dania mięsne - 13801 przepisów (strona:78/921)

Surówka z pora marchewki i jabłka 72

kcal / 100g. Majonez nadaje wyrazistego i intensywnego smaku. Z pewnością możesz zamiast majonezu dodać jogurtu naturalnego lub śmietany. Potrawę wykonasz w 15 minut. Uniwersalna surówka pasuje zarówno do dań mięsnych jak i ryb. Często gości na moich stole. Dzieci bardzo lubią tą surówkę pomimo ostrego smaku pora . Potrawa jest bardzo prosta do zrobienia. Zobacz jak krok po kroku wykonać

Ania gotuje
Gołąbki po żydowsku 197

Gołąbki po żydowsku Bardzo smaczne, a do tego szybkie i proste w wykonaniu gołąbki w nieco innej wersji niż tradycyjnie. Polecam spróbować!     Składniki: 0

Blog z Apetytem
Ziemniaki gniecione z piekarnika 83

podać w bardzo prosty i smaczny sposób. Aromatyczne, z chrupiącą skórką ziemniaki gniecione z piekarnika to idealna opcja na obiad w wersji wegetariańskiej lub jako dodatek do dań mięsnych. Świetnie smakują z kwaśną śmietaną lub sałatką z pomidorów i czerwonej cebuli. Koniecznie musicie ich spróbować. Obserwuj mój profil na INSTAGRAMIE SKŁADNIKI na 2-3 porcje: 6 średnich ziemniaków

kulinarnyJa
Burger z chrupiącym kurczakiem 63

Kotlet z pysznego, chrupiącego kurczaka? Będą idealne do pysznych domowych burerów a zrobisz je w domowym piekarniku. Zobacz ten bardzo prosty przepis, który przygotowałam specjalnie dla

nietylkopasta.pl
Placuszki z marchewki - pyyychota! 270

  Jak już pewnie zauważyliście, uwielbiam różne substytuty placków ziemniaczanych, moje ulubione  cukini , z  brokuła  też są świetne. Tym razem chciałabym Wam pokazać

Kuchnia moimi oczami
Ravioli z cielęciną 73

może przekonam i Was? Poprzednio ( o, tutaj - link ) wrzucałem przepis na ravioli z nadzieniem na bazie bakłażana i sera zatem dziś, dla odmiany, zaproponuję coś dla miłośników bardziej mięsnych dań. Ravioli z cielęciną, salsiccią i parmezanem, przyprawione pomidorowym sosem z podgrzybkami. Mniam!. Skusicie się?  😋 Do dzieła... Składniki: 1. Ciasto: 300g mąki z miękkiej pszenicy (najlepiej włoska Farina

Pasta Po Polsku
Gulasz myśliwski z wołowiną 150

Gulasz myśliwski z wołowiną Gęsty, rozgrzewający, bogaty w składniki, delikatnie pikantny i niezwykle aromatyczny gulasz, to idealny zimowy posiłek. Możemy go podać z ziemniaczkami, kaszą, kluskami

Blog z Apetytem
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 103

Polędwiczki wieprzowe to bardzo kruche i delikatne mięso. Doskonale komponuje się z sosem grzybowym. Takie polędwiczki to świetna propozycja na uroczysty obiad, niedzielę, czy święta. Ja

Kuchnia z widokiem na ogród
Naleśniczki po bolońsku 95

Naleśniczki po bolońsku Mogą posłużyć za obiad, kolację lub danie na przyjęcie. Chrupiące i treściwe naleśniki zapiekane z pysznym farszem. Palce lizać!     Składniki

Blog z Apetytem
Surówka z marchewki i jabłka z żurawiną 97

Prosta surówka z marchewki i jabłka wzbogacona o żurawinę to prawdziwa bomba witaminowa i smakowa. Pasuje doskonale do dań mięsnych, rybnych czy jarskich. Przygotowuje się ją bardzo prosto i szybko. Ja do swojej nie dodaję już cukru ani soli. Naturalną słodycz przełamuję kilkoma kroplami cytryny i odrobiną jogurtu naturalnego. Polecam :) Składniki - 3 marchewki - 2 jabłka - garść suszonej żurawiny

Kuchnia z widokiem na ogród
Gnocchi bolognese 74

Sos bolognese najbardziej kojarzymy z klasycznym makaronem typu spaghetti i ta najczęściej jest podawany. Ale to danie możesz zrobić w inny, genialny sposób, tworząc pysznego

nietylkopasta.pl
Sznycel z indyka 87

Kto nie lubi domowego schabowego? Nie zawsze jednak mamy pod ręką wieprzowinę albo zwyczajnie nie mamy na nią ochoty. W takich sytuacjach robię drobiową wersję popularnego

nietylkopasta.pl
Właściwości imbiru: sprawdź, na co może Ci pomóc 63

przyprawy rośnie również liczba jej zastosowań w polskiej kuchni. Dziś możemy znaleźć bardzo dużo przepisów w których wykorzystuje się świeży lub mielony imbir. Są wśród nich zarówno danie mięsne, jak i wegetariańskie, zupy, przystawki, pasty kanapkowe, desery, koktajle i wiele innych. Wielu fanów ma picie gorącego napoju składającego się z miodu, imbiru i cytryny. Imbir, podobnie jak inne przyprawy

Żyję by jeść
Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie 81

Święta coraz bliżej – do pierwszej gwiazdki zostały już tylko nieco ponad dwa tygodnie. Jak co roku, już w tym okresie, zaczynają pojawiać się pytania – co przygotować

Pogotujmy.pl

Proponowane wyszukiwania