dania z kurczakiem - 13702 przepisów (strona:481/914)

Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 221

aromatami serwowanych potraw i trunków ;) W menu, które zmienia się wraz z porami roku, znajdziemy dania serwowane a la carte oraz codziennie nowe zestawy obiadowe i kolacyjne. Przygotowywane potrawy to ciekawe łączenie tradycyjnej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi. Przykłady z karty wzięte: Kurczak kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw korzennych z sosem Dijońskim Zupa(...)pora i kalafiora oraz sosem z białego wina Tradycyjny sernik podany na sosie z przetartych malin z sałatką mango i marakui Kulinarne pasje szefa kuchni zachwycają w każdym daniu - feeria smaków, kolorów, faktur i zapachów oraz produkty małopolskich producentów tworzone wg. rodzinnych receptur. Bardzo szybko można ulec temu czarowi, z każdym kęsem chce się więcej i więcej

SzczyptaSmaQ
Błyskawiczny sos dyniowy z niebieskim serem 138

łososia. Pełen wypas, sto procent smaku w smaku. Przygotujcie to danie, a gwarantuję odgłosy ukontentowania przy próbowaniu sosu. I ogromne samozadowolenie- to jest sos terapeutyczny:) W listopadzie wszystko jest jakieś takie schyłkowe. Łącznie ze stanem mojej lodówki- resztka Hummingbird Cake, miska puree z dyni po robieniu Halloweenowych ciastek, kurczak z niedzielnego obiadu. Niby nic konkretnego, a miejsca na nowe(...)ciepły makaron i polewamy ciepłym sosem. Danie na zimno też smakuje dobrze, ale gorący sos jest znacznie bardziej aromatyczny. I jemy. O jak bardzo to jemy! Z miłością i uczuciem całkowitego spełnienia. Oto w naszym brzuchu prosty, przepyszny i ekonomiczny obiad. Plus dziesięć do samozadowolenia! Tylko co ja zrobię z tym kurczakiem

les mirabelles
Schab Chow Mein 253

Makaron chow mein to kolejne danie azjatyckie, które dopisuje do moich ulubionych. Ja do swojej wersji użyłam schabu, ale z powodzenie możecie użyć innego mięsa, np. piersi kurczaka. Zapraszam do wypróbowania.   Schab z makaronem Chow Mein Składniki: 170 g makaronu chow main (użyłam makaronu zakupionego w Lidlu- dostępny jest zazwyczaj podczas tygodnia azjatyckiego) 4 plastry schabu Marynata(...)pędów bambusa ½ zielonej części cebulki dymki 3-4 grzyby mun ½ marchewki garść fasolki szparagowej (użyłam mrożonej, przed smażeniem lekko ją rozmroziłam) Sos: 1/4 szklanki wywaru z kurczaka (rozpuszczam ½ kostki rosołku z kurczaka) 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego łyżka sosu chilli łyżeczka mąki kukurydzianej Przygotowanie: Schab kroimy w paski, mieszamy w marynacie

Mania Gotowania
Kurczak z sałatką ryżową i warzywną 449

Kurczak to moje ulubione mięso, dlatego tak często gości w mojej kuchni. Dziś proponuję faszerowaną pierś z niebanalną sałatką ryżową. Połączenie trzech elementów składowych dania, zapewnia znakomite doznania smakowe. Jeśli chodzi o sam przepis, jego przygotowanie składa się, jak wcześniej wspomniałam, z trzech etapów. Mięso - warzywa - ryż. Zacznijmy od końca. 1. Torebkę ryżu gotujemy w osolonej wodzie(...)ziarna słonecznika.  3. Pierś myjemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Nacinamy nożem w środku, by stworzyć kieszonkę. Wkładamy tam suszone pomidory. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażamy kurczaka z obu stron po 2 minuty. Następnie na patelnię wrzucamy 1/3 kostki rosołowej i zalewamy odrobiną wody. W takiej zalewie smażymy kurczaka. po ok 6-7 minut z każdej strony

