Coraz częściej sięgam ostatnio po indyka, zastępując nim kurczaka w przepisach w których drób jest podstawą. To zdecydowanie zdrowsza wersja, choć smak nieco inny i trzeba
nietylkopasta.plPokazywałam Wam na blogu kurczaka już w tak wielu różnych wersjach smakowych i sposobach przygotowania, że czasem samej mi trudno zdecydować który wyszedł najlepszy. Lubię robić
nietylkopasta.plprostą zapiekankę z ziemniakami, cukinią z cebulą i białym serem i pomidorami zapieczonymi na wierzchu. Bardzo prosto i lekko. A lubiący konkrety mogą ją potraktować jako dodatek do dania mięsnego. Zapiekanka z ziemniakami i cukinią z białym serem Składniki: 1/2 kg ziemniaków 1 duża cukinia (albo dwie mniejsze) 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g sera
Smaczny zeszytprzełóż do garnka z gotującą się kapustą, dodaj pół szklanki wody i zagotuj, cały czas mieszając – danie zgęstnieje. Na koniec dopraw świeżo mielonym pieprzem, a jeśli to konieczne, także solą. Rada: tak przygotowana kapusta świetnie pasuje do dań mięsnych – kotleta schabowego, karkówki, golonki, czy żeberek. Artykuł Kapusta kiszona zasmażana po góralsku. Idealna do obiadu. PRZEPIS pochodzi
Kulinarna Polskarodzaju włoskich gnocchi, z tym że w innym kształcie i z inną okrasą. Ja uwielbiam je po prostu jako samodzielne danie, z dodatkiem boczku i cebulki, ale z powodzeniem sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych lub rybnych zamiast na przykład ryżu, czy ziemniaków w tradycyjnej postaci. SKŁADNIKI: (4-5 porcji
Calzonella.comCukinia faszerowana to danie, którego nie może zabraknąć w letnim menu. Faszeruję ją na różne sposoby. Dziś zapraszam na jeden z nich, najbardziej tradycyjny - cukinia
Kuchnia z widokiem na ogród.Mam dziś dla Was kolejny meksykański przepis, choć tym razem moje burrito zrobiłam bez ryżu a jedynie z kurczakiem i dodatkami. Jeśli jednak planujecie to danie
nietylkopasta.plMakaron spaghetti na ogół uznawany jest na dość problematyczny, bo szybko można się obrudzić podczas jedzenia (przynajmniej u mnie). Dlatego ja dzisiaj mam dla Was
Kuchnia moimi oczamiWitajcie, Przyznam Wam się dzisiaj do czegoś. A mianowicie... nigdy w życiu nie robiłam sama prawdziwych gołąbków tak od samego początku do końca. Zawsze
Kuchnia moimi oczamijest ozdobione przez cały rok czerwono-różowymi kwiatami, które są bogate w olejek eteryczny. Goździki dzięki swojemu korzenno-słodkawemu aromatowi znajdują szerokie zastosowanie w kuchni zarówno w przypadku dań mięsnych (wołowina, dziczyzna, cielęcina), tak jak i jako dodatek do kompotów, nalewek, czy bożonarodzeniowych ciasteczek. Właściwości goździków Z punktu widzenia farmaceutyki i ziołolecznictwa ważną część goździkowca stanowią kwiaty oraz olejek
ProstePesto.plPo wakacjach w Meksyku tacos goszczą na moim stole coraz częściej. Robię do nich domowe kukurydziane tortille, od których się wręcz uzależniłam. Są super proste do
nietylkopasta.plWitajcie, czasem totalnie nie wiem co przygotować na kolację... albo nie chce mi się myśleć nad tym co podać, albo po całym dniu nie chce
Kuchnia moimi oczamipieczenia, obficie i grubo. Ułóż na niej ziemniaki i zapiekaj w temperaturze 170 C przez około 50-60 minut, bez termoobiegu. Serwuj na gorąco jako dodatek do dań mięsnych lub warzywnych Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Młode, nadziewane ziemniaki, genialny pomysł na obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPiersi z kurczaka pieczone na ryżu to szybki i bardzo prosty w przygotowaniu obiad jednogarnkowy. Mięso dzięki pieczeniu z ryżem, sosem i warzywami jest miękkie i
Kuchnia z widokiem na ogród