założenie czystego ubrania. Produkty, które będą użyte w trakcie przygotowywania potrawy powinny być najpierw dokładnie umyte. Coś co mnie najbardziej zaskoczyło? W kuchni indyjskiej, nie ma zwyczaju próbowania smaku dania podczas jego przygotowywania. Dobry kucharz, tylko sumienną praktyką, dochodzi do perfekcji w dodawaniu odpowiednich ilości przypraw, odpowiadających gustom i podniebieniom domowników. Kuchnię indyjską charakteryzuje korzystanie z największej gamy(...)unikalne kompozycje, nadają wyjątkowy aromat przygotowywanym potrawom. Jedną z z takich ziołowych mieszanek jest bez wątpienia, kompozycja garam masala , używana m.in. do sporządzenia jednego z najbardziej popularnych dań Indii, czyli kurczaka tikka masala. Garam masala, w tłumaczeniu z hindi, to tzw. "gorąca mieszanka". Zwykle podkreśla smak potraw oraz uważana jest za składnik dający uczucie szczęścia i dobrego samopoczucia
Moja Mama GotujeKurczak z papryką, ananasem i marchewką w sosie słodko-kwaśnym. Najlepiej smakuje z ryżem. Z przepisu wychodzą dwie duże porcje obiadowe. 300 g mięsa z piersi
Bulliogorącej wodzie, potem osuszyć i dopiero możemy ją nagrzać, nalać tłuszcz i patelnia gotowa do smażenia. Ja na swojej przygotowałam, duszone warzywa z pałkami z kurczaka i to danie potem w całości na patelni wstawiłam do piekarnika, gdzie całość jeszcze przez 30 minut się piekło. Patelnia test w piekarniku zniosła perfekcyjnie, umycie późniejszej patelni, to użycie
Kuchnia na wzgórzuSkładniki: 1 kg filetów udźca kurczaka 45 dag morzonej marchewki mini 45 dag mrożonych brokułów 1/2 czerwonej papryki Marynata: 1/4 szklanki sosu sojowego 3 łyżki miodu
Qchnia po prostuSmaczne i bardzo szybkie do przygotowania danie z piersi kurczaka w tempurze. Tempura to mieszanka mąki pszennej, ryżowej i kukurydzianej z przyprawami, wykorzystywana najczęściej w kuchni azjatyckiej do panierowania w niej mięsa, ryb lub warzyw i smażeniu na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące
Kuchcik gotujeKURCZAK KUNG PAO to bardzo popularne danie pochodzące z chińskiej... Artykuł CHIŃSKI KURCZAK KUNG PAO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESmaczne i bardzo szybkie do przygotowania danie z piersi kurczaka w tempurze. Tempura to mieszanka mąki pszennej, ryżowej i kukurydzianej z przyprawami, wykorzystywana najczęściej w kuchni azjatyckiej do panierowania w niej mięsa, ryb lub warzyw i smażeniu na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące
Kuchcik gotujeKurczak bardzo soczysty jak z kfc. Panierka oryginalna i bardzo chrupiąca. Dodatkowo złocista co sprawia, że je się ze smakiem. Kurczak może być obiadem, może być
Kuchnia Paulettessałatka jest z tych bardziej treściwych, więc można ją zabrać do pracy i potraktować jako obiad :) W domu, podana na ciepło, może posłużyć za drugie danie :) Tak przygotowanego kurczaka można również podać tradycyjnie: z ziemniakami i surówką lub ulubioną sałatką. Składniki: 400 gramów polędwiczek piersi z kurcząt - mogą być piersi kurczaka 100 gramów brązowego ryżu (1 torebka) - można
Szczęśliwa kuchniaKurczak zawsze się sprawdza Składniki 6 szt podudzi kurczaka 2 łyżki miodu 4 łyżki masła klarowanego sól 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich pół łyżeczki tymianku
R'n'G KitchenPolecam szybkie.smaczne danie..z wykorzystaniem kurczaka i polskich warzyw..Każdy indywidualnie może je zrobić według upodobań bardziej lub mniej pikantny..A makaron ugotowany w sosie wytworzonym jest rewelacyjny.. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1/2 pora 1/2 pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżka papryki słodkiej pieprz świeżo zmielony papryka
Ugotujmy CośDanie z kapusty, kurczaka i warzyw. Wymaga długiego gotowania żeby kapusta odpowiednio zmiękła. Może na zdjęciach nie prezentuje się zbyt efektownie, ale jest naprawdę pyszne a przy tym dość dietetyczne. Do przygotowania będzie potrzebny duży (co najmniej 4-litrowy) garnek. 1/2 główki białej kapusty 500 g mięsa z piersi kurczaka 500 g pieczarek 1 duża czerwona papryka 1 opakowanie
Bulliochili. Uwielbiam owoce morze i te dwa dania bardzo mi smakowały. Jednym z głównych dań w La Vinoteque jest ośmiornica duszona w maślanym sosie z ziołami. Pięknie się prezentowała na talerzu, była mięciutka, lekko pikantna, bardzo smaczna, ale dla mnie nieco za słona. Drugim daniem był faszerowany kurczak bardzo fajnie uformowany i podany na kostce
Kulinarne przygody GatityTakie rozgrzewające danie idealnie sprawdzi się na chłodniejsze dni. Danie jest delikatnie słodkawe, jednakże ostra czerwona papryka bilansuje tę słodycz. A kurczak w miodzie jest obłędny! 1 cebula 500 g fileta z piersi kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 2 łyżeczki miodu 1 mała cukinia (200 g) 7 pieczarek 2 marchewki 1,5 czerwonej papryki 1/2 pęczka lubczyku
VioletoweKucharzenieDzisiaj tak na szybko, danie makaronowe z kurczakiem w sosie śmietanowym.Pyszne, aromatyczne w sam raz na obiad. Do mięsa użyłam przyprawy PLENUS NATURA . Zapraszam :) Składniki : 2 piersi z kurczaka 7 pieczarek 1 cebula 1/2 szklanki pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów w oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka Plenus Natura sól, pieprz,do smaku
Sama słodycz i szczypta chili