Takie danie robi się szybko i jest proste i smaczne. każdy może dodać do potrawy co lubi. Piersi kurze pokroić na większe kawałki. Doprawić solą
Kuchnia PokoleńZ tej porcji wyjdą dwie rolady lub jedna duża. Idealne jako dodatek do zupy krem lub jako danie na kolację. Jeśli podacie na kolację to
Kuchnia PokoleńMiękkie, delikatne i puszyste, z puszną prażoną cenulką. Idealne jako dodatek do zupy krem lub barszczu. U nie był barszcz czerwony. Wykonanie ciasta – drożdże pokruszyć
Kuchnia PokoleńTo jest druga wersja tych klopsów. Mam już wystawione gotowane w sosie, teraz są smażone. Pyszne klopsiki. Można te klopsy upiec w piekarniku wtedy będzie wersja
Kuchnia PokoleńPrzepis pochodzi z Krakowa. Pierwszy raz słyszałam o takich pierogach od znajomego. Ciągle chwalił jakie są rewelacyjne. Musiałam je zrobić i są cudne. Podziękuj Rafał swojej
Kuchnia PokoleńStromboli czyli pizza lub calzone, tylko że wykonane i podane inaczej. Stromboli nadziewane kiełbasą i serem. Pycha Przygotowanie ciasta – do kubka dodać drożdże,szczyptę soli
Kuchnia PokoleńZrobiłam tą sałatkę dzisiaj rano przed pracą. Prosta i pyszna, polecam. Do garnka z gotującą osoloną wodą wrzucić tortellini. Gotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i
Kuchnia PokoleńMożna zrobić w podłużnej foremce, lub jak ja w małych okrągłych foremkach o średnicy 10 cm. Wykonanie ciasta – mąkę, masło, żółtko, jogurt zagnieść w jednolitą
Kuchnia PokoleńKurczak musi być dobrze doprawiony i pieczony najlepiej na drugi dzień. Oczywiście nie jest to konieczne. Kurczaka umyć i osuszyć. Odciąć „kuper” i usunąć
Kuchnia PokoleńProste, pyszne niezawodne danie. Idealne na imprezy, kolacje czy lunch do pracy. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Makaron musi być lekko twardawy. Przygotowanie mięsa –
Kuchnia PokoleńTo danie najlepiej podawać z ryżem. Ja użyłam dzikiego ciemnego ryżu. On jest pół na pól z białym. Jeśli nie lubicie z winem to można
Kuchnia PokoleńPolecam bardzo są pyszne, idealne w towarzystwie zupki krem. To jest dość duża porcja. Przygotowanie ciasta – do miski dodać wszystkie składniki na ciasto drożdżowe, drożdże pokruszyć
Kuchnia PokoleńŻeby zrobić to danie czekałam kilka lat. Dziwne, ale prawdziwe. Mój brat „niejadek” opowiadał mi o pewnym daniu które jadł w Warszawie
Kuchnia PokoleńSmak bardzo dobry, nawet dla nas było super. My lubimy wszystko z mięskiem, ale byliśmy zadowoleni i najedzeni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki
Kuchnia PokoleńPyszna pieczeń idealna na imprezy lub jak kiełbasa na chleb. Mięsa wrzucić do dużej miski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną na złoty kolor
Kuchnia Pokoleńktórej każdy składnik jest ważny. Dodatek kurczaka sprawia, że sałatka jest syta i może stanowić po prostu danie kolacyjne. Warto spróbować – w końcu jest to ulubiona sałatka mojej babci. Niemal zawsze gości na rodzinnych imieninach, urodzinach, parapetówkach czy na sylwestra. Sałatka winogronowa z kurczakiem: pierś z kurczaka (podwójna) ugotowane ziemniaki (objętościowo tyle co kurczaka) ciemne winogrona (objętościowo tyle
Poezja smakuTym razem dość nietypowy przepis, bo „danie” zawiera % 😛 Wiecie już, że jestem wielką fanką kokosa i wszystkiego, co ma ten smak lub zapach, a że
Eat me! Fit me!To danie w całości przygotował mój syn Artur. Ja tylko spisywałam co wszystko dodawał i jak to robił. Było pyszne, nie mogliśmy przestać jeść . jest
Kuchnia PokoleńNie macie pomysłu na szybkie dania sylwestrowe? Spodziewacie się gości i chcielibyście podać szybkie przekąski? Idealnie sprawdzą się Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym
Moja DelicjaKoreczki czyli niewielkie, kolorowe przekąski, które można wyczarować w kilka minut. Te uwielbiane przez wszystkich gości przystawki bardzo szybko znikają ze stołu, są doskonałym starterem na
Smakowite Dania