Włosi uwielbiają makarony, jednak my Polacy również jesteśmy ich wielkimi fanami. W związku z tym proponujemy dzisiaj szybką zapiekankę makaronową z dodatkiem kurczaka i szpinaku. Całość
Kolizje Smakówsieciowych marketów. Ponieważ moja Córcia makarony wszelakie uwielbia, jakiś czas temu po raz pierwszy kupiłyśmy taki, spróbowałyśmy i polecamy:) (Na blogu już makaron czekoladowy w sałatce i z kurczakiem .) Oczywiście danie z innym, tradycyjnym makaronem będzie smakować równie dobrze, choć nieco inaczej. składniki: 500 g makaronu pęczek szparagów 150 g szynki dojrzewającej 3 łyżki maśła 3/4 szkl gęstej śmietany
6niebododatkiem kozaków, fachowo zwanych kożlarzami, które zamroziłam jesienią. Mięso podałam z pęczakiem i sałatką z buraczków. Danie dodaję do akcji kulinarnych Zimowy obiad oraz Przepis miesiąca - danie z kurczakiem. Składniki na 6 porcji: 6 udek z kurczaka bez skóry i kości 12 cienkich, długich plastrów boczku 12 suszonych śliwek 1,5 ogórka kiszonego pokrojonego w paski
Czerwień i błękitstole kotlet de volaille. Dzisiaj prezentujemy przepis na to danie i mamy nadzieję, że stanie się ona dla Was równie wyjątkowe jak dla nas :) Ilość porcji :4 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Masło ziołowe ( zastąpiłyśmy pietruszkę koperkiem, jednakże można użyć dowolnych ulubionych ziół:)) 4 pojedyńcze piersi z kurczaka Jajko Talerzyk mąki Talerzyk bułki tartej Olej Piersi z kurczaka
Kolizje Smakówkolejny przestąpiłam próg tego miejsca:) Wracając do tematu warsztatów, nigdy wcześniej nie spotkałam się z kurczakiem kukurydzianym. Przedstawicielka producenta, w kilku słowach opowiedziała nam cóż to za fenomen. Otóż kurczak kukurydziany: jest karmiony paszą wolną od GMO, na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry i mięsa, wyjątkowy, delikatnie słodkawy smak mięsa(...)robię to w domu, jednak zaskoczył mnie tym, że piersi można zostawić z kostką. Potrenowałam i faktycznie nie jest to takie trudne. Następnie zabraliśmy się do przygotowywania 2 dań: pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym: pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue, podane z domowym colesławem
karmelowyW moim ogródku już pojawiły się pierwsze strąki fasolki szparagowej. Od razu postanowiłam je wykorzystać do przygotowania pysznej potrawy. Tym razem zrobiłam kotleciki z kurczakiem, cebulą
Tradycyjna kuchnia KasiHej! Dopóki jest dostępny bób, można sobie go przyrządzać na różne sposoby. Wczoraj robiłam pierogi z bobem. Do farszu dodałam jeszcze pieczonego kurczaka (bo jak zwykle
Tylko pysznieUwielbiam roladki z różnymi farszami, te z szynką, papryką i serem smakują mi najbardziej. Polecam na smaczny i szybki obiad. Składniki: 2 piersi z kurczaka 4
Bajeczna KuchniaProsty i szybki przepis na obiad po dniu ciężkiej pracy, kiedy nie mamy ani czasu, ani siły gotować? Nic prostszego. Wystarczy trochę ugotowanego kurczaka i zbiór
Kolizje SmakówSoczysty, aromatyczny kurczak. Kolejne danie kuchni azjatyckiej. Danie oczywiście bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Do zrobienia zainspirował mnie przepis na łososia Teryiaki. W tej wersji zdecydowanie lepiej przypadł nam do gustu. Przepis oczywiście trochę zmieniłam. Polecam!! Zapraszam do wzięcia udziału w akcji kulinarnej „Kuchnia Chińska” Kurczak w sosie Teryiaki Składniki
Mania GotowaniaDawno nie było go na moim blogu i niezbyt często w mojej kuchni gości ostatnio. Czas sobie i Wam o nim przypomnieć. Oto propozycja na kurczaka
Kuchnia po mojemuzasadzie myślałam, że danie to przygotuje Maciek, ale ostatecznie przypadło mi w udziale jego wykonanie. I świetnie, bo jakoś ostatnio nie gościło na naszym stole. A jak wspomniałam w opisie hasła tygodnia, jest doprawdy warte polecenia. Kiedy swego czasu Maciek podał mi przepis na kurczaka marynowanego w solance, nie chciało mi się wierzyć, że efekt końcowy tak mnie zadowoli
zadanie-gotowanieSmaczne i szybkie danie obiadowe z kurczakiem, włoszczyzną i fasolką w sosie serowym. Podałam z ryżem. Składniki: duża pierś z kurczaka 2 garście fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 garście włoszczyzny (dałam mrożonkę: marchew, por, seler, pietruszka) 180 ml śmietany 30% ok 150 g sera z niebieską pleśnią sól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Pierś
e-PrzepisyKulinarneZnowu zawitały u nas bakłażany. Trochę małe sztuki się trafiły ale i tak udało się przygotować coś pysznego. Oczywiście zrobiłam faszerowane. Nadziałam je kurczakiem i serem
Monia miesza i gotujeMakaron mie jest jednym z elementów kuchni azjatyckiej. Jest sporządzany z mąki pszennej i ma postać grubych nitek. Jest świetnym dodatkiem do kurczaka i warzyw. Danie przyprawiam sosem sojowym, chilli
Bullio