Mój Smak na Życie
R'fissa 149

dodajemy wszystkie składniki dodając łyżkę oliwy i marynujemy naszego kurczaka odstawiamy najlepiej około 1 godziny Soczewice płuczemy w wodzie i odcedzamy Do większego garnka dodajemy masło i rozgrzewamy dodajemy kurczaka 2 szklanki wody i gotujemy około 15 min W  tym samym czasie kroimy jedna cebule w kostkę smażymy oddzielnie na patelni bez tłuszczu i dodajemy razem z soczewicą Dodajemy(...)minut musimy sprawdzić czy nie potrzebujemy więcej soli i przypraw w każdej chwili możemy se dosypać 10 min przed końcem dodajemy kozieradkę ,pamiętajmy o mieszaniu naszej potrawy To danie podaje się z pieczywem Trid przepis znajdziecie na tej stronie Smacznego

Viola cooks with passion
FOCACCIA Z DYNIĄ I KURCZAKIEM NA OSTRO 125

W tym roku dynie wyhodowałam sobie we własnym ogródku. Przyznaję bez bicia, że zasiałyśmy je razem z mamą absolutnie nie dowierzając w powodzenie jej plonów i

Ostra na Słodko
Pierś z kurczaka pod marchewkowo - groszkową pierzynką 125

Bardzo soczyste piersi z kurczaka (brzmi niewiarygodnie?).  Marchewkowo - groszkowa pierzynka plus majonez to doskonała ochrona przed tym, aby mięso nie wysuszyło się. Ba! Oprócz tego, że mięso nie wysuszy się i będzie doskonale wilgotne, zyska wiele smaku z warzyw. Warto wypróbować. Danie jest lekkie i posmakuje każdemu. Jeżeli chodzi o groszek, który bywa zmorą (Tak, również u mnie(...)czasu! Do czasu, w którym wypróbowałam groszku marki Bonduelle! Konkurencja może się schować w głęboką dziurę! :) ) Potrzebujemy: 2 podwójne piersi z kurczaka 4 łyżki majonezu 500 g marchewki 1 puszka groszku Bonduelle sól, pieprz Piersi kroimy wzdłuż na połówki, oprószamy solą i pieprzem. Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i smarujemy majonezem. Marchew ścieramy na tarce, na malutkich oczkach. Groszek odsączamy

MamaOskarka
Kurczak po indyjsku z chlebkiem chapati (butter chicken) 166

ulubionych dań. Przyznaję, że najczęściej zamawiam je w sprawdzonej knajpce, ale tym razem postanowiłam je zrobić samodzielnie. Wyszło doskonale! Mięso jest miękkie i delikatne, sos gęsty, bardzo intensywny w smaku i niezbyt pikantny. Do tego domowej roboty chlebki chapati i mamy efekt jak w indyjskiej restauracji! Spróbujcie sami. Składniki: 0,5 kg mięsa z fileta kurczaka

Kulinarne Inspiracje
PAPPARDELLE Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I OLIWKAMI – dietetyczne – BE FIT! 191

W związku z tym, że w Lidlu trwa włoski tydzień ,a do mnie trafiła fantastyczna paczka wypełniona po brzegi włoskimi pysznościami, to postanowiłam przygotować fantastyczny, włoski

Ostra na Słodko
Szpinakowe tagliatelle w sosie porowo-pieczarkowym z kurczakiem 337

Oczywiście nie mówię, że są to złe dania, aczkolwiek są dobre raz na jakiś czas, a już na pewno nie jako podstawa mojego jadłospisu. Lubię sięgać po nowe produkty i kombinować w kuchni, wykorzystując jednocześnie różnorodne połączenia, czasami w odmienny sposób, tak jak w przypadku dzisiejszego obiadu. Kiedyś połączenie pora-kurczaka-pieczarek wykorzystałam do tarty ( klik ), a ostatnio

