bobem. MAKARON Z PESTO Z ZIELONEGO GROSZKU Czas przygotowania 10-15 minut Składniki na 2 porcje Makaron pełnoziarnisty 100 g groszku mrożonego 40 - 50 g mascarpone Ząbek czosnku Sól, pieprz, mięta
HealthyCreationskolejne szybkie i świeże danie, które zaspokoi każdego głodomora, mimo iż w składzie nie ma mięsa. Feeria barw i mnóstwo witamin ze szczyptą pikanterii gryzącej w język - czegóż chcieć więcej? :-) Pikantne świderki z papryką, cukinią i cebulą PIKANTNE ŚWIDERKI Z PAPRYKĄ I CEBULĄ Na 4 solidne porcje: 8 łyżek oleju roślinnego 1 średnia cebula biała(...)papryka żółta 1 papryka czerwona 1 papryka pomarańczowa 1 cukinia 1/2 łyżeczki chilli w płatkach 400 g makaronu świderki sól pieprz Cukinię oraz papryki myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w kostkę o boku około 1 cm. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę
peggiwkuchniSmak tej potrawy jest zupełnie inny od tego, który zazwyczaj jadamy. Zamiast śmietany słodkiej 30% wykorzystałam kwaśną 18%, co bezsprzecznie wpływa na cały smak makaronu. Nie
Passions hobbies life