Pyszne, sycące danie z fasolką szparagowa z
magiczna kuchnia KasiNaleśniki z indykiem i pieczarkami zachwycą każdego “mięsożernego” fana naleśników. Pyszne i sycące. Ciasto na naleśniki wykonujemy z przepisu podstawowego . {"@context":"http:\/\/schema.org
Bardzo Gruby SmokJak zrobicie te żeberka, będziecie zachwyceni. To najbardziej delikatne i miękkie żeberka jakie udało mi się przygotować. Tym razem zrobiłam je z azjatyckim sosem, ale możesz
nietylkopasta.plIdealny czosnkowy sos oparty jedynie na gęstym jogurcie, idealnie soczysty kurczak w towarzystwie chrupiącego boczku. Brzmi nieźle, nie? Burrito z kurczakiem z awokado i sosem czosnkowym
globuskulinarnyKlopsiki z przepisu, którym zamierzam się dzisiaj podzielić były moim pierwszym prawdziwie udanym, samodzielnym eksperymentem z wegetariańskimi odpowiednikami dań mięsnych. Dotąd jestem z nich wyjątkowo dumna – mają wspaniały i głęboki smak suszonych pomidorów, składają się na nie zaledwie cztery podstawowe składniki, a przy tym praca z nimi jest cudownie prosta i przyjemna. Masa na klopsiki, dzięki wcześniejszemu zblendowaniu nasion
Even Better FoodSwojskie roladki z karkówki Kruche i aromatyczne, faszerowane roladki wieprzowe duszone w pysznym sosie. Obiad palce lizać! Składniki: 6 plastrów karkówki 1 ząbek czosnku
Blog z ApetytemKaczka w pomarańczach z fasolką i kopytkami w towarzystwie nasion granatu. Brzmi nieźle, nie? Ta kaczka w pomarańczach, jest nieco słodka, lekko słona, jędrna i aromatyczna
globuskulinarnyKrótko grillowane jędrne mięsko, niesamowicie leśny i smaczny sos grzybowy z brązowymi całymi kapeluszami i gnocchi! Stek cielęcy z gnocchi i grzybami to przesmaczna podróż do
globuskulinarnyPołączenie słodkiej pieczonej dyni z pysznym chilli con carne i meksykańskimi dodatkami zachwyci Was z pewnością. Podstawą tego dania jest dynia piżmowa, warto wybrać
nietylkopasta.plgrzybowy ze śmietaną - przepyszny dodatek do wszelkich dań mięsnych, makaronów, klusek, pyz czy krokietów. W sezonie grzybowym pojawia się u nas bardzo często, a kiedy brakuje leśnych grzybów - nawet tych z zamrażarki - wykorzystuję pieczarki. Serdecznie polecam :) Składniki: 1 duża cebula 500 g grzybów 300 ml śmietanki 30 % sól i pieprz opcjonalnie natka pietruszki do posypania masło do smażenia
Kocham..lubię..gotuję..Coraz częściej sięgam ostatnio po indyka, zastępując nim kurczaka w przepisach w których drób jest podstawą. To zdecydowanie zdrowsza wersja, choć smak nieco inny i trzeba
nietylkopasta.plPokazywałam Wam na blogu kurczaka już w tak wielu różnych wersjach smakowych i sposobach przygotowania, że czasem samej mi trudno zdecydować który wyszedł najlepszy. Lubię robić
nietylkopasta.plprostą zapiekankę z ziemniakami, cukinią z cebulą i białym serem i pomidorami zapieczonymi na wierzchu. Bardzo prosto i lekko. A lubiący konkrety mogą ją potraktować jako dodatek do dania mięsnego. Zapiekanka z ziemniakami i cukinią z białym serem Składniki: 1/2 kg ziemniaków 1 duża cukinia (albo dwie mniejsze) 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g sera
Smaczny zeszyt