Fabryka pomysłów
TURECKIE CHLEBKI Z KURCZAKIEM 180

apetycznie i już teraz wiem, że musiały być pyszne! Moje kawałki kurczaka doprawiłam przyprawą meksykańską oraz papryką i przesmażyłam z dość dużą ilością cebuli i  papryki: czerwonej i żółtej. Ten pyszny farsz w otoczeniu mięciutkiego, drożdżowego ciasta stworzył nie tylko pyszną przekąskę ale wręcz pożywne danie.  Składniki na ciasto: 40 dkg mąki pszennej 30 g drożdży(...)łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki jogurtu lub śmietany ( o temperaturze pokojowej) 1 łyżeczka cukru około 0,5 szklanki ciepłej wody Składniki na  farsz: 3 małe filety z kurczaka 2 ząbki czosnku 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej puszka pomidorów w sosie własnym mała puszka kukurydzy 100g sera żółtego przyprawa meksykańska słodka i ostra papryka olej ketchup do posmarowania

Walijskie Pichcenie
139. Zapiekana pierś z indyka z warzywami pod śmietanową chmurką 174

Możemy je sobie sporządzić na obiad lub kolację (pomimo dodanej śmietanki jest to danie lekkie, a przez obecność warzyw pożywne). Wystarczy Wam kawałek mięsa, trochę warzyw, sprawny piekarnik i odrobina chęci. Zatem do dzieła kochani! :) Składniki: (dla 4 osób)  ok.600g piersi z indyka (lub kurczaka - co kto lubi:)) 2 średnie marchewki  1 por 1 duża cebula czosnkowa(...)imbir świeży - ok.2cm oliwa z oliwek do smażenia  gałka muszkatołowa świeżo zmielona sól i pieprz odrobina cukru trzcinowego (lub białego) śmietanka 30% - 200ml  parmezan tarty - do oprószenia dania natka pietruszki ryż lub kasza - 2 x 100g metalowa patelnia lub naczynie żaroodporne  Przygotowanie:  1. Całą pracę rozpoczynamy od zamarynowania piersi indyczej. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy

Symfonia Smaków
"Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku" - recenzja 141

właśnie tematycznie. Autorka spisała swoje kulinarne wrażenia z trzyletniego pobytu w regionie Pacyfiku. Brakuje mi tylko mnóstwa kolorowych zdjęć z tej podróży! Każdy rozdział rozpoczyna krótki opis kultury "kulinarnej" danego obszaru - historia, uwarunkowania geograficzne i inne czynniki wpływające na jej kształt. Poznajemy charakterystykę jego kuchni - najczęściej stosowane przyprawy, sposób przygotowania potraw, a także ich spożywania. Biruta Markuza opisała kulinarny świat(...)najczęściej można coś pominąć lub zastąpić ;) Ja na przykład chętnie wypróbuję przepis na curry z kurczaka, bo przepisów w internecie wiele, a ten wydaje się po prostu "prawdziwy". To co jest wadą, jest też właśnie największą zaletą tej książki - przepisy są prawdziwe, pochodzą z danego regionu i opis przygotowania nie jest dostosowany do naszych europejskich wymagań. Zachowana jest oryginalna kolejność

Kraina Tysiąca Smaków
Curry z kurczakiem, brokułem i ananasem. 320

składniki również zadziałają skutecznie. Poważnie mówiąc, mam nadzieję, że to danie przypadnie do gustu tak samo małym, jak i dużym. Jest bardzo smaczne, łagodne, proste (choć przenika się w nim kilka smaków) i niezwykle szybkie w przygotowaniu. Gorąco polecam. Składniki: 1 cebula 1 pierś z kurczaka 1 mały brokuł 1/2 puszki ananasa w kostce (lub odpowiadająca ilość świeżego

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania