Jest jest jest! Wreszcie w moim ogródku wyrosła pierwsza cukinia! Odrazu popędziłam do kuchni, by przygotowań z niej ulubione placuszki / racuszki! Są delikatniejsze niż placki ziemniaczane
Ostra na Słodkopasteryzujemy w piekarniku w temp 125 stopni przez 20 minut. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/domowy-keczup-papryka/ BosowKuchni Artykuł Domowy keczup z papryką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPropozycja dania obiadowego, prosta, zdrowa i smaczna - zapraszam! :-) SKŁADNIKI (2 porcje): - ok. 250 gram szpinaku - ryż biały - 4 plastry sera żółtego - ok. 3 łyżki mleka - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 2 jaja - sól - pieprz kolorowy - garść pestek dyni - 2 łyżki oleju - pomidorki cherry do dekoracji, a później do degustacji ;-) Gotuję ryż zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Czosnek
WielopokoleniowoDzień dobry! Oprócz sezonu ogórkowego mamy też sezon cukiniowy. Co zrobić z nadmiarem tego warzywa? Oprócz wszelkich dań obiadowych zaczynając od leczo, zup, placków czy oczywiście przetworów (już wkrótce 3 przepisy!) można ją wykorzystać również do deserów! Sprawdzi się idealnie jako dodatek nadający wilgotność, nie wpływający na słodki smak wypieku. Gdyby nie to, że widać ją odrobinę w cieście
Pora coś zjeśćocet, koncentrat i cukier. Dusimy jeszcze 20-30 min. Blendujemy, wkładamy w słoiczki, pasteryzujemy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/keczup-z-cukinii/ BosowKuchni Artykuł Keczup z cukinii pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkufilety z kurczaka nadziane szpinakiem i dla przełamania smaku z dodatkiem sera fety? Dla mnie bomba. Jeśli podamy na ciepło jest to bardzo ciekawe i smaczne rozwiązanie na danie obiadowe. Można również podać na zimno na półmisku na elegancką kolację Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 250 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego
Kuchnia u Krysiżeby robić wrażenie wyżej opisanego). Bardzo smaczne (wybrałam opcję grecką), do spróbowania, ale w tej samej cenie (ok. 14-15 zł) wybrałabym raczej azjatyckie smaki, np. pyszne danie obiadowe z tofu (różne wersje), np. z Long Phung (wegańskie) lub o połowę tańszego falafla z Dara Kebab . Poniżej znajdziecie rzeszowskie menu kumpirowe. Do każdego ziemniaka
Qlinarnie i Qlinarniekoktajlowych. Pieczemy ok 30-40 min w 180 stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/lekka-zapiekanka-cukinii-pomidorkami/ BosowKuchni Artykuł Lekka zapiekanka z cukinii z pomidorkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuAromatyczne i chrupiące ziemniaki pieczone z szynką parmeńską i ziołami smakują doskonale solo lub jako dodatek do dań obiadowych oraz mięs z grilla! Składniki: 4 małe ziemniaczki 4 plastry szynki parmeńskiej zioła: rozmaryn, oregano sól, pieprz, łyżka przyprawy ziołowej do grilla oliwa z oliwek Przygotowanie: Ziemniaki dobrze szorujemy i podgotowujemy – ok. 10 minut w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki dokładnie
Podróż w kulinariaPorcja podanego poniżej przepisu jest spora, ale warto właśnie taką zrobić, bo pierogi są przepyszne! Nadmiar można zamrozić lub zjeść na kolację ;-) Przepis pochodzi z bloga
Passions hobbies lifeJest to "must have" w moim letnim menu. Mogłabym jeść leczo, jeść i jeść. Jedni podają z ryżem, kaszą a ja najbardziej lubię z chlebem.
słodki bratekgotujemy 5-7 min w zależności od wielkości. Podajemy polane bułką tartą na maśle. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/knedle-z-morelami/ BosowKuchni Artykuł Knedle z morelami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkulekko orzechowym smaku, do tego słodziutkie rodzynki i chrupiące, prażone płatki migdałowe. Wszystko połączone prostym winegretem z oliwy extra vergine i octu z czerwonego wina. Idealny dodatek do dań obiadowych. Ja podałam w towarzystwie „ Młodych ziemniaczków z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „Grillowanych szparagów i pomidorków koktajlowych z octem balsamicznym” . Przepyszny zdrowy i sycący
Moja DelicjaPapryka to warzywo najczęściej kojarzone z przyrządzaniem surówek i sałatek. Tymczasem papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem to pyszne, sycące i zdrowe danie obiadowe. Chętnie zjemy je szczególnie w upalne dni. Składniki: 4 papryki pomidorowe, 25 dag żółtego sera, 1 woreczek ryżu, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 300 g mielonego mięsa, 2 ząbki czosnku, ostra papryka, 1 łyżeczka słodkiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!