Soczewica, zwłaszcza ta czerwona, to jeden z podstawowych składników moich dań. Można jej użyć do zup, przygotować pyszny dal, potrawkę lub zrobić z niej placuszki czy kotleciki. Może być składnikiem pasztetów i nadzieniem pasztecików. Możliwości jest bardzo wiele. Dziś zaproponuję Wam świetne połączenie soczewicy z dynią w postaci dietetycznych, pieczonych kotlecików bezglutenowych. Kotleciki te z powodzeniem nadadzą się również
Pełna LodówkaSoczewica, zwłaszcza ta czerwona, to jeden z podstawowych składników moich dań. Można jej użyć do zup, przygotować pyszny dal, potrawkę lub zrobić z niej placuszki czy kotleciki. Może być składnikiem pasztetów i nadzieniem pasztecików. Możliwości jest bardzo wiele. Dziś zaproponuję Wam świetne połączenie soczewicy z dynią w postaci dietetycznych, pieczonych kotlecików bezglutenowych. Kotleciki te z powodzeniem nadadzą się również
Pełna LodówkaPulpety z dorsza to jedno z smaczniejszych dań rybnych jakie przygotowałam. Kotleciki są nie tylko pyszne ale małokaloryczne, wręcz dietetyczne. Podałam je z gotowanymi batatami i surówką. Danie zaliczam do bardzo smacznych. SKŁADNIKI : 500 -600 g filetów z dorsza sól, pieprz do smaku 1/2 czerwonej papryki natka pietruszki koperek 1 mała cukinia 2 jajka
Kulinarne Fantazje MarioliSeler to wspaniałe warzywo pełne minerałów i witamin. Możemy wykorzystać i nač i korzeń.D ziś użyłam korzenia do zrobienia przepysznych , o orzechowym smaku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiWiosną wszystko się przemienia i wszystko zaczyna się na nowo. Przynajmniej w przyrodzie, w której wszystko się odradza. Wiosenne jedzenie w symboliczny i faktyczny sposób do
KulinarneImpresje.plMakaron pełnoziarnisty do tego szpinak to wersja dietetyczna, do tego bardzo smaczna. Danie dla zabieganych, szybkie i zdrowe. Polecam. SKŁADNIKI dla dwóch trzech osób 1/2 opakowania makronu pełnoziarnistego 1 opakowanie szpinaku mrożonego lub świeżego 3 ząbki czosnku sól pieprz do smaku WYKONANIE Zamrożony szpinak jest już rozdrobniony więc wrzucamy na patelnię i na lekkim ogniu doprowadzamy
W kuchennym oknie EwyPropozycja na dziś jakże nie słodka! Jak już pisałam w którymś z wcześniejszych postów, mam zamiar delikatnie "przebranżowić" bloga i zacząć pokazywać również wytrawne dania, nierzadko w wersji dietetycznej. Przepis na curry powstał z potrzeby chwili, ot, nagotowałam za dużo ciecierzycy i musiałam ją zagospodarować. W spiżarni wygrzebałam puszkę pomidorów, dodałam dwa do dwóch i bum! pyszny
Cakes By KejtPotrawka z kurczaka i szpinaku to zarówno dietetyczne i bardzo zdrowe danie obiadowe. Tą potrawkę możecie podać z dowolnymi dodatkami – kaszą jęczmienną, kasza gryczaną, czy chociażby ryżem. Przygotowanie tego dania zajmuje ok. 20 minut i jest wyjątkowe w smaku. Do potrawki z kurczaka możemy użyć zarówno mrożonego szpinaku, jak i tego świeżego, który jest ogólnie dostępny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Filet z kurczaka pieczony w piekarniku jest wyjątkowo soczysty i smaczny. Miła odmiana dla nudnawych kotletów z kurczaka. Ponieważ nie ma potrzeby wcześniejszego obsmażania mięsa, danie jest w pełni dietetyczne. Soczyste plastry z aromatycznym nadzieniem to pyszna propozycja nie tylko na codzienny obiad. Podobną propozycję z nadzieniem migdałowo-pietruszkowym znajdziesz na blogu - tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciekawa i łatwa propozycja na pyszny i udany obiad.Mięso otula lekki i smaczny sos , a warzywa podkreślają aksamit jego konsystencji.Mnie na taki widok dosłownie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKaszotto z warzywami to bardzo zdrowa, lekka i wyjątkowo smaczna potrawa jarska na obiad. Jest polskim odpowiednikiem włoskiego risotta i zamiast z ryżu, jest przygotowane z
e-PrzepisyKulinarneFaszerowane roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką. Młody ogórek gruntowy, który uwielbiam, rzodkiewka i domowy twarożek to moja propozycja na lekkie, dietetyczne, a jednocześnie pyszne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSCHAB wyszedł wyjątkowo soczysty ,lekki i pyszny bo zapiekałam go w folii aluminiowej ,a pod koniec pieczenia ,dla złotego koloru , odkryłam ją i piekłam
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiNiezwykle proste,smaczne i trochę zapomniane danie.Robi się właściwie samo, przy okazji gotowania rosołu (przepis tutaj ) otrzymujemy dwa dania jednocześnie. Jemy bardzo dietetyczne, gotowane mięso zamiast cieżkostrawnego smażonego.Świetnie nadaje się tu właśnie gicz wołowa ,z delikatnym,rozpływąjacym się w ustach mięsem,z ogromną ilością smakowitego i zdrowego kolagenu.Po ugotowaniu rosołu,wyławiamy miękkie mięso i przygotowujemy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Fasolką szparagową możemy delektować się przez cały rok,czy to świeżą czy mrożoną.Gdy jest na nią sezon,robię zakupy i część mrożę ,część kładę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki